Jak se naučit prezentovat?

19
3.12.15 19:44

Jak se naučit prezentovat?

Ahoj, potřebovala bych radu, jak se naučit co nejdřív alespoň dobře prezentovat. Jsem ve třetím ročníku na VŠ a v lednu máme „předobhajoby“. Samozřejmě, že jsem už mockrát prezentovala, ale jsem tak ve stresu, že zkrátím prezentaci z 15 minut na 3, celá se klepu, zapomínám slova, jako bych se neuměla vůbec vyjadřovat atd.. Při prezentaci v září mi dokonce vedoucí řekl, že vypadám jako bych se měla právě složit..popravdě jsem se tak i cítila. Nejsem stydlivá, ale extrémně stresující se člověk, pokud mi o něco jde. Komunikaci před lidmi mi dělá opravdu problém a já už se děsím lednu a nevím co s tím. Nějaká rada, zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30966
3.12.15 19:48

@Bea11 Cim vetsi stres, tim lepe si prezentaci musis pripravit. Ja jsem si ji z pocatku rikala nekolikrat denne klidne tri dny dopredu, pred zrcadlem. A hlavne musis byt presvedcena o tom, ze co povidas, ma smysl a je zajimave. Kdyz tomu budes ty verit, strhnes i publikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
3.12.15 19:53

@Bea11 souhlas s @Cuddy. Pokud si nevěříš, o to líp být připravená. Jinak neboj, byla jsem na tom před dokončením bakalářky úplně stejně, dneska už je to úplně o něčem jiném, s počtem odprezentovaných prezentací ta nervozita postupně klesá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.12.15 19:54

@Cuddy Ano, to si taky plně uvědomuji, že to musím mít perfektně připravené.. horší je, že tolik času při zkouškách nebudu mít.. Trápí mě to už hodně dlouho a před každou prezentací si říkám, že tentokrát to už zvládnu a bude to perfektní, přece to umím! ale zatím se mi to vždycky nějak zvrtlo :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 19:56

Predstav si je ve spodnim pradle nebo na zachode. Nebo so ze vsech lidi co tam jsou vyber jednoho co je nejvic sympaticky a prednasej to jen jemu jakoby jste spolu sedeli u kafe a ostatni tam vubec nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
3.12.15 19:56

@Bea11 on tě taky nikdo nesežere za to, že budeš nervózní, je to normální, každý druhý tam koktá, někdo má třeba úplné okno…jsou na to zvyklí a počítá se s tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
3.12.15 19:57

Precizni priprava, nekolikrat si to odprezentovat doma vc. hlidani casu, najdi si uvolnujici cviceni. Nekdo nebude recnikem nikdy a bude to vzdy stresor. Proto je potreba jit tomu naproti a prezentovat a prezentovat a prezentovat…

• Citovat
  • Upravit
7188
3.12.15 19:59

@Bea11

Ta já jsem na tom byla stejně…i když jsem uměla vše hezky a byla jsem perfektně připravená, vždycky moje prezentace vypadala, jako bych si ji přečetla 5 min před…prostě hrůza.
Jsem hrozná trémistka a při každé další prezentaci jsem byla vystresovanější víc a víc..u mě nikdy neplatilo, že čím větší trénink, tím lepší..právě naopak :oops: Pokaždé jsem věděla, jak to dopadne a taky dopadlo :roll: Pocity na složení jsem měla pokaždé :?
Nicméně obhajobu jsem dala skoro bez nervozity, až jsem sama sebe nepoznávala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
3.12.15 20:00

@Bea11 Uprime, nikdy uz nebudes mit na pripravu prezentaci tolik casu, jako na skole. Takze zahod vymluvy, udelej si casovy plan a ten pln. A hlavne si to rikej nahlas, ale to je snad samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.12.15 20:04

Děkuji za rady a tipy :)) hlavně s tím, jak mluvit jenom k jednomu člověku z komise, to by snad mohlo fungovat :) Nahlas si to opakuji vždycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.12.15 20:04

@Whynot Jak si to udělala? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.12.15 21:06

Být tebou, tak zkouším prezentovat doma, nahlas a před někým. Myslím, že ta sedící a poslouchající osoba je tam důležitá. Kamarádka, přítel… někdo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.12.15 21:24

@Black Cat jojo, asi nic jiného než si to pořád zkoušet dokola nepomůže :) děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.12.15 21:51

Ja se pridam s dotazem. Ja jsem teprve ve druháku takže zatím mam jen vymyšlené téma bakalářské práce.
Obhajoba BP znamená, tam tu práci přečíst a popřípadě na téma diskutovat nebo se dělá prezentace jako vycuc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
3.12.15 21:57

@Mar80 Umis si predstavit cist nekde byd jen 20 stran? :nevim: Samozrejme, ze se dela vycuc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze