Jak se navždy zbavit molusek?

12915
25.8.11 07:36

jak se navždy zbavit molusek?

Ahoj
můj syn má problém, už několikrát jsem mu já nebo dr. „vytrhávala“ molusky a stejně jich má plno.
Nevíte co by je mohlo konečně nadobro zničit? měli sme i tu vodičku a to bylo totálně na nic.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
25.8.11 07:44

Já jsem je taky synovi vymačkávala a dezinfikovala Betadinou. Hodně se jich ztratilo. Ale nejlepší byl ten Infektodel /snad to píšu správně/

Taky zobal vitamíny zinek a do stravy jsme přidali hodně česneku. Jak se ztratila poslední, máme pokoj :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
25.8.11 08:05

Tak my úplně stejně … ručně jsem vymáčkla jako beďar a zamazala Betadinem.
Taky jsme měli jakousi vypalovací vodičku od doktorky, ale to bylo na dlouhé lokty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.8.11 08:08

Nám právě ta vodička pomohla nejvíc. Musel to být pořádný driák, malého to pálelo.

A na to vymačkávání bacha. Důležité je dostat tu bílou kuličku ven, nikde kolem se s ní nedotknout kůže. Je to strašně přenosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.11 08:21

můžu mít pro někoho možná hloupý dotaz? co je to Molousek? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.8.11 08:22

Taky jsem si tím prošla, ta vodička je fakt driák, je to roztok hydroxidu tuším draselného a ten na tíráním na kůži spálí, co je na ní i kůži samotnou. Nakonec nám pomohlo vypichování jehlou s tím, že před začátkem vypichování se postižené místo natřelo Betadinou, ta se nechala zaschnout, pak v jedné ruce jehlu (sterilní) a ve druhé kousek buničiny nebo vaty a při každém vypíchnutí té bílé kuličky dávat fakt majzla, aby ta se ničeho nedotkla.Přeju hodně sil do dalšího boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 09:11

Molusky? Taky nevím, co to je. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
25.8.11 09:17

Tohle jsme lecili tak ze jsme koupili dezinfekci. Namocili do ni jehlu a molusku propichli (s bilou spickou). Vyteklo to, dali jsme na to jeste vatou dalsi dezinfekci a po par dnech bez jizvicek vyleceno.
ps. napad jsme nasli emimcu

Ostatni molusky proste potri desinfekci bez propichovani.

Neboj v miste molusky kuze neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.8.11 11:26

Moluska vypadá jako takový vříde, pupínek, bradavička.

Dítě to chytne většinou v plavání, kde se půjčují takové ty kroužky, pastelky a kolečka na plavání. Teda alespoň my jsme to tak chytli.

Vždy je jedna hlavní a kolem ní se tvoří další.

Náš Libča jich měl 22. Co jsem ale hledala na netu, byli i děti, které toho měli plné tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 12:29

Mava díky za vysvětlení! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
25.8.11 15:16

naše zkušenost s moluskami včetně vyřešení je zde:
 https://www.emimino.cz/…luska-28228/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.8.11 22:48

Ahoj,já nevím sice jakou vodičku jsi měla ty.Já v lékárně na objednání koupila MOLUTREX .Je to přímo určené na molusky .A naprosto super,potírala jsem je dvakrát denně.Zmizeli všechny a ,už se víc neobjevily.Navíc to syna vůbec nebolelo.Nesmí se samozřejmě to dostat na kůži ,jen opravdu na toho moluska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ffs
1.2.13 19:59

Fajn, jak toho zbavit dospeleho cloveka s jinyk vybornym imunitnim systemem?

• Citovat
  • Upravit
10726
3.3.14 10:10

Když se s dítětem potkáme s maminkou, jejíž dítě mělo před nedávnem molusky a teď je má čerstvě vymačkané, myslíte, že to chytíme? (Jsem četla, že se vymačkané molusky udělají znova. takže to asi bude tak, že vir v těle přetrval, takže by to bylo stále nakažlivé i přes vymačkání, nebo ne?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
3.3.14 10:13

@tasa Jo, je to nakažlivé-je to virus. Chytá se to „kontaktem“. Ale některé děti je mají a jiné ne, tak to prostě je a časem z toho vyrostou. Je to otázka individuální imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí