Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
můj syn má problém, už několikrát jsem mu já nebo dr. „vytrhávala“ molusky a stejně jich má plno.
Nevíte co by je mohlo konečně nadobro zničit? měli sme i tu vodičku a to bylo totálně na nic.
Díky za rady
Já jsem je taky synovi vymačkávala a dezinfikovala Betadinou. Hodně se jich ztratilo. Ale nejlepší byl ten Infektodel /snad to píšu správně/
Taky zobal vitamíny zinek a do stravy jsme přidali hodně česneku. Jak se ztratila poslední, máme pokoj ![]()
Tak my úplně stejně … ručně jsem vymáčkla jako beďar a zamazala Betadinem.
Taky jsme měli jakousi vypalovací vodičku od doktorky, ale to bylo na dlouhé lokty.
Nám právě ta vodička pomohla nejvíc. Musel to být pořádný driák, malého to pálelo.
A na to vymačkávání bacha. Důležité je dostat tu bílou kuličku ven, nikde kolem se s ní nedotknout kůže. Je to strašně přenosné.
Taky jsem si tím prošla, ta vodička je fakt driák, je to roztok hydroxidu tuším draselného a ten na tíráním na kůži spálí, co je na ní i kůži samotnou. Nakonec nám pomohlo vypichování jehlou s tím, že před začátkem vypichování se postižené místo natřelo Betadinou, ta se nechala zaschnout, pak v jedné ruce jehlu (sterilní) a ve druhé kousek buničiny nebo vaty a při každém vypíchnutí té bílé kuličky dávat fakt majzla, aby ta se ničeho nedotkla.Přeju hodně sil do dalšího boje.
Tohle jsme lecili tak ze jsme koupili dezinfekci. Namocili do ni jehlu a molusku propichli (s bilou spickou). Vyteklo to, dali jsme na to jeste vatou dalsi dezinfekci a po par dnech bez jizvicek vyleceno.
ps. napad jsme nasli emimcu
Ostatni molusky proste potri desinfekci bez propichovani.
Neboj v miste molusky kuze neboli.
Moluska vypadá jako takový vříde, pupínek, bradavička.
Dítě to chytne většinou v plavání, kde se půjčují takové ty kroužky, pastelky a kolečka na plavání. Teda alespoň my jsme to tak chytli.
Vždy je jedna hlavní a kolem ní se tvoří další.
Náš Libča jich měl 22. Co jsem ale hledala na netu, byli i děti, které toho měli plné tělo.
naše zkušenost s moluskami včetně vyřešení je zde:
https://www.emimino.cz/…luska-28228/
Ahoj,já nevím sice jakou vodičku jsi měla ty.Já v lékárně na objednání koupila MOLUTREX .Je to přímo určené na molusky .A naprosto super,potírala jsem je dvakrát denně.Zmizeli všechny a ,už se víc neobjevily.Navíc to syna vůbec nebolelo.Nesmí se samozřejmě to dostat na kůži ,jen opravdu na toho moluska.
Fajn, jak toho zbavit dospeleho cloveka s jinyk vybornym imunitnim systemem?
Když se s dítětem potkáme s maminkou, jejíž dítě mělo před nedávnem molusky a teď je má čerstvě vymačkané, myslíte, že to chytíme? (Jsem četla, že se vymačkané molusky udělají znova. takže to asi bude tak, že vir v těle přetrval, takže by to bylo stále nakažlivé i přes vymačkání, nebo ne?)
@tasa Jo, je to nakažlivé-je to virus. Chytá se to „kontaktem“. Ale některé děti je mají a jiné ne, tak to prostě je a časem z toho vyrostou. Je to otázka individuální imunity.