Jak se nezbláznit :o)

Anonymní
4.11.10 20:46

Jak se nezbláznit :o))

Ahojky

Asi se jen potřebuji vypovídat aby se opravdu nezbláznila :twisted:

Prcek je opět nemocný,už ani nevím po kolikátý za ten jeho krátky život (necelé 4 roky).
Už nějak nemám sílu na ty jeho věčné vylomeniny,zlobení,zkoušení co vydržím…Když je zdraví tak je ok,hodný kluk,ale jak je zavřený doma tak peklo :cert:

Visí na mě,nikoho jiného nechce.Všechno musím dělat já.jenom se otočím a pomalu vysí na stropě.je to tak vyčerpávající,noci taky naprd.Jsem nevyspalá,unavená,podrážděná.Snažím se být tolerantní,ale nervy už nemám skoro žádné.Od začátku školky je už po 4té nemocný,loni to bylo to samé :roll:
Jěště lítáme po vyšetřeních,doktorech…každý tvrdí,že se musí promořit,ale kdy to jako bude??

Večer odpadnu a chci mít absolutní ticho,jenže to zase přijde manžel z práce a chce si povídat atd. :cry:

Jsem fakt hrozná máma,ostatní mají víc dětí a zvládají to a já si tu připadám jak troska co nezvládne jedno dítě :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xzuzkax
4.11.10 20:58

Zakladatelko, nejsi hrozná máma!!! To by asi musela být většina z nás…Já mám dceru-5let, ta už je rozumná. A syna-2 roky a je to úplně to samý jak ten tvůj. Visí jen na mě, nemůžu jít sama ani na záchod, pořád se jen vzteká a řve. Navíc jsem na ně víceméně sama, manžel pracuje na druhém konci republiky a je 14 dní pryč a 4 dny doma.
Neporadím ti co dělat, snad jen vydržet, protože nic jiného nám asi nezbývá. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3870
4.11.10 21:03

Anonymní, jsem na tom podobně. Dneska se to na mě nějakk sesypalo a jestli to takhle půjde dál, tak za tejden zcvoknu: Malá (15 měsíců) začíná pěkně zlobit, po baráku dělá od rána neskutečnej bordel, všechno vykramaří, když jí nedam, co chce, hejká. Přes den, když spí, uklidim, uvařim a sednu si, ale to tak na 10 minut, protože má madam vyspáno a jede se nanovo. Pak přijde manžel, ten nemá čas, pořád někde něco shání na barák, přijde večer, to si teda s malou chvíli hraje, pak koupání, jídlo a spaní. Pak zase poklízim a chci se konečně sednou. A manžel se vyvalí z pokoje a chce „žrát“. Dneska jsem mu řekla, ať si vezme, co chce, že je mi to jedno. Vytekly mi nervy. Mám před ms a ještě k tomu skříplej nerv, takže se pohybuju jako stoletá bába a nemůžu se pořádně hejbat - z toho plyne nervozita. Dneska jsem na malou tak řvala a cloumala s ní, ale bohužel, další výbuch, neudržela jsem se. Kolikrát si řeknu, že se hodim do klidu, ale pak nějaká pí.....a a jsem hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.10 21:10

dano-jj,tak nějak to mám já.Prostě si říkám,musíš se udržet ,prostě musíš.Ale bum a ječím tu na něj,je mi to pak tak líto,ale proč si nedokáže normálně hrát.Jenom dělá bordel,u ničeho nevydrží…

Tak jsem si slibovala od školky,jak si odpočnu až budu mít v práci volno a ono prd velebnosti :cry: Chodím si odpočnout do práce :oops: Jak já už jsem alergická na slovo mami :roll: Já věřím,že to přejde.Přece ho miluji nade vše,ale dává mi teda zabrat :twisted:

Nejvíc mě se.e jak nikam nemůžeme'Plavat,cvičit,na procházky,výlety… :zed: :zed: jenom v noci zakašle a já už mám pomalu záchvat hysterie že bude zase nemocný :cry:

• Citovat
  • Upravit
3870
4.11.10 21:18

Je to náš úděl, nic nenaděláš. Klepu, ale malá ještě nebyla od narození nemocná, takže v téhle oblasti nemám zkušenosti. Někdy si hraje hezky, ani o ní nevim a někdy je to síla. Za pět minut je schopná rozkramařit celej barák. Sice, když jí řeknu, ať něco uklidí na místo, tak někdy jo, ale někdy se otočí na patě a myslí si sví. Teď je to období, kdy všechno poznává, všechno chce a chce, aby bylo po jejim. Ale u mě má smůlu, já jsem v tomhle nekompromisní a nedam nebo nepovolim. Manžel si teď zalezl do pokoje, je nasranej, samozřejmě si sám k jídlu nic nevzal, na to je línej a já zpytuju svědomí :lol: Nevim, proč zrušily jesle, malou bych tam flákla a šla si, jak řikáš ty, odpočinout do práce. Tam jsou sice taky stresáky na denním pořádku, ale jsem hnusná na cizí a ne na tu mojí malou kočku. Do toho nemam prachy na vánoce, mam nervy, tak jen žeru a žeru a sedím u PC. Za chvíli tu zarostu a neštěkne po mě ani pes. Jasná depka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.10 21:32
Dana27 píše:
Je to náš úděl, nic nenaděláš. Klepu, ale malá ještě nebyla od narození nemocná, takže v téhle oblasti nemám zkušenosti. Někdy si hraje hezky, ani o ní nevim a někdy je to síla. Za pět minut je schopná rozkramařit celej barák. Sice, když jí řeknu, ať něco uklidí na místo, tak někdy jo, ale někdy se otočí na patě a myslí si sví. Teď je to období, kdy všechno poznává, všechno chce a chce, aby bylo po jejim. Ale u mě má smůlu, já jsem v tomhle nekompromisní a nedam nebo nepovolim. Manžel si teď zalezl do pokoje, je nasranej, samozřejmě si sám k jídlu nic nevzal, na to je línej a já zpytuju svědomí :lol: Nevim, proč zrušily jesle, malou bych tam flákla a šla si, jak řikáš ty, odpočinout do práce. Tam jsou sice taky stresáky na denním pořádku, ale jsem hnusná na cizí a ne na tu mojí malou kočku. Do toho nemam prachy na vánoce, mam nervy, tak jen žeru a žeru a sedím u PC. Za chvíli tu zarostu a neštěkne po mě ani pes. Jasná depka.

Tak přesně tak by se zachoval ten můj.Vzal by si buď suchý rohlík nebo nic.A jěště ty jeho kecy,že jsem furt napučená 8-o Chtěla bych vidět jeho po pár dnech s likvidátorem :twisted:
Doma věčnej bordel,furt poslouchám :Já chci jíst,má na něco chuť,pojď si hrát,chci pohádku,chci tohle a tohle :nevim: Teď do něja narvat všechny léky je boj,hlavně ty ATB kapky do nosu je žůžo a pak jěště odchytit čoklíka a nakapat mu do uší.Když řeknu manželovi tak mi řekně že už na to mám grif a prcek řve:Mamííí ty nakapej :pocitac: :pocitac:

Já myslím,že už to na Chocholouška je :palec:

• Citovat
  • Upravit
27259
4.11.10 21:42

Zakladatelko zrovna dneska jsem rozvíjela, že mám syndrom vyhoření…
Mám pocit, že nic nezvládám, nestíhám, nechce se mi, Kolikrát se i přistihnu, že mě malý obtěžuje svým neustálým žvatláním, taháním věcí, který nesmí :oops:
Myslím, že to k tomu prostě patří.....
Jo a taky neustále poslouchám, že mám furt blbou náladu, že se pořád zlobím a mračím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.11.10 21:54

Holkýýý,mám to zrovna tak,dneska to byla síla-spotřebovala jsem na syna /28 měs./ poslední zbytky trpělivosti :oops:
Ale každé ráno bývá líp-on je posilněný spánkem,takže klidnější a milejší,já taky jakž takž naberu energii…Musíme vydržet! A moc mi pomáhá,když si v té chvíli vždycky řeknu,že takhle nebojuju sama,ale milion maminek kolem mě taky :mavam:

Dobrou,Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.11.10 21:55

Ahoj Dano :mavam: ,
tak když jsem si přečetla příspěvěk od tebe, mám pocit, že píšeš o dnešním večeru u nás doma :zed: . Manžel je taky nabručenej, protože dnes nedostal večeři když zrovna chtěl. Malá marodí, rostou jí do toho zuby, bere ATB, samozřejmě je nechce, plive je po mě, takže, žůžo. Od rána hejkala, a já už dneska prostě vybouchla. Bordel po bytě, všechny hračky rozkramařený, no prostě hrůza. Jsme doma už 14 dní a mě už opravdu hrabe. Občas jsou ty dny velmi velmi náročné. Když malinká usne, vždycky mám hrozné výčitky, že jsem na ní byla hnusná, zařvala na ní, ale já se prostě už někdy nedokážu udžet. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má ‚nervy‘ 8-o , občas mám pocit, že jsem úplně darebná matka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.10 21:56
TinaH píše:
Holkýýý,mám to zrovna tak,dneska to byla síla-spotřebovala jsem na syna /28 měs./ poslední zbytky trpělivosti :oops:
Ale každé ráno bývá líp-on je posilněný spánkem,takže klidnější a milejší,já taky jakž takž naberu energii…Musíme vydržet! A moc mi pomáhá,když si v té chvíli vždycky řeknu,že takhle nebojuju sama,ale milion maminek kolem mě taky :mavam:Dobrou,Tina
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.10 21:57

děkuji :kytka: to jsem přesně potřebovala slyšet :mavam:

• Citovat
  • Upravit
394
4.11.10 23:44

xzuzkax
hele musím ti napsat,že obdivuju tvoji dceru,že v 5leetch je rozumná :palec: ta má je přesne naopak,je asi v pubertě nebo co já vím,chová se hrozně,pořád poskakuje,leze a skáče po pohovce,kresli mi do mých poznámek,sešitu,časopisu,šmejdi po byte.. :nevim: kdežto svoji sestřičku-která má rok pořád jenom poichuje,odstrkuje,ber ji hračky,ta je na me závislá a jak vidí tu starší poblíž,začne se durdit 8-o 8-o manžel se vraci z prace kolem 6-7hodiny a me stoji vlasy na hlave,ač ta starší chodi do školky,jakmile přijde nastane peklo!!zrovna jsem si říkala,že začnu brát nejaký uklidnujici prášky :mrgreen: dělám si srandu,ale pokud člověk nemá babičky dědečky na hlídání,je to na zblbnutí!!!!!!!!kdysi pro me vikendy byvali chvilky klidu,kdy jsme byli s mužem trochu sppolu,ted co starší dcera chodi do školky je to peklo..takže nejlíp deti zapsat hned odmala do všech kroužků a co nejdřív do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
4.11.10 23:57

no a když jsou nemocné tak nevím,zavolat babičky,tetičky,dědečky.já má štesti,že můj muž me v tomhle chápe,ne pořád ale docela často..a na jídlo naštěstí není taky náročný,jinak kdyby mel poznámky,že není uvařeno,to by mu asi přistál talíř na hlavě :andel:
já mám ke dvema detem jeste psa na venčení 8-o to je taky o nervy,jakmile se něco šustne v kuchyni už vystartuje a plete se me pod nohama,k tomu mě u noh pořád stojí moje roční prťavka a chce do náruče..říkám si klid,ale někdy to nejde.......a to se pak vykřičím na tu starší,nekdy ji dám i na zadek a pak me to strašně štve a mrzí a vyčítám si to..a říkám si,že me asi nesnáší :cry:
jo už me jednou řekla,že až budu stará babka,že nebude s ničím pomáhat a nebude mě vařit co mě chutná,protože já jí vařím to co jí nechutná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
5.11.10 00:03
AJA píše:
xzuzkax
hele musím ti napsat,že obdivuju tvoji dceru,že v 5leetch je rozumná :palec: ta má je přesne naopak,je asi v pubertě nebo co já vím,chová se hrozně,pořád poskakuje,leze a skáče po pohovce,kresli mi do mých poznámek,sešitu,časopisu,šmejdi po byte.. :nevim: kdežto svoji sestřičku-která má rok pořád jenom poichuje,odstrkuje,ber ji hračky,ta je na me závislá a jak vidí tu starší poblíž,začne se durdit 8-o 8-o manžel se vraci z prace kolem 6-7hodiny a me stoji vlasy na hlave,ač ta starší chodi do školky,jakmile přijde nastane peklo!!zrovna jsem si říkala,že začnu brát nejaký uklidnujici prášky :mrgreen: dělám si srandu,ale pokud člověk nemá babičky dědečky na hlídání,je to na zblbnutí!!!!!!!!kdysi pro me vikendy byvali chvilky klidu,kdy jsme byli s mužem trochu sppolu,ted co starší dcera chodi do školky je to peklo..takže nejlíp deti zapsat hned odmala do všech kroužků a co nejdřív do školky..

Já jsem se usmála u čtení.....jsem strašně ráda,že jen já nemám doma 5letou zlobivku a 2letého divocha…že nezlobí jen oni a jen já 20X do hodiny neřvu at neskáčou na gauči.....kolikrát jsem si říkala,že je nezvládám,že jsem ve výchově udělala chybu…že už ani neumím normál mluvit ale jen křičet.....holky díky za tuto diskuzi,opravdu díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
5.11.10 09:37
AJA píše:
xzuzkax

AJO, myslela jsem to tak, že dcera už umí poslechnout. Sice s řečmi, nebo brekem, ale poslechne a udělá co po ní chci. A dokáže se sama zabavit, ráda maluje, vyplňuje takový ty úkoly pro předškoláky…No ale do toho ji začne zlobit ten mladší a je oheň na střeše. Protože on jí dělá naschvály a dát ne zadek nepomůže…
Moc se těším až malej půjde do školky a já do práce. Když je člověk několik let doma, denodenně jen s dětma, pomalu s nikým v kontaktu (nevýhoda malých vesnic), tak to je opravdu na zbláznění! :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová