Je nemožné ho uspat - už nevím co s ním

Anonymní
10.10.19 02:51

Jak se ovládat

Anonim protože se ta to stydím.

Dnes při uspávání jsem plácla svého ani ne ročního syna přes zadek a je mi z toho zle a prosím o rady jak to zvládat lépe.

Rozvedu co se stalo. Od 20:00 se snažím uspat dítě. Střídám postýlku a vystlanou ohradku že snad se brzo povede. V postýlce položím a řev, vstane a sápe se po mě nebo řev. Několikrát opakuji, hladím, zpívám, pouštím šum. Nepomáhá tak dám do ohrádky většinou si sám lehne a až vytuhne přenesu do postýlky. Noc, stojí řve… Takto několikrát dokola. Až už mi to leze na mozek. Je 22hodin a dítě stále nespí a já si to dávám za vinu že jsem neschopná. Odcházím že lepší když bude křičet než abych vybouchla ale nevydržím to tak jdu zpět a znovu do náruče, pusu, položím a když zase vstává tak mi vystřelila ruka a plácla jsem ho po zadku. Ještě větší řev. Na chvíli odcházím se uklidnit. A do minuty jsem zpět vzít do náruče. Udělala jsem mléko, trochu se napil a ukolebala jsem v náručí.

Vím že jsem hrozná. Prosím poraďte mi co mám dělat abych už nevybouchla. Mám strach aby se že mě nestala moje matka co mě furt bila. :zed: :zed: :zed: :,( prosím konkrétní tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
samaji
10.10.19 06:02

Tak se mu třeba nechtělo spát ne? Já bych ho normálně vyndala z postýlky, nechala ho hrát a za chvíli to zkusila znovu…

• Citovat
  • Upravit
7674
10.10.19 06:07

Jak spi pres den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.10.19 07:09

Kdy spal naposled přes den? Co měl k večeři? Co dělal než ste šli uspavat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
10.10.19 07:12

Pokud to vydrží a není protivný tak nedávat spát přes den, dcera 20 měsíců spi po obědě 2 hodiny a taky ve 20 hod. neusne, nenutim ji, zkusíme a pokud nechce jde spát ve 22 hod. Já už bych také chtěla ve 20 hod. klid, ale bohužel pokud se nevyspí po obědě tak do 20 hod. nevydrží a usně třeba v 18 hod a to potom bych byla s ní vzhůru do půlnoci, proto jsem se smířila s tím, že chodí spát až kolem 22 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
10.10.19 07:13

Hele já když malá večer takhle zlobí a řve v postýlce, tak když už vím, že mi nejspíš brzy rupnou nervy, tak za ní pošlu manžela :lol: :lol: A jemu se buď podaří jí uspat a nebo ho pak jdu vystřídat už vyklidněná a žádný plácání se tím pádem nekoná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
10.10.19 07:14

Určitě nebudeš jak matka a jednalo se výjimečný výbuch, neboj… ;)
Nás malý nechce spát od narození a jelikož se mi co píšeš vlastně stalo také jednou..úplně se vidím a měla jsem hrůzu, jelikož to nesnáším… Ale neustále boje se spánkem a řev ( naš malý neumí brecet, ale proste silene řičí) udělalo své.. přestala jsem se stresovat a pro oba je lepší vyndat ho z postýlky a zkusit to ta chvíli znovu… Bohužel jsou večery kdy ho dávám do postýlky třeba 3 krát, ale je to méně stresující pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
10.10.19 07:15

@pionyrka Takhle je to u nás… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
10.10.19 07:33

Nic si nevycitej, tohle je normální. Řešila bych to buď tím, že by šel spávat později, nebo bych s ním byla do usnutí. To jsem praktikovala právě proto, že mi taky malý takhle řval. Tak jsem ho dala k sobě do postele, pritulila se k němu a za chvíli spal. A byli jsme v klidu oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.10.19 07:48
@pionyrka píše:
Pokud to vydrží a není protivný tak nedávat spát přes den, dcera 20 měsíců spi po obědě 2 hodiny a taky ve 20 hod. neusne, nenutim ji, zkusíme a pokud nechce jde spát ve 22 hod. Já už bych také chtěla ve 20 hod. klid, ale bohužel pokud se nevyspí po obědě tak do 20 hod. nevydrží a usně třeba v 18 hod a to potom bych byla s ní vzhůru do půlnoci, proto jsem se smířila s tím, že chodí spát až kolem 22 hod.

a nevydrží pak třeba do 19 když by nešla po obědě a už spát do rána? tak mi spala dcera, nechodila po obědě ale chodila večer i před 19 a spala do rána cca 7-8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.10.19 07:52

A co takhle lehnout si s ním? Třeba má strach. Mně malý usínal sám a kolem patnácti měsíců najednou řev a neusnul ani náhodou. Od té doby uspávám, budou mu dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
10.10.19 08:05

Mě teda pomáhá když mi jedou nervy, tak představit si to z pohledu toho dítěte. jak to bere ono. že třeba ho něco bolí, třeba má fakt důvod k tomu pláči. pak mě to obvykle přejde. u mimina je to jednoduchý no, hůř válčím s tříleťačkou,, tam prostě někdy si fakt sanžím představovat, e je osobnost a chce to udělat po svém, ale prostě na ten zadek stejně někdy dám… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.19 10:21

Ahoj, přes den spal dvakrát jednou dopoledne a jednou odpoledne kolem 16 hodiny. Nenutím ho spát jen když je unavený. Je mu 10 měsíců.

Nejhůř naruší režim nějaká návštěva když jedeme. Vyspi se v autě a pak straší hrozně dlouho. Teď mu rostou zoubky.

Dávám večer mléko v osum před spaním.
Papat moc nechce. Rostou mu zoubky.

Nejhorší je že on brečí u hraček, kdZ si lehnu s ním tak se staví a leze pryč.

Dřív usinal hezky a pravidelně. Teď je to takové divoké poslední měsíc asi.

• Citovat
  • Upravit
806
10.10.19 11:05

Z vlastní zkušenosti bych ho nechala u sebe. My jsem časem dospěli k tomu, že máme malého postýlku přisunutou až k naší posteli. Syn je hodně mazlivej, maminkovskej. Spíme spolu, když se v noci přijde potulit, uspávám. Byla jsem nedávno i u psycholožky a tam jsem si hodně věcí uvědomila, že neřve proto, aby tě naštval. Ale něco ho opravdu trápí. Chce maminku. Mě se osvědčilo jít na vše podobrým a ať si každý říká co chce. Na zadek jsem mu dala za život už tolikrát, a je to úplně k ničemu.. Je s láskou a pochopením se to u nás konečně zlepšuje. Nech ho u sebe, v náručí nebo vedle sebe, ať se cítí v bezpečí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí