Tříhodinové únavné uspávání

69
9.10.19 22:25

Tříhodinové únavné uspávání

Zdravím všechny maminky :mavam:

máme problém s uspáváním naší 3 měsíční holčičky.
Začínáme vždy o půl osmé a končíme většinou o půl jedenácté. S manželem se u malé střídáme a je to pro nás už docela vyčerpavající, nemáme žádný společný večerní život a vydechnutí aspoň na chvíli.
Dodržujeme každodenní rituály, jako koupel, natírání a masáž miminka, potom večerní jídlo a pak zpívání, hlazení a houpání.
Vždy na chvíli usne, tak na 15 minut, ale potom se opět probudí a pak začíná dvouhodinové „přemlouvání“, aby usnula :dance:
To většinou houpeme v zavinovačce, zpívamé, pouštíme bílý šum.
Jsme na UM.
Prosím o rady a tipy, které by nám pomohly její usínání podpořit a zrychlit. Nevíme už moc co změnit.
Díky všem ;)

Příspěvek upraven 09.10.19 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
9.10.19 22:28

@xbeky počkat, některým dětem to trvá dýl, je ještě maličká. Ale taky můžete mít malou sovu, která prostě brzy spát nebude chtít. A smířit se s tím, že s malým miminkem jde většinou ten společný život do kopru. Ale neboj, není to napořád :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
9.10.19 22:30

A jak to bylo dřív - to od narození tak praktikujete nebo se jí čas usnutí změnil?? Dcera mi taky usínala třeba az v deset ale nebrecela tak jsem ji dřív spat nedávala až postupně se jí to posunovalo k 20 hod, taky ji může trápit bříško že ji to nejde usnout, ale nepíšeš jestli vám brečí nebo se jí jen ještě nechce spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
9.10.19 22:32

U takovýho prcka se ti to co chvíle bude měnit. Vždyť jen leží ne? Tak když nechce spát, položte si ji do obýváku na deku a dělejte si co chcete. :nevim: To bych se teda vybodla na nějaké uspávací maratony, stejně si usne kdy potřebuje. Aspoň u mých dětí to tak bylo (a vlastně je dodnes), že čím víc jim ovlivňuju spánek - dobu, délku atd., tím je s nimi horší domluva. Pochopím až ti bude lítat a řvát po bytě, že chcete mít večer pro sebe, ale u takovýho mimina je v podstatě jedno jestli spí nebo kouká ne? A fakt si ji neučte na tříhodinový houpání a zpívání, zblázníte se z toho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.10.19 22:35

Já ještě dodám, náš syn(2roky),ma problém s uspáváním už od narození. A nejvíc mi pomohlo se prostě smířit s tím, že se on nám opravdu nepřizpůsobí a nijak to neovlivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.10.19 22:38
@prejeta_zaba píše:
U takovýho prcka se ti to co chvíle bude měnit. Vždyť jen leží ne? Tak když nechce spát, položte si ji do obýváku na deku a dělejte si co chcete. :nevim: To bych se teda vybodla na nějaké uspávací maratony, stejně si usne kdy potřebuje. Aspoň u mých dětí to tak bylo (a vlastně je dodnes), že čím víc jim ovlivňuju spánek - dobu, délku atd., tím je s nimi horší domluva. Pochopím až ti bude lítat a řvát po bytě, že chcete mít večer pro sebe, ale u takovýho mimina je v podstatě jedno jestli spí nebo kouká ne? A fakt si ji neučte na tříhodinový houpání a zpívání, zblázníte se z toho. :mavam:

To by bylo fajn kdyby jen koukala, to by jsme tak aplikovali, ale ona začne v postýlce brečet a pokud nehoupáme a neuspáváme, tak by to přešlo v hysterický pláč a i při tom houpání pobrekava.
Taky nechci být v tomhle otrok, je to unavný, ale nevíme, jak to dělat jinak, aby nebrečela a zároveň usla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
9.10.19 22:40

Ve 3m bylo normální, ze sla spat jakože na noc az kolem 22h, s nami…upravilo se to nekdy v pul roce. Holt osobni zivot jde stranou. Mne to teda nevadilo. Stejne jsem s ni furt byla v posteli, tak jsme si s pritelem pustili film tam, nebo jsme si s ni hrali atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.10.19 22:44
@Aduš8 píše:
@xbeky počkat, některým dětem to trvá dýl, je ještě maličká. Ale taky můžete mít malou sovu, která prostě brzy spát nebude chtít. A smířit se s tím, že s malým miminkem jde většinou ten společný život do kopru. Ale neboj, není to napořád :mavam:

Doufám v to, že se to časem upraví. Unavená nejspíš je, ale nejde jí vůbec zabrat. Mám kolem sebe maminky stejně starých miminek a ty děti položí do postýlky a do 15 minut jim hezky spí. Já jen tiše závidím :D a říkám si, co děláme špatně :think:
Možná je to ta sova, tak to budeme muset asi pár let počkat :roll: sdělím to manželovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
9.10.19 22:44

Upřímně bych se vyprdla na nějaké houpání a zpívání, musíte být z toho unavení. Mimčo si na to rychle zvykne a co budete dělat za půl roku. A jak spinká přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
9.10.19 22:45

Všechny děti mi v tomto věku usonaly až po desáté. Nemá cenu uspavat dítě, který evidentně spát nechce. Dddeeeejte si ji k sobe do obýváku, hračky kolem a delete si svoje. I u chování mimina se dá konverzovat s mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
9.10.19 22:46
@xbeky píše:
To by bylo fajn kdyby jen koukala, to by jsme tak aplikovali, ale ona začne v postýlce brečet a pokud nehoupáme a neuspáváme, tak by to přešlo v hysterický pláč a i při tom houpání pobrekava.
Taky nechci být v tomhle otrok, je to unavný, ale nevíme, jak to dělat jinak, aby nebrečela a zároveň usla :think:

Presne takova byla nase mala :) poridte si hojdavak nebo hacku…casem vam to usetri zada. My jsme malou meli do roka na rukach, kdyby jsme nemeli, nevyspal by se nikdo. Proste nektera miminka jsou takova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.10.19 22:48
@kamcaKr píše:
Ve 3m bylo normální, ze sla spat jakože na noc az kolem 22h, s nami…upravilo se to nekdy v pul roce. Holt osobni zivot jde stranou. Mne to teda nevadilo. Stejne jsem s ni furt byla v posteli, tak jsme si s pritelem pustili film tam, nebo jsme si s ni hrali atd..

Taky by nám to tak nevadilo, ale v postýlce brečí to jsem neuvedla, takže jí utěšovat musíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
9.10.19 22:51
@xbeky píše:
Taky by nám to tak nevadilo, ale v postýlce brečí to jsem neuvedla, takže jí utěšovat musíme.

Tak jasne nenechas ji brecet, cloveku to trha srdce… potrebuje vasi naruc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.10.19 22:53
@Simonkaa01 píše:
Upřímně bych se vyprdla na nějaké houpání a zpívání, musíte být z toho unavení. Mimčo si na to rychle zvykne a co budete dělat za půl roku. A jak spinká přes den?

Jj, jsme :D přes den spí dobře, to se už nějaký režim utvořil. Bohužel nevíme, jak jinak to udělat, aby potom v průběhu nebrečela. Houpátko a jiné věci typu Hojdavak nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
9.10.19 22:57

@xbeky moje malá byla na uspávaní příšerná, nosili jsme ji od 20-24 hodin v náručí, usnula, my ji opatrně uložili do postýlky a byla do 10 minut vzhůru. Když měla 4 měsíce, tak jsem už toho měla dost a prostě jsem ji uložila do postýlky, ano plakala, ale ne tak aby se zalykala ani žádná hysterie. Občas jsme za ní šli, pohladit, pustit kolotoč a do týdne se naučila usínat sama. Teď ma 14 měsíců a v 19:30 uložím do postýlky a jde spinkat. Návštěvy se vždy diví, že ji neuspáváme. Dáme pusinky, zapneme šumění moře a ona už když jí do postýlky dáme, tak se hned otočí na bok a ví, že jde spinkat. Nejsem pro “ nechat vyřvat” ale myslím, že by se miminko mělo naučit usínat samotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí