Měl by přítel přispívat na opravy mého domu, když ho také využívá

6
3.10.25 05:04

Jak se podělit finančně?

Ahoj, chtěla bych se tu poradit. Mam přítele, který se ke mně po dvou letech přistěhoval. Bydlíme spolu necelý rok. Nejsem si jista, zda mame spravedlivě rozdělené finance. Oba vlastníme dům. On, protoze se přistěhoval ke mně, svůj dům pronajal. Tyto peníze samozřejmě předtím neměl, protože v domě bydlel. Mně platí poměrnou část energií a jídla. S námi bydlí moje dcera. Jeho dvě děti jsou u nás ob víkend + svátky a prázdniny. Vše co se týká oprav a pořizování do domu, platím já. Nevim jestli je to tak ok a jestli by mi nemel i na toto přispívat, kdyz dům využívá. Pokud bych se přistěhovala ja k němu, a pronajímala svůj dům, asi by mi to fér nepřišlo…., ze vlastně diky němu jsem finančně na tom o mnoho lip a on musí platit vše kolem domu. Možná to ale vidím špatně. Chtěla bych radu nezávislého člověka. Diky🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
3.10.25 06:24

Vsaď se, že většina tě tu bude nabádat, ať ho pumpneš o další peníze za ochozený koberec a proleželé matrace, já bych osobně víc než podíl na energiích a jídle nechtěla, je to partner, ne podnájemník..

Co s těmi penězi navíc dělá? Čí byl nápad sestěhovat se, čí byl nápad jít k tobě?
Zbytek máte finančně uspořádán jak? (auta, benzín, dovolené atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
3.10.25 06:26

Najit si velkoryseho partnera, se kterym bys takove veci resit nemusela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
3.10.25 06:32

No něco málo na opotřebení by dávat mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
3.10.25 06:36

Ano, za těchto okolností by mi přišlo fer, aby mi partner přispíval na údržbu domu. Ať uz nějakým pausalem nebo vzdy kdyz je potřeba. Jako kdyby byla potřeba udělat nova střecha, tak to po tak krátkém vztahu ne, ale neni v pořádku, aby ze zestehovani finančně jeden výrazně profitoval a druhý utrel nos. Prislo by mi treba i fer, pokud čistý výdělek z pronájmu je treba 10 tis. Odečíst treba neco na případné opravy po najemnicich treba -2 tis.tak zbytek podělit 2. Pak uz by se samozřejmě na opravách podílet nemusel. Určitě bych si promluvila a pokud by tedy nechtel ani jednu variantu, tak je to škrt a se škrtem bych zit nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4909
3.10.25 06:43
@Teddy78 píše: Více

Cha cha :D

Tady máte krásně vidět proč je lepší zůstat ve svém :D

Ženská si vždycky něco najde ( problém ). Vždycky ;D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4909
3.10.25 06:45
@Fee-bee píše: Více

Přesně tak…nebo prostě nebydlel s chlapem

Každá hezká ženská ma chlapa co má majetky. V této době to má fakt skoro každý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20867
3.10.25 06:46
@Hojuza píše: Více

Hohoho tohle je dobrá síla. Jakmile borec neudělá stojku a nevytrepe všechny kapsy, tak nestojí za to. :mrgreen:

Ona utře nos? Však platí méně za bydlení o jeho příspěvek.

A líbí se mi, jak jeho opravy na domě jsou vyčísleny na 2tis měsíčně, ale ji má dávat na opravy polovinu zisku z pronájmu na opravy.

Co kdyby měl nemovitosti víc? Podojit je všechny?

Jinak za sebe bych asi neřešil nějaké drobné opravy v řádu do pár tisíc. Ale nějaký rekonstrukce apod. to ani omylem. Ještě bych byl ochotný je vzít třeba na dovolenou z těch peněz z pronájmu. Ale jinak je to můj majetek, moje peníze. Nevidím jediný důvod, proč by na to měla mít nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmazlicekknaposledy
3.10.25 06:47
@Justin Case píše: Více

Přesně jak píšeš…

Nevim co řešíš. Jen po..ný peníze? To fakt? Když ti plati na jidlo a energie?
Jak zde bylo řečeno, je to partner.
Radši buď sama tvl

V opačném případě by on myslím neřekl půl slova kdyby to takhle fungovalo od tebe.

• Citovat
  • Upravit
20867
3.10.25 06:49

Ale jinak je to krásný „diky němu jsem finančně na tom o mnoho lip“, ale to je málo, musím v tom šťourat, hledat problemy a chtít víc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4909
3.10.25 06:50
@Cenarius píše: Více

Ale takto myslí většina žen…minimálně 90% žen z Prahy…

Takže fakt nechápu ty lidi jak mají nutkání se stěhovat ;D

Pro ženy jsou peníze vždy až na prvním místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.10.25 07:07

@Cenarius nechápu, proč jste tak útočný. A kde jste vzal, že se mám díky němu finančně o mnoho líp? On mi přece platí to, co sám spotřebuje. Ja si platím vše ostatní sama. Ptala jsem se zde slušně na názor…, zřejmě Vy máte špatnou zkušenost, ale ja žádná zlatokopka opravdu nejsem. Vše si platíme každý sám….Spíš na různých výletech, dovolených platím větší část já.
Zajímalo by mě, jestli kdybych se Vás zeptala z očí do očí, tak jestli byl byste takhle nepříjemný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4909
3.10.25 07:10

Ale on má pravdu. A já bych určitě byl. Není to nepříjemný, ale upřímný ve vyjadřování názoru. Berme to tak, že náklady na bydlení máte 10 000 Kč + za jídlo za sebe, dceru a muze dáte řekněme dalších 10 000 ( ať se to dobře počítá ) předpokládám, že vám daných 10 000 platí. Tudiz ano, máte se díky němu lépe. Protože jídlo si zaplatí, přidá na jídlo pro vás a dceru a bydlení. Pokud ovšem nedává na jídlo a platí si jen svoje tak naopak žijete s totálním škrtem, což se mi ale nezdá, neboť kdyby byl vážně skrt tak chce ať se nastěhuje že k němu a on by požadoval to co požadujete vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5680
3.10.25 07:10
@Cenarius píše: Více

Tos nepochopil. Finančně líp by na tom byla, kdyby se ona přestěhovala k němu a pronajímala svůj dům. To tam píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.10.25 07:15

@Lil Kitkatt přesně tak…. Mam velký dům v dobre lokalitě. Kdybych ho pronajala, jsem 30 000 cca v plusu a nedávám mu nic… to je podle většiny v poho… to mne zase v poho neprijde💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí