Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Porodnictví v ČR opravdu není na nejvyšší úrovni v Evropě
máme spolu s Finskem nejnižší počet úmrtí novorozenců, nicméně v ostatních věcech jsme většinou průměr.
Nevím, jak se rodí v Polsku, ale moje trojnasobna zkušenost s českým porodnictvím teda moc hvězdná není. Souhlasím s @DeeSocialWorker, že je u nás nejspíš nejnižší počet úmrtí, ale ten zbytek…
Přesně tak. Naše porodnictví leckde zamrzlo v 80. letech. Většina porodnic si hraje na babyfriendly, ale ve skutečnosti jimi nejsou. Podpora kojení leckde nulová. Přístup k rodičce otřesný, možnost volby polohy u porodu je vesměs nulová a Kristellerova exprese se používá dodnes
Nechápu, co jste na otázce JAK SE RODÍ V POLSKU nepochopily, že odpovídáte na něco, co se nikdo neptal? ![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Nechápu, co jste na otázce JAK SE RODÍ V POLSKU nepochopily, že odpovídáte na něco, co se nikdo neptal?Zakladatelka
v Polskie się rodzi…zajebiście…
každopádně úplně, ale úplně jinak než v čr
Že já se vůbec ptala 🤔… Normálního člověka, aby tady pohledal ![]()
@Anonymní píše: Že já se vůbec ptala 🤔… Normálního člověka, aby tady pohledal
moje slova
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Porodnictví v České Republice je na nejvyšší úrovni v Evropě.
Přesto vzhledem k okolnostem (které nebudu rozebírat) budu roditvv Polsku.
Má někdo zkušenost? Kterou porodnici ano a kterou ne? Kde mají nejlepší nadstandardní péči?
Děkuji