Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hooodně přikládat, kojit z obou prsou, homeopatika, nápoje… zkus se podívat na kojeni.net
Souhlasím s Evčou, chce to hodně často kojit, prsa třeba během kojení i několikrát prostřídat a kojit v noci. Neomezovat délku kojení a kojit dle potřeb dítěte. Když je dítko nakojené, tak dvě hodinky bez problémů vydrží.
Podle mě byla chyba hned v začátku, žes „měla pocit“, že má prcek málo, tak jsi mu šoupla sunar a nepřikládalas o to víc… Teď bych to prostě udělala tak, že bych kojila co nejvíc a sunar bych dávala fakt až v nouzi nejvyšší (chtělo by se mi napsat, že bych nedávala, ale to asi nepůjde, než se ta tvorba mlíka upraví)…
Já od narození malýho chodila na 2 - 4 hodiny pryč (chodila jsem do školy), ale on pil po 3 hodinách, takže 2 hodiny vydržel v klidu. A kdyžtak jsem doma nechávala odstříkaný mlíko…
Jinak se nedá ani řídit tím, kolik toho odstříkáš, prcek si většinou zvládne vytáhnout víc, než odsávačka… ![]()
Ivča78 píše:
Souhlasím s Evčou, chce to hodně často kojit, prsa třeba během kojení i několikrát prostřídat a kojit v noci. Neomezovat délku kojení a kojit dle potřeb dítěte. Když je dítko nakojené, tak dvě hodinky bez problémů vydrží.
Ahoj,malýmu už je 5 měsíců takže spí celou noc.
Anonymní píše:Ivča78 píše:Ahoj,malýmu už je 5 měsíců takže spí celou noc.
Tak v noci aspoň odstříkávat…
nejvíc hormonu, co podporuje tvorbu mlíka se uvolňuje právě při nočním kojení…
Ale pokud je prckovi 5 měsíců, za chvíli stejně začnete dávat zeleninku, tak možná se bez otho obejdete i tak…
Je možné zkontaktovat nějakou laktační poradkyni, ta individuálně poradí. Dále např. mezi kojením ještě odsávat odsávačkou (dají se i půjčit) a dítě dokrmovat mateřským mlékem - navíc to hlavně pomůže rozkojit se. Pozor je to časově i celkově náročné, ale stojí to za to. Hodně štěstí a výdrže! ![]()
Ahoj, mně pomohla elektrická odsávačka, která nejdřív stimuluje a pak odsává (u mě neodsávala - nebylo co
). Pak pití melty a černé pivo. A samozřejmě přikládat a přikládat..
ahoj,
držím pěsti ať se zadaří…já se snažila rozkojit po šestinedělí, ale marně (nepomohli čaje, homeopatika, Caro, černé pivo, ani odstříkávání co 2-3h)…tím nechci odrazovat, jen na každého asi zabírá něco jiného…já pak o mlíčko prostě přišla..a na Sunaru jsem taky…
ještě mě napadá, zkus Babylove z DM, to je o dost levnější…tedy jestli porovnáváme Sunar Nutra defense…nebo obyč Sunar?
hodně štěstí!!!!!
Máme podobný problém, už v porodnici dceru dokrmovali UM, teď je jí 7 týdnů a já už nemám mléko skoro žádné. Zkoušela jsem odsávat, ale odsaji tak 10 ml, zkusila jsem snad všechny polohy, kloboučky, homeopatika, nic nepomáhá. Dcerka se odvrací, vůbec se nechce přisát, spustí strašný řev. Doktorka mi řekla, že jestli neodsaju aspoň 50 ml, tak jí mám odstavit, ale já to pořád nějak nedokážu a asi se trápíme obě dvě
Pořád si říkám, že třeba dělám něco blbě, ale jak říkám, vyzkoušela jsem vše co tady v diskuzích píšete.
ahink píše:
Máme podobný problém, už v porodnici dceru dokrmovali UM, teď je jí 7 týdnů a já už nemám mléko skoro žádné. Zkoušela jsem odsávat, ale odsaji tak 10 ml, zkusila jsem snad všechny polohy, kloboučky, homeopatika, nic nepomáhá. Dcerka se odvrací, vůbec se nechce přisát, spustí strašný řev. Doktorka mi řekla, že jestli neodsaju aspoň 50 ml, tak jí mám odstavit, ale já to pořád nějak nedokážu a asi se trápíme obě dvěPořád si říkám, že třeba dělám něco blbě, ale jak říkám, vyzkoušela jsem vše co tady v diskuzích píšete.
Přestaň se trápit ono se to někdy prostě nepovede i když děláš co můžeš, když ji nechceš úplně odstavit tak si odstříkávej, ale neupínej, se na to, uklidni se a užívej si malou třeba se to rozjede právě až se zkildníš a když ne? Tak mlíčko jí můžeš nahradit ale maminku ne a ona ted potřebue tebe a to abys byla v pohodě víc než co jiného ![]()
Zkus odsávat a uvidíš, chce to kvalitní odsávačku, já mám od Medely, ruční, dvoufázovou a jde to skvěle. Ale ze začátku jsem taky neodsála skoro nic, trvalo mi, než jsem přišla na to, jak na to
. A kolikrát mi to nejde, nic neteče, už to chci zabalit, že nemám mléko a jak se přestanu tak soustředit, tak najednou šup a už to jede. Tak to zkoušej, hodně to pomáhá. Co odsaješ, můžeš dát dítku třeba stříkačkou.
Potřebuji radu. Malá má 5 měsíců, asi 2 týdny ji musím občas dát trochu umělého mléka, na večer dávám kašičku. Mléka mi ubývá. Uvažuji o půjčení elektrické odsávačky, stačil by týden na rozkojení? Nebo si stačí koupit kvalitní ruční odsávačku (od Medely)?
@missmiri já myslím, že by stačilo i časté přikládání a do tří dnů to bude v pohodě. A UM bych zahodila. Ruční odsávačku od Medely jsem měla, spokojenost, elektrická bude asi víc na pohodu.
Ahoj holky,prosím poradte:-(mám málo mléka a velkého jedlíka,za umělé mléko(kupuji sunar)utrácím měsíčně víc jak 1000 korun(a to kojím ráno,občas večer a v noci)1000 je pro nás hodně když jsem samoživitelka,proto prosím o radu jak se rozkojit?Po porodu jsem plně kojila asi jen týden pak jsem musela dokrmovat,protože se mi zdálo že mám pro něj málo,nevím jestli by tedy zabralo to že čím víc budu kojit tím víc se mi bude dělat mléka?Nechci aby malý nějak strádal:-(.Taky by mě zajímalo jak to dělají maminky které plně kojí když třeba musejí na 2 hodinky pryč od dítěte?(Dělám si autoškolu).Moc děkuju za rady.