Jak se stát samostatnou účetní?

3507
29.2.16 09:51

Jak se stát samostatnou účetní?

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda je mezi vámi účetní, která dělá z domu sama na sebe. Zajímaly by mě zkušenosti, jak začít, jak shánět klienty atd. Klidně napište i do SZ. Ráda bych se k tomu také dopracovala, nyní jsem na mateřské, před mateřskou jsem dělala účetní tři roky, mám VŠ. Myslím, že na to, abych dělala samostatně ještě nemám dost zkušeností, ale říkám si, že právě během mateřské bych na tom mohla zapracovat, ale nějak nevím, jak začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5269
29.2.16 11:04

@Sofie2013 a co zkusit najít v okolí OSVČ nejlépe s paušálem? značka ideál :lol: nebo alespoň hledat neplátce DPH s daňovou evidencí
s tím bych začínala já, záleží jestli to chcete jako přivýdělet nebo vyloženě výdělečnou činnost, u výdělečné činnosti se to moc nevyplatí co vidím v okolí, musí toho mít opravdu hodně (jedna má celkem 14firem různých velikostí) aby měla dostatečné příjmy a to má známého daňového poradce, u kterého se může ptát a radit při složitých operacích
já si naprostou náhodou našla místo v malé rodinné firmě kde zůstala i při dítěti, teď již skoro dvou dětech, což je za mne asi nejlepší volba (mohu pracovat z domova, volná pracovní doba) ručím za to že vše bude včas a v pořádku hotové, ale podepisuje vše jednatel firmy, takže neřeším pojištění
pokud by jste šla na sebe určitě si udělejte nějaké pojištění a na vyšší částku, chyba se vždy může vloudit a finanční úřad z toho umí udělat i slušně vysoké částky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
29.2.16 11:40

Já začínala s evidencí pro kamaráda s obratem asi 100tis. a postupně chodili další a další. Pokud začínáš, tak to určitě není na hlavní činnost. Nejlépe to teď rozjet při rodičáku a pak jako vedlejší. Pokud teda nebudeš mít to štěstí a neseženeš dost klientů. Ale co je nejdůležitější je studovat změny, protže já mám pocit, že v tomto oboru se vše mění z hodiny na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
29.2.16 11:41

@stiskoch Díky moc za tipy! Jako nějaká práce pro firmu, která se dá během mateřské dělat z domu na částečný úvazek by byla ideální, ale nebude to asi lehké najít. Tam, kde jsem byla před mateřskou to nehrozí, nedá se tam dělat z domu a navíc jsem se přestěhovala přes celou republiku, takže ani nepočítám s tím, že bych se tam vracela. Taky bych měla raději nad sebou někoho, kdo přebere zodpovědnost a podepíše to, protože sama si ještě netroufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat