Pracovníci bezpečnostních agentur
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pracovníci bezpeč.agentur
Dobré dopoledne, chtěla bych se vás zeptat na názor nebo zkušenost- z obou stran klidně. S bezpečáky a ostrahou jsem se setkávala v bývalém zaměstnání, nyní hlavně jako zákazník v obchodě nebo při vstupu do hlídané budovy. Bohužel to většinou-většinou, ne vždy-jsou lidé působící poněkud..pofidérně, svým chováním. Chápu, že to není práce snů, ale opravdu ji dělají hlavně lidé, kteří mají problém sehnat práci kvůli věku před důchodem nebo se zdravotním omezením, nebo spíš ti, kteří na jinou prostě nemají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Není to vyhledávaná práce, zejména kvůli nízkému ohodnocení a vykonávají ji především lidé, kteří jiné uplatnění na trhu práce nenajdou. Proto ti lidé tak působí.
Výjimkou jsou lidé, pro které je to vhodný doplněk k jiné životní činnosti - např. poloprofesionální sportovci, kteří dokáží kombinovat trénink, soustředění a k tomu si brát např. noční směny a tím mít sotatek prostoru na sport i práci. A jsou i další takové případy. Většinou pak tyto lidi v bezp. ag. bezpečně rozpoznáš, jakoby tam nepatří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raději anonymně. Dělám pod bezp. agenturou na recepci. Mám kolegy bezpečáky a nedivím se jim, že jsou často takoví… jak popisuješ. Mají 60 na hodinu a dělají 24hodinové směny. Lidi se k nim i k nám chovají arogantně, tak se po čase asi na všechno „vyprdnou“ a to může návštěvníkovi připadat nemilé. Nevím no. Já jsem na té hranici a často se divím, že na to ještě mám nervy ![]()
Co se týče ochranky např. v obchodech, tak mi občas přijde, že ti snad dostávají 40 na hodinu
. Někteří mají dokonce tu drzost, že žádají o prohlédnutí tašky, i když na to nemají pravomoci ![]()
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem cca 3 měsíce jako ostraha a ja ve svych tenkrat 30 jsem byla fakt exot, tady na sm to delaji lidi kteri maji rentu třeba ze sachty ci policejni a bud maji malo penez, ale spise se doma nudi, ale dostavala jsen minimalni mzdu, ale v te dobe jsem byla rada za cokoli, paradoxne delam nyni v bance, byl to prostě jen prace at nejsem doma a nejakou kacku prinesu, ale uz bych do toho nikdy nesla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasné, díky za reakce
U nočních je to celkem jedno, tam člověk moc do kontaktu s lidmi nepřijde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yuzi jo, dělají, protože za ty prachy normální člověk dělat nebude. Takže takový ty sekuriťáci v obchodech jsou buď mladý kluci, co nemůžou zavadit o práci, nebo důchodci, popř pánové blížící se důchodovému věku. Mmchdm, dělala jsem a mít 4 šichty týdně navíc žádný problém, tam se fakt udřeš
a za naprosto směšné prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yuzi
Hodně vidím inzeráty - oni nenabízí špatnou odměnu za vpodstatě nic (80-100,–/h). Teda krom stání.
Setkala jsem se s různou ostrahou. Holka v Albertu stojící uprostřed vstupu a hrabe se v puse
Naopak v TESCU jsou pohotoví a za dobu stání na pokladně chytí 3 zloděje. Kolem slečny z Alberta by mohl projít a ještě ji pozdravit.
A co se týče budov, tak u nás v práci na budově si borec, co dělá noční pouští filmy, má tam notebook, takže pohoda leháro - má jednou za hodinu projít objekt (udělá to?). Kolik má, to nevím, ale asi jde o ČID.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že to není platově pecka je fakt, na druhou stranu, krom nějakých speciálních pozic, nevyžadují agentury kdovíjakou kvalifikaci a schopnosti. Myslím, že právě lidé, kteří tuto práci vezmou aby překlenuli období než najdou něco lepšího, se odlišují od většiny, jak píše @Premek_Orac .Například normálně pozdraví a dokážou mluvit i jinak než jednoslovně. Pro tohle všechno mám pochopení, jen mně zajímalo, z jakých řad se rekrutují pracovníci, kteří už ani jinou práci nehledají. Vím o pánovi, věkově mezi padesáti šedesáti, který „žádá“ o zkontrolování tak, že před vás znenadání skočí a vybafne: Tašku!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jako ty agentury v těch inzerátech tak lžou nebo slovíčko „až“?
http://avesplus.jobs.cz/
odměna „až 100,–/h“, odměna průměrně 20 000,–? To je málo? Mám za to, že je tu spousta lidí, co dělá třeba u pásu a má míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Nevím, co jiného bys chtěla dělat, když máš noční na nějakém zamčeném baráku, kde děláš jednou za hodinu obchůzky. Fakt „sedět a čumět“ 12 hodin nikdo nevydrží. Jinak „odměna až xx kč“ jsme taky měli. Je to tak prakticky všude.
- Citovat
- Upravit
@KimL
Jak nemůžou? Liší se to zda zákazníkům nebo pracovníkům?
@Anonymní píše:
@zvidavajanca Nevím, co jiného bys chtěla dělat, když máš noční na nějakém zamčeném baráku, kde děláš jednou za hodinu obchůzky. Fakt „sedět a čumět“ 12 hodin nikdo nevydrží. Jinak „odměna až xx kč“ jsme taky měli. Je to tak prakticky všude.
Tak co si stěžovat, být placen za sledování filmů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Prohledávat tašku může tak PČR. Ne nějací sekuriťáci, ať mají ve směrnicích cokoli. Stejně tak vás nemůžou nikam odvézt nebo zamknout (např. do nějakého kumbálu v obchoďáku). Můžou vás při podezření přestupku krádeže zadržet slovně, zdržovat slovně (nesahat), a čekat dokud nepřijede policie, která podezřelého zkontroluje. Nezáleží jestli pracovník nebo zákazník. Stejně tak třeba revizor nemá právo vás držet násilím nebo na vás šahat za účelem nějakého prohledání. Tohle všechno můžou jenom policajti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Víš, on člověk pracuje podle toho, jak je zaplacen. Když někomu dáš 50 kč/hod, aby šel vykopat základy pro barák, tak si můžeš být stopro jistá, že to ten člověk odflákne. Když mu ale dáš třeba 100 kč/hod, tak se bude víc snažit, protože člověk ocení, když je jeho práce náležitě zaplacena. Proto když dáš ochrance 60 kč/hod, tak musíš být blázen, jestli si myslíš, že budou jenom sedět a čumět do zdi 24 hod (někteří dělají jen 12 hod). Za takovou almužnu můžou být rádi, že si tam někdo sedl. Ona to totiž není taková sranda. Noční samy o sobě jsou na nic, navíš musíš zůstat vzhůru (hodně štěstí při „jenom čumění“) + když se něco podělá, tak je to v noci (vyskakují alarmy, bezďáci bouchají na dveře atd.). Já nevím, jak by sis to jako představovala? Co má ten člověk dělat, když je tam 12 hodin sám? Nic než notebook, knížky, pletení nebo třeba lepení lodiček, mu nezbývá. To není jako u uklízečky nebo noční sestry, který mají pořád něco na práci. Tady opravdu jen sedíš a čekáš, kdy se něco podělá. A na to musíš být při smyslech a ne zombik, co čumí do zdi. Něco jiného je ochranka, která celou noc chodí po objektu, a má krátké přestávky.
- Citovat
- Upravit