Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem dost naštvaná, když jsem si přečetla tento článek. Jako, u nás se dělají všude škrty, šetří se, kde může, protože naše dluhy jsou přímo astronomické a ve vládě se rozdávají peníze, jako by se nic nedělo. Copak je to normální, rozdávat , když jsme v takovém srabu? Pokud by se jednalo o soukromou firmu, tak at si tam dávají klidně miliony, to mi vůbec nevadí, ale tady se rozdává z peněz nás všech. Jasně, panu Nečasovi se pěkně dávají penízky, když to nejde z jeho kapsy. Sakryš, ve vládě se pořád mluví o tom, v jakém jsme srabu a oni se takto chovají. Já jsem pro, at se šetří, ale pak at na druhou stranu, se ty ušetřené peníze efektivně využijí a ne aby se rozdávaly statisícové odměny. Pan Nečas mě ale opravdu zklamal a nejvíc mě dorazilo , že jemu to přijde naprosto normální a nejvíc se vzteká kvůli tomu, že se to profláklo. A chce po policii, aby vyšetřila, kdo to prásknul. Jako , kde to jsme. Proč to u nás není tak, jak v některých jiných zemích, kde jsou veřejně přístupné platy a odměny politiků? Má vůbec to šetření v naši zemi nějaký smysl, když ty peníze pak utíkají někde jinde? Fakt mě to štve. Teď si nejspíš vyslechnu, at jim nezávidím, ale tady nejde o závist, ale o vztek, že se dělají rozsáhlé škrty vlastně pro nic. Jak jsem psala, v soukromých firmách at si rozdávají odměny jaké chtějí. Jsem tady fakt jediná, kterou to štve? Co se s tím dá udělat? A hlavně , že se ruší soc. příspěvky pro postižené, to jim hloupé není. Fakt tomu nerozumím ![]()
http://www.parlamentnilisty.cz/…gyove-220431
to myslíš ten článek o odměnách pro poradkyni pana premiéra? prosím tě, tohle je malá ryba. vždyť všichni víme, ak to vypadá se zakázkami na dálnice a další věci. to je podstatně větší tunel… už jsem se tím přestala dávno rozčilovat
nemá to smysl, stejně to nezměníme. za žaludeční vředy mi zrovna tohle nestojí…
levmah28 píše:
A co s tím chceš udělat?
No to se právě ptám? Takových malých ryb je víc a pak v součtu z toho vyjde zajímavá cifra
Ale to je přesně to, proč to uniklo, lidi se vyvztekají na Nagyové, která věřím si ty prachy i zaslouží a miliardový tunely se nechají krásně bez povšimnutí…
Já_a_Kačí píše:
Ale to je přesně to, proč to uniklo, lidi se vyvztekají na Nagyové, která věřím si ty prachy i zaslouží a miliardový tunely se nechají krásně bez povšimnutí…
Když už, tak spíš na Nečasovi. Ale tady jde o to, že naše země nemá na to, aby rozdávala, když není z čeho, chápeš? Tak proč se ruší různé soc. příplatky apod., když se vesele dávají velké odměny. Tak když jsme v dluzích, tak se nemají dávat ani velké odměny, nebo vám to vážně připadá normální? Soukromé firmy taky nerozdávají ve velkém, když se jim právě moc nevede. Proč je to všem ostatním fuk? Pokud se šahá na rod. příspěvky, tak se tady strhne lavina nevole, tak vážně nechápu, že je toto v pořádku
Samozřejmě, že to chápu, dost se o to zajímám, i proto, že žiju v ústí nad labem, kde je těch kauz poslední dobou xy.
Dokud se nebudou lidi ptát a zajímat, tak se nezmění nic. Musí se začít v místech, kde žijeme. Kolik lidí zajímá, kdo sedí v jejich městě v zastupitelstu, v radě? A tam to začíná. Vláda už je jenom špička ledovce. Jak je možný, že je lidem fuk, že se miliarda na dotacích rozbratříčkuje mezi pět spřátelených firem a instituce jako univerzita si ani neškrtne (aktuální ústecká kauza) Tohle začne být průšvih, až když to praskne a to už je pozdě. Kde je nějaká kontrola? Kde to jsme? Celej průs.r unijní politiky jsou dotace. To je tak neprůhledný, občas něco málo vyplave na povrch, jako teď nedávno na ministerstvu školství. Ale co to je…
Prostě u nás neexistuje soudržnost (i když se tak jmenuje jeden dotační program EU) Stádo se nezajímá, vyvolení neinformují. A když se pak provalí, že ŘSD kupovalo od zřizovatele stavby dálnice obyč fábie po milionu, nebo nějaká odměna vládnímu úředníčkovi, tak je oheň na střeše. Je to chyba systému.
A co pro to děláš ty? Já chodím na zastupitelstva, ptám se, jak zastupitelů, tak radních, tak ofiko magistrátu, víc prostě sama nemůžu, leda, že bych to tam zaběhla profackovat (ironie)
Hezký den přeji ![]()
Kači, tak tomu říkám kvalitní názor. No, já se občas zůčastňuji schůzí a to je asi málo. Právě proto se ptám, co víc pro to udělat.
A víš, co neskutečně točí mě? Že opravdu potřební se nedovolají ničeho a nikde. Ať si berou třeba půl mega, když bude dost peněz na postižený lidi a nebo třeba já nevim, útulky pro psy. Kamarádka má postiženýho chlapečka a to mi hlava nebere, kolik toho musí oběhat, aby dostala příspěvek na zdr.vybavení. Alternativa? Dát ho do ústavu? To je prostě strašně špatně ![]()
No, nejhorší je, že prakticky neuděláš nic
Nebo nevim. Asi to taky dělam špatně, protože mi přijde, že jsem pro ně k smíchu.
Co víc dělat, spojit se. Jenže jak maj lidi něco opravdu udělat, tak vlastně zjistí, že to tak strašný neni a že tohle je vlastně nezajímá…
Já_a_Kačí píše:
A víš, co neskutečně točí mě? Že opravdu potřební se nedovolají ničeho a nikde. Ať si berou třeba půl mega, když bude dost peněz na postižený lidi a nebo třeba já nevim, útulky pro psy. Kamarádka má postiženýho chlapečka a to mi hlava nebere, kolik toho musí oběhat, aby dostala příspěvek na zdr.vybavení. Alternativa? Dát ho do ústavu? To je prostě strašně špatně
máš pravdu-normální pracující člověk a ve finále posléze matka,která dá státu dalšího človíčka,který bude pro ně přínosem,je pro ně povl-nic víc.holky nerozčilujte se,stejně s tím nic neuděláme-jedině celý hrad vystřílet,ale to si taky nepomůžem,protože tam zase přijde někdo,kdo bude hrabat z toho zbytku co tam je,nehledě na to,že když si vezmu ty peníze,co chtějí dát církvi-proč?????????,tak se mi otevírá kudla v kapse!!!!!""Porodný jsem nedostala,o dalším ani nemluvě,takže jsem došla pomalu k názoru,že se začínám stydět za to,že jsem čech!!!!!!!!!
A to jsem státu odváděla daně 23 let,než jsem šla na mateřskou.......... ![]()