Jak se u vás chová návštěva?

333
29.8.24 08:17

Jak se u vás chová návštěva?

Zdravím, v poslední době se potkávám s tím, že pokud k nám přijde cizí návštěva (myšleno instalatéři, opraváři, ale i třeba známí ale ne kamarádi a ti kteří jsou tu poprvé), tak mají problém si vyzout boty. Všichni to nakonec udělají, ale musím na to dohlédnout a doslova jim to říct ev. nabídnout papuče. A další věc, něco dělám a najednou zjistím, že nevím, kde někdo z dotyčných je a zjistím, že je v koupelně. Samozřejmě, že koupelnu použít může, ale nezeptá se ani kde je a jestli si může odskočit. To znamená, že mi musí prosmejdit půl baráku než ji najde. Já vždy když někde jsem se jdu zeptat, zda si můžu odskočit a kam. Je to slušnost. Nemyslím teď rodinu a bližší kamarády, ti se tu můžou pohybovat „volně“, ale někoho kdo je u vás poprvé včetně instalatéřů. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
29.8.24 08:20

Tak tohle já třeba neznám. Sice jsem v bytě 2 plus jedna, ale zatím se všichni vyzuli a slušně se zeptali. Ty bydlíš v bytě nebo na baráku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
29.8.24 08:23

Žádné dělníky nezouvám z bot. Je mi příjemnější vytřít po nich písek než abych musela cítit jejich smradlavé nohy. Návštěvy se zouvají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.8.24 08:25

A já zas zuřivě přesvědčují jak řemeslníky tak návštěvy, že se fakt zouvat nemají, neb od jara do podzimu je přízemí pruchodak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
29.8.24 08:31

U nás se dělníci nezouvají. A co mě teda vadí na každý návštěvě je, když mi dávají nějaký papuče pro všechny. A ne, nemůžeš tu chodit jen v ponožkách, máme tu studený podlahy. To je úplně brrr. Tak se do toho nazuju, ale pak na to celou dobu myslím, že mám na nohách opocený boty bůhví po tom všem.
Ale teda jinak na toaletu se ptají. Na koupelnu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.8.24 08:35

@Pajjjina A to je takový problém říct, děkuju, nechci, mě studené podlahy nevadí. Tečka. Mám to stejně a prostě si cizí boty neobuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
29.8.24 08:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Já to říkám, ale někdy je pán/paní domácí prostě jak blázen. To jednou manžela strejda se se mnou vysloveně dohadoval a pak mi manžel říká, že když jsem na návštěvě, tak snad respektuji toho hostitele. Člověk by až nevěřil, jak někteří lidi dokážou být umanutý co se týká chození bez bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.8.24 08:41

@Pajjjina Asi pusobis moc nejistě :think: Já se nedohaduji, nabídnuté pantofle slušně odmítnu a pokud mi je i tak dají, tak je nechám ležet vedle zutých bot a jdu dál. Ještě se mi nestalo, že by měl někdo odvahu či drzost mě vrátit, že jsem si je nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33382
29.8.24 08:43
@Pajjjina píše: Více

Nos si svoje, co se vejde i do kabelky, tenké hezké žabky, třeba. A dík, mám svoje přezůvky.
Já to dělám, v rodině u příbuzných apod se zouvame. Uvítala bych to i u nas, návštěvy nezouvam, ale ony se zouvají samy, chápu, je to pohodlnější, když jsou tady na delší dobu, vzít si svoje ale zatím nikoho nenapadlo, tak máme v šatně velký box nových pantofli :roll: různých velikostí, dámských i pánských.
Jinak nevím, jak to řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
29.8.24 08:44

Přízemí domu mám uzpůsobený tak, aby se tady všude dalo chodit v botech, taky tak jaro-podzim chodíme. Mě teda spíš dělá problém lidem vysvětlit, ať se nezouvají…. Koupelnu a záchod jim ukazuju automaticky, nečekám, až ji budou muset hledat, taky říkám, že jim při práci nebudu stát za zadkem a ukážu, kde mě najdou, tohle považuju za základ slušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42381
29.8.24 08:44

:mrgreen: to mi připomnělo, jak k nám přišel jeden řemeslník a ptal se mě, jestli se má zout. Řekla jsem mu, jak chcete a on, madam, z úcty k vám vám oznamuji, že bude pro všechny přítomné lepší, když zůstanu obutý :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.8.24 08:45

@adresa A proč je potřeba chodit v botech? Jako jo, přijde mi neslušné někomu doma chodit naboso, ale jaký je rozdíl mezi ponožkami a žabkami :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
29.8.24 08:45

@Melounek0 Opraváři, dělníci apod. se u nás nevyzouvají, často ani nesmí kvůli bezpečnosti práce. Pokud nechci, aby mi chodili po podlaze, dám si tam třeba kartony. Že by se nezeptali, jestli můžou do koupelny, jsem nezažila. Stejně tak jsem u ostatních návštěv nezažila, že by se nezuli. Papuče nevedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.8.24 08:48

@Jaňouchová Mám to stejně, jediné, kdy se zouvame je, když je plánována návštěva s malými dětmi, to pak sakra pilně vytírání, aby se mohly válet po zemi, ale za běžného provozu tam prostě máme přírodní špínu typu drobných kamínků, trávy, tu a tam ještěrka či jiný kočičí úlovek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33382
29.8.24 08:48
@j.a.n.i1 píše: Více

Protože někdo se naboso nebo i v ponožkách cítí blbě, radši je „obuty“. Já to tak mám, ale když mám na sobě hezké oblečení, nechci k němu mít pantofle po dědečkovi o velikosti 45 :lol: Tak si beru svoje, já teda žabky nenosim, mám přezouvací balerinky na nízkém podpatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný