Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak se usmířit s mámou, které dcera neřekla, že je těhotná a díky tomu zpřetrhaly veškeré kontakty…
Jak udělat první krok k usmíření, poraďte, děkujivšem za reakce
Možná by to chtělo se trochu víc rozepsat
Proč jsi jí o těhotenství neřekla?
Vždyť je to tak jednoduché, maminku pozvi na kávu, mimo domov, tam si vše vyříkáte.
Možná nebude hned ochotná jít, ale popros jí víckrát. Věř, stojí to za to
sms pro maminku mě přijde neosobní, s kamarádkou bych to určitě sms řešila, maminka je jiná liga
@bmimino píše:
@Ameriasms pro maminku mě přijde neosobní, s kamarádkou bych to určitě sms řešila, maminka je jiná liga
Z vlastni zkušenosti: sms bych nepsala, je to neosobni maminka by to nemusela ocenit. Zkusila bych např. tetu, sourozence a dqt si s nima společný oběd. A nebo rovnou mamice. Ale nebude to lehké, ale vyplatí se
@bmimino píše:
@Ameriasms pro maminku mě přijde neosobní, s kamarádkou bych to určitě sms řešila, maminka je jiná liga
Ono v tom vztahu s maminkou evidentně něco nefungovalo ještě před otěhotněním, protože tohle by normální vztah přece nenarušilo… jde o to, že nemáme další informace, abychom pochopily stupeň problémů mezi nimi… sms v případě, že je to opravdu chladné…
tak je to vždycky, někdo založí diskuzi, má šílený problém, ostatní hledají řešení, a jaksi není další zájem ![]()
@Anonymní píše:
@bmimino @Ameria ono málokterá máma souhlasí s těhotenstvím dcery, která nemá dodělanou školu, práci, zázemí…
Tak se trošku víc rozepiš, v čem je problém a proč je ten vztah tak narušený. To, že jsi jí neřekla o svém těhotenství, byl patrně důsledek něčeho přechozího mezi vámi dvěma. My tady nevíme, o co šlo, to se pak těžko radí.
@Anonymní píše:
@bmimino @Ameria ono málokterá máma souhlasí s těhotenstvím dcery, která nemá dodělanou školu, práci, zázemí…
Možná máš pravdu, že mnohá maminka z toho není nadšená, ale v mnohé mamince převládnou ty mateřské pudy a snaží se svému dítěti (těhotné dceři) pomoci… ![]()
Jak se usmířit s mámou, které dcera neřekla, že je těhotná a díky tomu zpřetrhaly veškeré kontakty…
všem za reakce
Jak udělat první krok k usmíření, poraďte, děkuji