Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neuděláš s tím nic.
Jedině se odstěhovat. A neříkej, že to nejde. Vždy to jde, jen se musí chtít
![]()
Vůbec nezávidím! Ve vzdálenější rodině je alkohol taky problém, proto vím, že tady platí jedno pravidlo. Pokud už je dotyčný pod parou, zásadně o ničem nediskutovat. To si nech až bude střízlivá a i když se ti v tu chvíli bude zdát bezproblémová a v pohodě, v tu jedinou chvíli má smysl, jí něco říkat a na něčem se domlouvat.
Pokud se OPRAVDU nemůžeš odstěhovat, promluv si s manželem a ve střízlivém stavu i s tchýní o léčbě, pokud vám nebude věřit, že má problém, tak si ji několikrát za sebou natoč a zkus jí to ukázet…a pak léčení. Pokud to nepůjde, zvaž jestli se opravdu nemůžete odstěhovat, protože to bude jenom horší.
Musíš to buďto přetrpět nebo se odstěhovat. Vím že to není snadné ale zvládlo to i spousta jiných matek…
@jasska píše:
Vůbec nezávidím! Ve vzdálenější rodině je alkohol taky problém, proto vím, že tady platí jedno pravidlo. Pokud už je dotyčný pod parou, zásadně o ničem nediskutovat. To si nech až bude střízlivá a i když se ti v tu chvíli bude zdát bezproblémová a v pohodě, v tu jedinou chvíli má smysl, jí něco říkat a na něčem se domlouvat.
To je celkem k ničemu. Alkoholik bude vždy tvrdit, že nepije a že je vše v pořádku, ale jakmile se zduní, bude to na úplně stejné úrovni jako před tím. S alkoholikem se prostě nedomluvíš nijak. Znám to, bohužel z úzkého rodinného kruhu.
Jenže přítel z baráku nepůjde, vrazil do toho spoustu peněz a hlavně je barák jen z půlky jeho, druhá část patří sestře. Mě napadlo, že ji do jedné lahve s chlastem nasypu ten prášek co se dává abstinujícím. Nevim jak se jmenuje, ale je po něm hrozně zle. Kdybych neměla děti je mi to šumák, ať se tam klidně uchlastá.
Jsem ve stejné situaci, akorát alkoholik je tchán a tchýně si taky ráda dá. Máme vchod přes ně, takže se jim ani nejde vyhnout. Bohužel radu nemám, já je jen ignoruji, pouze zdravím. Občas se mi vrhnou na dítě, to mě vytáčí nejvíc, ale nechávám to na chlapovi a odcházím. Diskutovat se s něma nedá ![]()
@Deninina taky máme společný vchod a nejhorší je že pije už cca od 12 takže kolem čtvrté co se vracim s dětmi zvenku už je řádná, sotva stojí na nohou a úplně pravidelně ještě vyleze na chodbu a chce si hrozně s dětmi povídat. Láká je k sobě dolů apod.
Chápu, že se mu z domu neche, ale pokud to nevyřešíte, chce, aby jeho děti vyrůstaly v takovém prostředí-to je otázka priorit.
Nezávidím
Tahle situace moc řešení nemá. Pokud se nechcete odstěhovat, tak jedině ji ignorovat, pokud bude opilá, vůbec se s ní nebavit, nediskutovat, ignorovat. Její urážky a kecy bych ignorovala, opilci jsou většinou hodně agresivní a snaží se ublížit.
Anonymní
Tchán zapíjí snídani půlkama a místo čaje má pivo. My teď řešíme rozdělení vchodů, nepůjde to u vás?
Jak to máte oddělené ty dvě patra? Může k vám vlézt kdykoliv? Bylo by asi dobré mít dva individuální vchody do domu, každý separátně do jednotlivých bytů..
@BaMaK to jsem nevěděla, tak nic.Ale my teď prostě nemáme peníze na nové bydlení a pochybuju, že přítel půjde ze svého do podnájmu, já pořád doufám (i když je to hnusné, já vim) že to její tělo prostě nemůže dlouho vydržet…pije víno od ťamana z plastu a vodku
Dobrý den všem, jsem úplně hotová, psychicky vyždímaná. Nastíním situaci ve které se teď nacházím. Bydlíme v dvougeneračním domě, přistěhovala jsem se sem za partnerem, předělali jsme si horní patro a máme dva malé chlapečky. Dole bydlí tchýně. Teď k věci…Tchýně je alkoholik, pije ob den, ne že se jen napije lehce, ale zduní se do němoty. Včera jsem ji řekla, že si nepřeji, aby se ukazovala opilá před synem, prostě nechci, aby ji viděl opilou a ona na mě začala ječet, že jsem bordelář, že kluk má věčně špinavé boty, a že by ji hanba fackovala, kdyby ho měla vézt do školky, že se nestydim. Nenávidim ji. Já vim, že na to rada není, jen se odstěhovat, ale to prostě nejde a já si nejsem vůbec jistá, jestli to zvládnu. Když nepije je bezproblémová, ale ty opilecké stavy se postupně horší.