Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, kdyby jsi jí dala antabus a ona by se na to napila, nemuselo by to vydržet srdce. Otec má teď po protialkoholním léčení a právě tato myšlenka, že se na antabus nesmí napít, jinak s největší pravděpodobností umře ho drží, aby si nedal. Navíc si myslím, že je jen na předpis. Jinak s ní nic nenaděláš dokud ona nebude chtít sama. Otce tam dotlačila sestra, po tom co už se s ním matka rozvedla, bydlel sám, nikdo se o něj moc nezajímal a začaly mu vypovídat ledviny, játra, občas sebou někdy sekl a odumírají mu nervová spojení…pak si uvědomil, že buď tam prostě půjde nebo zdechne. Tak šel. Zatím se drží.
Takže buď to budeš snášet a myslím si, že časem, to bude jen horší. Nebo jí zkusíte navrhnout to léčení. Nebo se odstěhovat.
@Anonymní píše:
@Krasavicaa píše: Více
A jak se k tomu všemu staví chlap? ![]()
@Anonymní píše:
@Elleila máme jen šoupací dveře, lezla mi sem, když byla opilá, to jsem ji rázně zatrhla.Pak mi sem chodila pro prádlo, aby ho vyprala, když jsem nebyla doma. Hrozně mě to naštvalo. Všechno tohle dělá pod vlivem.
Je mi tě líto, jediné řešení, je apelace jejích dětí na léčebnu, nebo totální odstřihnutí, ale do dokáží jen hodně chladné osoby..Jinak boj s alkoholem téměř vždy končí špatně a ve finále ten kdo je potrestán, jsou děti a blízké okolí..
Přítele to samozřejmě štve, ale chlastá celý život, takže mu to přijde asi už normální, nebo nevim. Když je opilá na něj si nedovolí, kydá špínu jen na mě. Mluvili jsme o tom milionkrát, vyhrožoval ji léčebnou, ale když ona nebude chtít nikdo s tim nic neudělá. Při jedné opilecké aféře spadla ze schodů a přes měsíc byla nepohyblivá, samozřejmě jsem se o ní starala já, to jsem ji byla dobrá ![]()
Priateľ vedome nasťahoval do domu k alkoholičke svojich dvoch malých synov?
A ty si tiež pretým nedevela, že pije? S alkoholikmi je to na dlho (viem z vlastnej skúsenosti), takže čakaním na to, kedy to jej telo nezvládne, sa to dosť pravdepodobne nevyrieši.
@lisma nikam se nestěhoval, bydlel tu pořád, první syn byl neplánovaný a byli jsme rádi, že bydlíme ve svém a v té době její pití nebylo tak strašné, pak ji zemřel manžel a od té doby se to veze.
Radšej by som išla do 1+1, než žiť takto. Ale to je tvoja voľba, resp. vaša s priateľom. Hlavne myslite na deti.
@Anonymní píše:
Jenže přítel z baráku nepůjde, vrazil do toho spoustu peněz a hlavně je barák jen z půlky jeho, druhá část patří sestře. Mě napadlo, že ji do jedné lahve s chlastem nasypu ten prášek co se dává abstinujícím. Nevim jak se jmenuje, ale je po něm hrozně zle. Kdybych neměla děti je mi to šumák, ať se tam klidně uchlastá.
To určitě nedělej, Antabus a alkohol..lze podávat pouze pod dohledem zdravotníka a po zdravotním vyšetření.., takhle bys jí klidně mohla zabít..
…
@Anonymní píše:
@evill Vysvětlovala jsem výše, že jsem to nevěděla, kdybych ji to chtěla dát určitě bych si vyhledala informace. S přítelem fakt problém nemám, ale jelikož jsem na mateřské, prostě ztráta jedné výplaty je znát
No já si myslím, že máte problém s přítelem. Protože byste měli být za jedno v tom, že děti v takovém prostředí vyrůstat nemůžou. Pokud on ani za nic z baráku nepůjde, nevím jak to chcete řešit. Alkoholik zůstane alkoholikem, pokud nepůjde na léčení, a ty nemáš žádnou páku tchyni na léčení dostat. Já bych to teda řešila radikálně. Buď půjde muž se mnou nebo půjdu sama s dětmi.
Nebývám radikální v takovým odchodech, ale s alkoholikem v jednom domě bych prostě děti nevychovávala ani za nic.
@evill lhala bych, kdybych už o tom nepřemýšlela, svoje děti miluju nade vše.
Vyrostla jsem s alkoholikama a v zivote bych tohle neudelala svym detem. Nikdo vas nenutil tam bydlet, navic pritel to vedel, zrejme mu to prijde v poradku ![]()
@Anonymní píše:
@evill Vysvětlovala jsem výše, že jsem to nevěděla, kdybych ji to chtěla dát určitě bych si vyhledala informace. S přítelem fakt problém nemám, ale jelikož jsem na mateřské, prostě ztráta jedné výplaty je znát
Dočetla jsem až teď, tak info o ANtabusu vypusť
, jinak pokud NENÍ možné se odstěhovat, tak jedině podstoupit léčbu, nejlépe, kdyby s ní o tom mluvil přítel, od Tebe by to mohla přijmout negativně..a pokud se nebude chtít léčit.., tak přeju hodně pevné nervy, protože bude jenom hůř!!!
![]()
@Anonymní píše:
Přítele to samozřejmě štve, ale chlastá celý život, takže mu to přijde asi už normální, nebo nevim. Když je opilá na něj si nedovolí, kydá špínu jen na mě. Mluvili jsme o tom milionkrát, vyhrožoval ji léčebnou, ale když ona nebude chtít nikdo s tim nic neudělá. Při jedné opilecké aféře spadla ze schodů a přes měsíc byla nepohyblivá, samozřejmě jsem se o ní starala já, to jsem ji byla dobrá
Pokud to příteli příjde normální, je to hodně smutné…moje matka pije a v životě bych tohle nemohla udělat svým dětem, aby vyrůstaly v tomto prostředí.., pokud to přítel bere takto a nedomluvíte se, řešila bych sebe a děti.., protože o ty jde především
a při téé aféře se schody bych jí nechala odvézt na záchytku a následně do léčebny, že je nebezpečná sobě a okolí…rozhodně bych se o ní nestarala ![]()
@Anonymní
Já přesně vím jak to myslíš, že odstěhovat se prostě nemůžete. My jsme na tom stéjně. Máme hypotéku na dům v kterém s náma bydlí tchýně, která chlastá ligu. Že pije jsme zjistili předtím. Ona se strašně za to styděla, litovala, šla se léčit. Pak fungovala, chvilku. Pak se byla znova léčit, to už se domů vrátila po pár dnech, prý ji pustili. No to asi těžko, protože vás pustí až po dokončení tří měsíců a to ještě doporučí ambulantní léčbu, protože vyléčený alkoholik prakticky neexistuje. Milá tchýně s tím chvíli zdárně bojival, zůstala by s nemohoucí matkou na domě sama a tak jsme se ve své dobrotě rozhodli tam zůstat. No a po nějaké době jsme zjistili, že chlastá dál. Do očí nám sice trvdí, že ne. S alkoholikem se diskutovat nedá! pro mě je to jednoduché. Já jsem ji ze svého života vyškrtla. pro chlapa je to těžší je to jeho matka. Pozdravím, odpovím na otázku. Víc nic. Pokud je střízlivá pomůžu. Pokud je opilá, je pro mě neviditelná. S hlídáním mého dítěte se může rozloučit, to jsme se s chlapem schodli. On sám ví, že s ní v ničem počítat nemůžeme. Pije dokonce i když hlídá švagrové děti. Ta dělá, že to nevidí, nerada by se ochudila o své koníčky.
Rada je taková, mít svoje bydlení odděléné aspoň tak, aby k vám nemohla vlézt kdykoliv si v ožraleckém oparu vzpomene. Pokud je možnost dodělat zvláštní vchod, určitě do toho jděte. My ho časem, až došetříme další penízky, mít budeme. Pokud ji potkáte opilou, dětem řekněte, že k babičce prostě nemůžou, protože je nemocná a jděte hned pryč. Nenechte ji vůbec prostor, aby se k tomu mohla vyjádřit. Jakmile vystřízliví, pěkně ji řekněte co zase včera předváděla, ale nediskutujte. Jen ji to oznamnte a odejděte, jinak se necháte zatáhnout do jejích „problémů“. Budete poslouchat lži a kecy o tom, že buď opilá vůbec nebyla nebo že už se to nebude opakovat. Bude to vám garantuju. Pokud ji ukecáte na léčení, půjde tam kvůli vám a bude to jen tříměsíční „dovolená“ v ústavu. Hlavně pevné nervy, naprostá ignorace a v rámci možností se tvářit, že se vás to netýká, protože to že chlastá, opravdu není váš problém. Ani vašeho muže. Je to čistě její věc a když ji to baví…
Jo a připravte se na to, že to bude jen horší a časem budete muset dětim kápnout božskou jak to s babiččinou „nemocí“ je.
Držím palce, ať se z toho nezblázníte a neutrápíte
Jo a pro rýpaly, proč tam teda žijeme. protože jsme byli fakt naivní a mysleli si, že když ji rodina podrží, zvládne to. Ale prd! A teď když máme v domě veškeré úspory a ještě na něj máme hypotéku máme jít s jendím platem do bytu??