Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@TinkaH proč by měla dětem říkat, že je babička nemocná, když bude nalitá? já bych jim klidně řekla, že je moc opilá.
@navy blue Já bych to asi dávkovala podle věku. Dokud bude malá budu ji říkat, že je nemocná, později ji vysvětlíme jakou nemocí babička vlastně trpí. Alkoholismus totiž nemoc je, takže de fakto nemocná je
To je průfer, fakt jo..já nechápu, jak můžou takhle fungovat, vždyť mě je pak zle snad týden ![]()
@BaMaK píše:
Pokud se OPRAVDU nemůžeš odstěhovat, promluv si s manželem a ve střízlivém stavu i s tchýní o léčbě, pokud vám nebude věřit, že má problém, tak si ji několikrát za sebou natoč a zkus jí to ukázet…a pak léčení. Pokud to nepůjde, zvaž jestli se opravdu nemůžete odstěhovat, protože to bude jenom horší.
Dobrý nápad. A asi bych se jinak snažila se nahoře prostě zavřít, a hlídat, aby ji děti neviděly. Anebo že by stálo za pokus, aby jí to řekli vnuci? Něco jako - babi, ty ses tu včera motala a povídala jsi nějaké nesmysly a pak jsi spadla! Nešlo by to?
A co se týče té bordelářky - ona Ti vozí děti do školky? To bych se i bála, nikdy nevíš, kdy se zase nalije.
@TinkaH alkoholismus je nemoc, ale babička chronicky nemocná alkoholismem je občas akutně nalitá… kdyby byla narkomanka (taky nemoc) a válela se po zemi s buchnou v žíle, taky budeš mluvit o nemoci? já bych asi měla obavy, že v tom děti budou mít zbytečně zmatek a kdejakého opilce pak budou považovat za chudáka nemocného
@navy blue píše:
@TinkaH alkoholismus je nemoc, ale babička chronicky nemocná alkoholismem je občas akutně nalitá… kdyby byla narkomanka (taky nemoc) a válela se po zemi s buchnou v žíle, taky budeš mluvit o nemoci? já bych asi měla obavy, že v tom děti budou mít zbytečně zmatek a kdejakého opilce pak budou považovat za chudáka nemocného
Tak nemoc to je, jenže to není omluva (jak se často používá). Alkoholismus si nepřinesete z krámu jako rýmu, podobně jako po 40ti letech kouření se nemůžete divit rakovině plic.
@navy blue @AlphaOmega No to ne, ale taky nepovažuju za nutné vysvětlovat dvouletému dítěti, že je babička zlitá jako žok. A fakt si nemyslím, že by dítě v pozdějším věku, kdy bude svět zase vidět o něco jinak mělo mít problém pochopit jakou nemoc to babička má a jak to vlastně s pitím alkoholu je.
Já nechápu proč se do mě tak pouštíte, svým dětem si řekněte co chcete. Každého věc.
Navíc nevím jak jste vytušila, že alkoholismus omlouvám @AlphaOmega . Nikde nic takového nepíšu. Ale nemoc to prostě její léčba není jednoduchá a pokud o ní něco víte nebudete ji srovnávat s chřipkou. Je to prakticky neléčitelné, jediná možnost je doživotní abstinence. A proto je po propuštění z léčebny velmi důležitá následná spolupráce s lékaři, což vesměs nikdo nedělá, protože on byl přece v léčebně odtud ho pustili a je zdravý.
@TinkaH píše:
@navy blue @AlphaOmega No to ne, ale taky nepovažuju za nutné vysvětlovat dvouletému dítěti, že je babička zlitá jako žok. A fakt si nemyslím, že by dítě v pozdějším věku, kdy bude svět zase vidět o něco jinak mělo mít problém pochopit jakou nemoc to babička má a jak to vlastně s pitím alkoholu je.
Já nechápu proč se do mě tak pouštíte, svým dětem si řekněte co chcete. Každého věc.
Navíc nevím jak jste vytušila, že alkoholismus omlouvám @AlphaOmega . Nikde nic takového nepíšu. Ale nemoc to prostě její léčba není jednoduchá a pokud o ní něco víte nebudete ji srovnávat s chřipkou. Je to prakticky neléčitelné, jediná možnost je doživotní abstinence. A proto je po propuštění z léčebny velmi důležitá následná spolupráce s lékaři, což vesměs nikdo nedělá, protože on byl přece v léčebně odtud ho pustili a je zdravý.
Moje reakce byla spíše obecného charakteru, nebyla míněna jako konkrétní kritika.
Dobry den, moji sestre nasli pred 4ma rokama rakovinu delozniho cipku. Porad se s tim nesrovnala. Zacala od te doby strasne moc pit pivo a vino. Pivo na lacny zaludek, hned jak se vzbudi, takze se abi nenasnida..posledni rok uz ani neji, nedavno mi rekla, ze nekdy zvraci i krev a cerna ji jazyk. Je strasne hubena. Porad mi rika jak miluje zivot, ale ze se nechce lecit, je to neni fer. Vim, ze ji neco trapi a snazum se ji pomoct, ale uz sama nevim jak ji pomoct z tohi alkoholu. Porad s ni o tom mluvim A kdyz se naji, tak to jde vyzvracet.. Ma malou 5ti letou holcicku a ta to vsechno vidi.. Jeste pred par rokama se s ni dalo mluvit, vsem pomahala a ted? Ted ji nepoznavam… Poradte mi nekdo prosim..