Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je to 50% manžel a 50% syn. Kdyby se rozvedli tak ten ex na dům nárok mít nebude.
Ano, bude to tak, my teď řešíme podobnou věc s tchánem, jen on si vzal ženskou s malejma dětma a muž mi stále nevěří, že se sestrou pěkně ostrouhají ![]()
Pokud neni zavet je to rozdeleno rovnym dilem mezi nejblizsi pozustale..
Ta naše tchýně není schopna pochopit, že obrala vlastního syna.
Tak pak poslední vůle, kdy mu to odkazuje, jinak půlku dostane manžel. Stačí poslední vůle, manžel není neopomenútelná dědic, jinak máte na sakra problém zaděláno. Dva dědici pade na pade, z toho jeden otčím…to se jí pokuste hodně rychle vysvětlit.
Když chceš Boha rozesmát, řekni mu o svých plánech…dům bude manžela tak jako tak…včera platilo, dnes už ne. Zamilovanej otčím si jistě vzal majitelku domu z pouhé čiré lásky a svoji polovinu si nebude nárokovat nakonec.
@Anonymní píše:
@MarieOVMUC nenapíše výslovně si to nepřeje. Je to její majetek.
Tak v tom případě přestaňte do jejího majetku vrážet prachy a požadujte, aby vám vyplatila to, co jste už do rekonstrukce vložili.
@Kassy Těžko bych po matce manžela chtěla peníze za rekonstrukci baráku, kterou jsme dělali dobrovolně (s vědomím že bude náš).
zakladatelko Matka má barák a manžela. Předpokládám, že se vdávala proto, že s manželem chce žít a bydlet. Nemyslím, že by chtěla, aby její manžel byl bezdomovec (po jejím úmrtí). Nemůžete ji ani nijak nutit k napsání závěti ve prospěch syna. S tím se nedá nic dělat. Chápu i to, že matka nechce barák přepsat na syna. Bylo dost případů, kdy dotyčná (matka) skončila pomalu ve sklepě. Neříkám, že je to Váš případ.
Její manžel nárok mit nebude protože barák nakoupili když byli manželé, tím pádem to není společné jmění manželů, kdyby ale byla napsána závěď kd. By bylo že dostane půlku tak samozřejmě ano.
@dana59 mne se jedná jen o to, jestli barák bude půl na půl. Její manźel není chudák má vlastní dům. mně šlo jen o to, aby můj manžel věděl, že může ostrouhat.
@Anonymní píše:
@dana59 mne se jedná jen o to, jestli barák bude půl na půl. Její manźel není chudák má vlastní dům. mně šlo jen o to, aby můj manžel věděl, že může ostrouhat.
Pokud nebude závěť, tak opravdu bude půl na půl.
Dobrý den, žijeme v domě, který patří tchýni. Celý dům jsme si zrekonstruovali. Můj manžel je jedináček a přesvedčil mě, že dům bude stejně jeho a proto nevadí komu patří. Tchýně se bohužel provdala. A teď k otázce já si myslím, že ikdyž dům patřil tchýni před svatbou a není součástí SJM, tak se její manžel stává jejím dědicem a o dům by se můj manžel muset dle dědického práva dělit. Je to tak? Podotýkám, že není napsaná žádná závěť. Děkuji za zachování anonymity.