Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj musím se vypovídat, protože jsem už dlouhodobě frustrovaná. Začnu od začátku mám syna 3 a půl roku. S jeho tatínkem sme od sebe 2 roky. Jednou když byl malý na víkend pryč a já šla s kamarádkami do naší hospůdky jsem se seznámila s Tomášem. Moc se mi zalíbil a očividně jemu, jenže měl přítelkyni tak sem to nechala být. Jenže pak jsme si začali psát a evidentně ho to ke mě táhlo, ale furt jako by měl výčitky kvůli přítelkyni no nebyla jsem moc ráda a nic si od toho neslibovala tak sem to nechala být. Nechtěla sem být ta která rozbije vztah. Potom ale přijel znovu no a víte pár piv atd. a líbali jsme se, ale na nic víc (díkybohu) nedošlo jel domů. Pak přijel s jeho bratrem a hned sme si padli do oka u mě to byla láska na první pohled. Začali jsme si spolu a já mu hned od začátku řekla, co bylo s jeho bratrem vzal to v pohodě s tím, že to on podváděl a já byla v té době sama a neměl to dělat. Tak jsme se scházeli později sem ho seznámila s malým a hned si sedli. Už když to bylo vážnější mě pozval k nim domů. Mají veliký dům kde všichni bydlí, kde chovají dobytek a velké pole. Tomáš už to dávno věděl že jsme spolu. Jeho přítelkyně o jeho malé nevěře pochopitelně nic nevěděla. Seznámil mě s rodiči vše v pohodě malého si moc oblíbili pak mému příteli říkali né že se s ní rozejdeš my už malého máme jak vlastního atd. Pak se mě jednou jeho mamka zeptala jestli tam nechceme bydlet, že nám tu bude líp jak v bytě atd. tak sem kývla že ano. Jenže Tomáš a jeho přítelkyně to nevěděli, že mi nabídla bydlení a házeli na mě hnusné pohledy a sotva pozdravili. Já jim to vše vysvětlila, že mi bylo nabídnuto bydlení tak bylo vše ok. Jenže po nějaké době znovu hnusné pohledy, arogance. Už jsem si aj zvykla jenže naneštěstí jsem poznala charakter této rodiny. Totiž ono je to tak Tomáš byl vždycky miláček rodičů nic nemusel vše dostal maminka si vzala půjčku aby měl bavoráček, a všechno musel dělat můj přítel, práci na poli ve vinohradu a Tomášek s tou jeho si váleli šunky. Vše musel dělat můj přítel na poli ve vinohradu všude. A ke všemu se k mému příteli jeho bratr choval jak k onuci, půjčoval si od něj furt peníze, které nevracel, sotva poděkoval, vše po něm chtěl a můj jelikož je fakt dobrák to vždy udělal. A ještě nás na vesnici pomlouvali, že doma nic neděláme že vše dělá on s tou jeho. Ale jednou už to přehnal něco zase potřeboval ale můj měl vyplý telefon a on mu nechal tuze milou zprávu ve hlasovce,, zapni si telefon p****,, a to už sem měla temno před očima a taky sem mu to vybarvila řekla sem mu že takto se k němu chovat nebude, že je to rozmazlený frcek, podpantoflák který má vychanou babu která si ho našla jen pro peníze a bydlení (to se ví po celé vesnici, protože to zkoušela na všechny jeho kamarády a vtip je v tom že o tom ví a přesto s ní je, tohle je doložený fakt kamarádka mi přeposlala zprávy co jí psal) tudíž by se měl starat o sebe. Na to mi řekl, že jsem obyčejná pi* a jediné co jsem v životě dokázala bylo cituji nap**at si děcko u toho byli i rodiče jelikož se celý incident odehrál u nich na zahradě. Nic neříkali v tom přišel můj přítel a dal mu do tlmy byla bitka a bylo velké halo tatínek kardiak udělal velkou hysterickou scénu jak je mu špatně atd. Jejich mamka se nasala a řekla, že tohle se nebude opakovat a jestli jo můžeme se odstěhovat všichni. Tak byli měsíce dusné atmosféry žádné pozdravy naprostá ignorace. Samozdřejmě práci jsme dělali my a oni nic jako vždy. Pak jednoho dne se Tomáš aj s tou jeho odstěhovali. Už byl klid i když po vesnici byli furt pomluvy, ale já si řekla, že se jim vše vrátí. A co se týče mých tchánovců ti se mi neskutečně zhnusili, jsou to lidi co jsou jen na peníze to je jediné co jich zajímá, nezajímají je city ostatních vlastně jen Tomášek jestli se má dobře. Řekli jsme jim, že se budeme v dubnu stěhovat ke mě na byt, že to bude nejlepší, tak už se nemůžou dočkat prý budou mít klid to nám řekli a můj se dnes dozvěděl, že jeho otec si myslí, že je to vše jeho vina jako přítele, ten je z toho špatný a já jsem maximálně nasaná. Tak my jsme tu dřeli jak mezci, nechtěli jsme nikdy vděk chovali se vždy slušně, ale prostě jejich synáčkovi jednou člověk řekne pravdu po tom všem a jsme špatní my. Je tohle normální??? Můj už se těší až se odstěhujeme já taky, ale mrzí ho to. Aby rodiče dělali takové rozdíly mezi dětmi že ten který je hjzlík je miláček a jejich úžasný dobrosrdečný syn, který vždy držel hbu a krok vždy udělal co chtěli zatímco Tomáš je vyloženě poslal do pdele že to dělat nebude. To je vážně síla po tomto jsem si tak začala vážit svých rodičů. Nejradši bych udělala takové dusno že bych té jeho a rodičům hned narovinu řekla jak ji se mnou podvedl a můžu to i dokázat zprávami z facebooku kde mi psal atd. ale nebudu klesat na jejich dno jen jsem neskutečně vytočená, po tomto ani nechci pak k nim jezdit a už vůbec jim ukazovat malého, kterého berou jako vnuka a co teprve kdyby jsme měli vlastní dítě což brzo plánujeme…ufff promintě za román, chyby, sprostá slova, ale už je toho na mě moc prosím klidně pište názory cokoliv…
Dobre, ze jsi se vypsala, urcite se ti trochu ulevilo… Nazor nijaky zvlastni nemam, jen ze to je proste zivot. Az budete sami, bude lip!
A urcite i ty vztahy se celkove zlepsi na vsech stranach.
Pfuf… Dočetla jsem to do konce s vidinou ‚zvratu‘ nebo ‚akce‘ nebo super ‚konce‘… No nedočkala jsem se…
Když máte jasno a budete se stěhovat a tudíž ‚se mít líp‘, o čem chceš diskutovat?! Jak je to nespravedlivé?! Hm… Tak k tomu nemám bohužel do říct, snad jen… Ano, život je nespravedlivý ![]()
Uf uf…ja to docetla a nikde jsem nevycetla, proc by meli byt tchanovci spatni - podruhe fakt cist nebudu
naopak me napadlo, ze pro dobrotu na zebrotu, nechaji u sebe bydlet decka i s jejich partnerkama a maji tam byt svedky hadek misto klidneho ziti??!!! Vyhodit vas meli vsechny.
Rozdíly mezi dětmi by se dělat neměly. Nikoho takového v okolí ani nemám.
Samostatné bydlení bude rozhodně lepší, bude vám líp.
@Lucka beruska a tchanovci jsou spatni proto, ze se vas nezastali nebo proc? a nevidim duvod, proc tveho syna od nich separovat, pokud ho maji radi jako vlastni vnouce, to je trochu nespravedlivy ne? dite za vase neshody prece nemuze
ze tchanovci protezuji druheho syna je sice smutne, ale tak uz to chodi, navic tim, ze tchyne tenkrat rekla, ze vas vyhodi vsechny, tak to mozna nebude tak horke, jen s nima ten Tomas holt asi umi lip cvicit nez tvuj mlcici a vse udelajici pritel ![]()
Uff. drsný a dlouhý příběh.
Je smutné, že rodiče dělají takové rozdíly, ale tak to někdy bývá…bohužel
Dobře, že se stěhujete. Samostatné bydlení všem jen prospěje.
Jinak nevím, co bych napsala, snad jen dobře, žes to ze sebe vypsala… ![]()
Tohle se bohužel stává, znám to z vlastní zkušenosti. Můj starší bratr od mládí dělal jeden průser za druhým, nasekal spoustu dluhů po celé vesnici, až se máma styděla, spoustu toho musela sama poplatit, vyžehlit atd. Když záměrně nepřišel na moji svatbu rodiče říkali, že to už přehnal a že tohle se nedělá, ale vydrželo jim to jen týden. Do teď ač je mu 40 pryč si chodí od mamky půjčovat peníze. Ale pro ní to bude vždycky její Míša a já vzduch, nikdy jsem od ní neslyšela žádnou pochvalu, podporu, nikdy mě neobjala. Neví o mne vůbec nic, jak žiju, co mám ráda, nepamatuje si co jsem měla ráda jako dítě. Když žil ještě táta, tak to bylo lepší, on nebyl na bratra tak fixovaný, ale táta zemřel, a já mám pocit, že jsem přišla o oba rodiče. Bydlím s mamkou v jednom domě a přes to mám pocit, že každá žijeme na jiné planetě. Mrzí mě to, dřív jsem si myslela, že se to v dospělosti změní, ale je to spíš horší. I můj přítel s ní vychází líp než já. Taky chci odejít, ale na druhou stranu se bojím, že zůstane sama, je to přece moje máma.
No, pochopila jsem, proč ti nechtěli pustit diskuzi. Vykašli se na cizí SMS a FB. Odstěhujte se podle plánu. Jen by mě zajímalo, kdo teda bude obstarávat hospodářství, když vy dva dříči tam nebudete.
Obávám se, že kdyby jsi jim o tom s tím bráchou řekla, stejně bys byla špatná ty, že jsi ho svedla. Jinak nechtěj dělat pořádky tam, kde jseš hostem. Nech to na rodičích a vy si zařiďte život po svém, obvzláště když máš byt a máš kam jít.
Díky za všechny názory… ono je to tak, že my tam samozdřejmě nejsme zadarmo platíme nájem oba dva každý 3 tisíce, takže to že tam dřeme, je bonus z naší dobré vůle. Ale co má přítel novou práci tak jim už leckdy odřekl s tím, že je unavený z práce. A tchán je v důchodu tak at si to udělá sám… prostě my jim řekli své jak to bylo, ale naše slovo nic neznamená a Tomáš je manipulátor a umí pěkně lhát takže kdoví co jim ještě navykládal, ale ted už to je jedno, já jen odpočítávám dny do dubna a šlus. Jak ho znám tak se přistěhuje ještě zpět, protože co sem slyšela tak mají dost velký nájem a stěžují si na to, tak mu uvolníme místo a at si tam dělá třeba stojky, to je prostě kluk, který ještě nikdy nebydlel na vlastní pěst a ted to poznává jaké to je a očividně to není tak růžové jak si to představoval. Ale snad boží mlýny melou, pomalu a jistě…
Ahoj Lucko, taky jsem z Ho a taky mam Panickou poruchu. Nasla jsi nejakou tu dobrou psycholozku? Napiš me kontakt na email ***
Děkuju. Jinak pokud bys chtela kamosku budu rada, ja zadnu nemam ana PP nevim zceho presne ume vznikla.
Příspěvek upraven administrátorem 25.5:2015 11:32 - kontaktní údaj
Tak tohle jsem zazilau svych rodicu taky. Drela jsem tam jak mezek a segra nemuselanikdy nic a melayju raci jen proto, ze je vystudovana Bc. A to vsecko co jsem tam udelala bylo spatne a za vse sem dostala nadanemisto, aby byly radi ze sem pomohla. A segra nikdy nic a jeste vzdyjen zhrabla prachy. Nikdy bych nedelala rozdilemezi vlastnima detma zda je jeden vyucenej a druhejstudovanej. Prostepro ne budu vzdycky ta spatna a za vsecko me mama nada.Tted taky sadilyjme papryky a nechtene sem slapla na papriku a hned sem dostala vynadane, zesu blba a ze blbec premisla aneslape na papryku. Matka miluje jen prachy a materialni veci a lasku a obeti nam nikdy dat neumela.
Zakladatelko- jsi vysazená na Tomáše a jeho přitelkyni- píšeš ta jeho a tak. Jak někdo psal, vychovávej své dítě a nepleť se do čeho Ti nic není. To, že přijali Tvé dítě je od nich milé. Neměla jsi tam jít vůbec bydlet, protože jsi měla očekávat, že bude problém- to je Tvůj vztah k Tomášovi. Kdyby toho nebylo, bylo by líp.
Tak já se zakladatelky zastanu. Ono totiž není jednoduché dělat, že se vás to netýká, když vidíte, jak rodiče protěžují jednoho sourozence před druhým, který se při tom o ně stará až tak, že je víc u nich než u své ženy a dítěte. Znám to též. Muž je vysokoškolák, vždy měl dobré zaměstnání, k tomu maká doma, cokoli táta potřebuje, on udělá, pomůže. Jeho mladší bratr nedělá nic. Přes týden je v Praze, o víkendu chlastá s kámoši. Ale doma je to o tom, že on si přece buduje kariéru v Praze. Rodiče mu kdysi zaplatili drahou jazykovku, nájem, neudělal si ani státnice, ale muži neustále předhazují, že mu umožnili vystudovat vysokou (kterou si dělal dálkově při práci). Nedávno přišel švagr kvůli chlastu o řidičák, ale podle nich za to může můj muž, že ho nevzal svým autem. Nabízel mu to, no asi mu měl držet pistoli u hlavy nebo co. A tak je to se vším. Mně to též nehorázně vadí, ale nemůžu nic, může jen čekat, kdy to muži konečně dojde (momentálně se blýská na lepší časy). Já to s ním proberu, on ví, ale zase si jede ve starým. A manželství to ovlivňuje, protože mi opravdu vadí, že se každý den po práci stavuje u rodičů a domů se přijede jen vyspat. Snaží se zavděčit rodičům, pořád čeká, kdy se k němu budou chovat jako k tomu mladšímu a místo toho se mu akorát rozpadá manželství.