Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, pravda, ze ja se stehovala z minibytecku na ubytovne( 1+koupelnicka a dvojvaric) a predtim jsem bydlela na koleji. Zacinala jsem na petiluzaku a koncila na dvojluzaku. Mit vlastni pronajaty byt o DVOU mistnostech byl pro nas luxus( manzel predtim bydlel po pronajmech a mel maximalne jeden svuj cely pokoj). Takze tvoje dilema nejak moc nechapu. Nas dnesni byt taky neni moc velky a mame dve deti.
@sexyfraga no na wc se jde z té jedné místnosti obýváku a je to spojené wc s koupelnou a je malinká - je tam sprchovy kout zachod a umyvadlo to je vše
A nechceš nakreslit plánek a hodit ho sem třeba ti pak poradíme snáz,když si představíme jak to asi vypadá.
tak nějak jsem sem dala plánek, rychle jsem ho nakreslila v malování. Hned z venku se jde do malinké kuchyně asi 3× 1,5 m. z té kuchyne rovnou do obejvaku a z obyvaku takhle do te koupelny
Já myslím, že když dáte ty boty do nějaké uzavřené skříně - třeba v tom obýváku, tak nikde nic smrdět nebude…
Ber to tak, že malý prostor je výzva, jak to zařídit s nápadem. Obrovský byt umí zařídit každý ňouma ![]()
Pokud bych chtěla opravdu s přítelem bydlet, určitě by mě nezastavil fakt, že si návštěva nebude mít kam dát boty nebo že v koupelně není místo na šminky (tolik oho proboha snad nemáš
). My kupříkladu nemáme gauč, návštěva musí sedět v kuchyni u malého stolu a žijeme ![]()
@Anonymní píše: Úložný box s víkem ale taky bych ho musela dát někam do obývaku, co až přijde návštěva - tak se vzujte v obejvaku a dejte si to tam ?je to blbý no ale děkuju za rady
![]()
Návštěva si nechává boty na chodbě.
Nakresli do toho plánku záchod, vanu a sporáka dřez v koupelně ať trochu vidíme tu velikost.
Jinak vedle vchodu nalevo bych dala tohle http://www.zbozi.cz/…k-dv23-dv23/ a boty jsou vyřešené. Sezónní boty se tam vejdou a ty další do igelitky a do šatní skříně dolů nebo nahoru na polici.
Jinak se spí v patře, pod patrem je malá pohovka, stolek a naproti jedna malá skříňka na ní je TV a vedle ní po obou stranách vyšší skříňky nebo skříně. nebo naproti stolku místo skříňkyy dáš vysokou skříň s policema a do jedné z polic dáš TV, do dalších knihy, nějakou dekoraci. Nad pračku si pořídíš skříňku stejně hlubokou jako je pračka a tam se ti vejdou nejen šminky ale i prášek na praní, aviváž apod. Pod dřez čistící prostředky, nad záchod pověsit další skříňku, do ní dát toaleťák, vložky apod. Když se chce, všechno jde. ![]()
nemůžu se zbavit dojmu, že zakladatelka spíš hledá důvody, aby se nemusela stěhovat od maminky ![]()
zakladatelko, pokud se na odchod z domova ještě necítíš, tak to nedělej… protože i když si to v tom bytečku zařídíš jakkoliv, vždycky tě tam bude něco štvát a nebudeš tam spokojená…
jinak jak jsem koukala na plánek, je to krásný byteček… a pro dva lidi naprosto dostačující… dalo by se říct, že je to skoro 1+1 ![]()
Já po rozvodu bydlela s ročním synem v opravdové garsonce´, kde se otevřeli dveře a vstoupilo se do jedniné místnosti 5+5 metrů, ve které byl v rohu instalován sprchový kout a vedle něj umyvadlo. Záchod byl před bytem (naštěstí patřil jen nám)… žili jsme tam 3 roky a krásně jsme se tam vlezli… řešila jsem to oddělovacíma policema, aby malý mohl spát a já si mohla aspoň pustit televizi večer… občas to byla bojovka, ale byla jsem moc hrdá na to, abych se vrátila domů po roce manželství s chlapem, o kterém mi naši přesně říkali jaký je a já to nechtěla slyšet.
Tehdy to bylo docela dobrodružství, ale dodnes na to ráda vzpomínám, zvlášť, když se teď nemůžu se všemi těmi krámy poměstnat v našem domě 5+kk a nadávám, že tu prostě není místo
![]()
Pokud opravdu CHCES bydlet s pritelem, tak byt je velky az az. Pokud nechces, nelibilo by se ti ani 5+1. ![]()
Me to prijde velke akorat, jasne, na vyskakovani to neni, ale zit se tam da krasne. Prioritou je, ze budete konecne spolu, ne? ![]()
My bydleli s muzem na koleji, to byl mazec.
A jak rada na to vzpominam.
Bude to pro tebe zmena, ale kdyz se zacnes tesit a s laskou a zajmem to zaridite, bude se vam bydlet krasne. ![]()
S přítelem žijeme na 32 m2. A větší byt bych asi nechtěla. Na uklízení toho je spousta. Nábytek jsme si nechali dělat na míru, takže velkou skříní kterou jsme dali do kuchyně, nám vznikla předsíň. V té skříni je z jedné strany špajz a z druhé šatní skříň a botník.

A tady je náš obývák:

Je tam strašně moc úložných prostorů. Ještě nejsou všechny zaplněné. Když jsme se stěhovali půlku věcí jsme vyhodili nebo prodali…
Jenže teď přichází problém. Co když přijde miminko??? jak se sem budeme vejít? Možná první rok dítěte to tu ještě zvládneme…máte někdo zkušenost s bydlením v takhle malém bytě s miminkem?
No jak se tak dívám, pořád ještě máte v obou místnostech nevyužité stropy…
Takže strop pobít plechem, obout magnetické boty, tužky a papíry opatřit magnetkama, aby nepadaly - a třeba psací stůl můžete připevnit ke stropu..... A máte zase o trochu místa víc…
![]()
Příspěvek upraven 05.05.12 v 12:42
Nene, to byl vtip… Ale třeba úložný stropní podhled nad dveřma by se hodil.
@Pettuulka První rok a půl v pohodě,pak jsme se stěhovali,ale dá se to zvládnout určitě i déle.Každopádně za 9 měs. těhu,a prvního roku dítěte je dost času hledat
.Záleží jak jsou k sobě partneři tolerantní, a ohleduplní,pokud jsou,není to problém.