Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminy
nemáte někdo nějaký osvědčený recept na to jak nenásilně odstranit dudlík. Synovi je 24 měsíců a dudlík máme na spaní, bez něj neusne. ![]()
My jsme dali cumlík pod stromeček u našich veverkám, protože ho potřebovaly pro malé veverčátka
![]()
Kamarádka - teda malá Verunka - ho hodila do řeky kačenám!
Zkus si taky vymyslet něco takového - musíš počítat s tím, že si asi noc či dvě popláče, ale určitě to brzo zvládnete! Hlavně aby jsi nepolevila ty!!! Malý to určitě zvládne, je to jen otázka času a nervů!
My jsme ho teda měli jen minimálně, malý ho moc nepotřeboval takže jsme se úplně zbavili cca v necelém 1,5 roce!
Držím palečky
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, onehda tady probíhala diskuze na toto téma, snad tam i ty najdeš nějaké tipy
My jsme od té doby, co jsem do ní přispívala, bez dudlíku ![]()
Ahoj,
nevim, jestli je to nenasilne ale u nas to fungovalo na obe zavislacky. Proste ustrihnout gumu a nechat ten plast. Potom nejecely, ze chteji dudu, protoze ho mely…jen nefunkcni. Starsi jeste mesic spavala aspon s tim plastem. Mladsi prohlasila, ze je pokazeny a sama ho sla vyhodit do kose…
Terik
Ahoj,
tak my to zkusili včera(měla ho jen spaní) a světe div se ono to vyšlo ![]()
Hodila totiž dudu včera ráno na zem a manža si vymyslel,že ho odnesli mravencí
nevím kde na to přišel
no a kupodivu se ani nebrečelo,je teda fakt že jí usínání trvá dýl,ale není u toho žádnej řev,jak jsem se obávala.
Dneska jsem jí než jsme šli ven,nachystala do postýlky,pastelky a nějakou mňamku a když jsme přišli,tak jsem jí řekla,že jí to tu nechala dudlíková víla za dudu a za to jaká je šikulka ![]()
Nam se podarilo oddudlovat 19ti mesicni slecnu asi pred tydnem - dudlik jsme vecer zaboha nemohli najit, tak jsem ji dala nahrazku - savicku z aventu. Napred teda nadavala, ale pak se uspokojila tim, ze ji aspon drzi v ruce (dudlat to moc nejde) a vcera prohlasila, ze je „dudak spinavy“ a uz ho nechce
![]()
Ahoj,
my taky odstřihli a bylo po problému. Tedy ne celý kaučuk, ale jen kousek. Matýskovi to tak v puse nechutnalo (profukovalo to). Byly mu dva roky a fous a hned napoprvé usnul celkem v pohodě. Naštěstí byl naučený, že měl jeden v puse a další třímal v ruce, takže prostě ten v puse vynechal a zůstal mu jen v ručičce.
Mladší už taky usíná s dalším v ruce, takže snad odnaučení proběhne podobně. U něj máme jiný problém
Nejradši má jeden dudlík v puse a v každé ručičce další, takže každovečerní shánění tří dudlíků je šílený. Sice jich máme doma hodně, ale nikdy se nedají najít ![]()
M.
jejda:D to je způsobů.....po pravdě by mě asi z nic z toho nenapadlo, už jsem dostala i radu že ho máme dát mikulášovi výměnou za balíček,ale nevim nevim:) děkuju za rady…určitě něco vyzkoušíme a když se nepovede jedna rada, zkusíme další
ted máme zásobu ![]()
M.
Tak to jsem ráda že u nás je jen jeden dudu, znám ty situace když se musí hledat:) a kdybych měla hledat ještě tři
![]()
Ahoj holky, to by mě zajímalo, co byste poradily mně. Už jsem si myslela, že jsem toho staršího, téměř tříletého odnaučila usínat s dudlíkem. Chodí bez něho spát, ale začal si kousat nehty. Navíc, když přes den vidí našeho mladšího syna s dudlíkem, tak mu ho vrve z pusy a dá si ho do pusy sám. Stejně ho po mě i přes den vyžaduje. Většinou, když si chce pohovět u pohádky. Ven si ho nebere. Asi ho dáme čertovi. Tedy upřesňuji, že ten dudlík… Možná…
AlexaP
Ahoj, řeším stejný problém. Dudel už je v půlce ustřihnutý, ale malé to vůbec nevadí a v noci si dudlá dál. Spoléhám na čerty,že ho odnesou.....
Ahojky, mám rok a půl starého syna Jindříška. Od narození usíná s dudlíkem, přes den ho nevyžaduje, akorát, když někam jedeme MHD, tak se mu to někdy nelíbí a uklidní ho dudlání. Teď přemýšlím, že bych už měla taky odnaučovat dudlíku, ale zase si říkám, když ho má jen na spaní, tak to možná ještě nějakej ten měsíc vydržíme ![]()
ahojky, tomu nasemu starsimu drobkovi jsme zacali dudlík asi pred 2 mesici postupne ustrihovat(to uz mu byli skoro 3), pak sem zapomela a po case zase kousek ustrihla, no ale furt snim spaval, i kdyz tam mel asi jenom 5 milimetru, tak se ho snazil mit v puse a pak si ho treba prendal do ruky … no a pred tydnem hlidal deda a proste ho nekam po spani zasantrocili, nenasli sme ho … prvni noc nechtel jit bez nej spat ale ukecala sem ho na auticko do postele a byl klid a je doted. Ani ho nebere Petoj, coz sem mela strach. Takze chce to cas, vzdyt o nic nejde.Myslim ze jsou horsi zlozvyky nez dudynek na spani.(cucani prstu, kousani nehtu, atd.)
Ahoj..... ![]()
tak jsme vyzkoušeli předat dudána Mikulašovi výměnou za nějaký ten balíček, ale bohužel to nevyšlo, prcek byl z Mikuláše tak vykulenej
že se nezmohl ani na slovo a natož mu ještě dát dudána, žmoulal ho v ruce ale nedal
tak asi ozkoušíme odstřihávat
![]()
Ahoj, tak my hlásíme úspěšné odevzdání dudlu Mikulášovi. Dnes když jsem jí zeptala jestli ho chce, tak řekla, že ne. Tudíž úspěch.