Jak se zbavit mravenců?

1378
8.6.18 15:54

Jak se zbavit mravencu?

Ahoj holky jdu si k Vam pro radu, uz jsem vážně nešťastná. V bytě mame cerné najemniky-MRAVENCE! Nejdriv si udelali hnizdo v ramu okna(okna mame stare),tak jsme okno objeli silikonem na par dni byl pokoj a pak se znovu objevili, ale ne v okně, vubec nevim kde maji hnizdo. Mam je úplně vsude po kuchyni. Vsechny skříňky jsem vyklidila, umyla, potraviny se snazim davat do plastovych dóz, ale stejně k nicemu. Lezou tam ve dne v noci, vcera vecer jsem chtela vynest koš, ten byl samozdrejme plny mravencu, pritom tam nic nebylo… sladké veci vyhazuju hned…tak jsem ho cely umyla, no a rano opet, kolem kose a na lince úplné mraveniště :zed: Zkouseli jsme snad vsechny, babske rady, koupili jsme nejake „domecky“ do kterych vlezou, tak by se meli infikovat jedem, zanest to do hnízda a postupně pochcipat-bez úspěchu. Nemate nejake fakt osvědčene rady. Byla jsem se ptat i v zahradnictvi, tam mi rekli, ze kdyz nenajdu hnizdo tak se jich zbavim tezko. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1117
8.6.18 16:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
8.6.18 16:28

@Oliverka28 Najdi kudy chodí a tam to přetři křídou budeš mít klid. Nám se taky nastěhovali po tom co jsme zjistili odkud vychází bylo to z podlahy tak celou lištu jsme pokřídovali a už se neoběvili

• Citovat
  • Upravit
1378
8.6.18 16:33

@Soňa Zacharová O to se snazime, rozmontovali jsme snad celou kuchyňskou linku, bez úspechu. Uz me opravdu nic nenapada. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
8.6.18 16:45

@Oliverka28
Doma jsem je sice nikdy neměl, ale zahradu plnou. V každým koutě a pod každým kamenem. Aplikoval jsem tohle a druhý den ni žádný Ferda. Dodnes čistý svahovky a ni mravence.
 https://www.zahrada-domacnost.cz/…100g-1611102

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.6.18 18:37

Koupila jsem lepící válečky na šaty a týden jsme likvidovali poctivě každýho mravence. Přejedeš je válečkem, pochytáš je všechny a hned je uklizeno. Žádná chemie. Nejsou pitomí a dřív nebo později zjistí, že se dělnice nevracejí do hnízda a půjdou jinam. Domečky a jedy jsou jen doplněk.

• Citovat
  • Upravit
1378
8.6.18 19:08

@Janli Moc dekuji, za typ :palec: Ja je strikam jarovou vodou, ale potom to vzdycky musim uklizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.6.18 20:21

@Oliverka28 s těmahle nájemníkama jsme bojovali loni na podzim, chodili nám přes větrání od špajzky a přes tuto skříň až na linku :roll: a cestou obsadili všechno sladké co našli. Pomohla skořice nasypaná přes cestičku, aby nechodili aspoň do linky. (to mě vážně vytáčelo, mít ty zmetky u vaření) :cert: A na špajzku, kde nepomáhalo vůbec nic nám nakonec zabraly až mravenčí domečky… Noo a po pár dnech jsem chodila už jen s vysavačem a luxovala popadaný nájemníky a od té doby je klid :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
8.6.18 21:13

Já je vždycky luxovala, nebo když se zabydleli v květináči s kytkou, tak je vyplavila. Oni po čase zjistili, že u nás moc klid mít nebudou a někam odešli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
8.6.18 21:18

@Ivetkaa01 My ty zmetky mame asi obzvláště odolné, skořice u nas nepomohla vůbec. :zed: Kdybych aspoň zjistila kudy k nam lezou, kolikrat je den-dva klid, človek. si mysli že ma vyhrano a pak se zase vyroji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.6.18 22:05

@Oliverka28 to už jsou teda opravdu odolní :nevim: ještě jsem někde četla, že jim nevoní levandule :think: tak zkusit dát ještě květinu do místnosti… Jinak už vážně nevím, když se nechtějí nabaštit ani v domečku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
8.6.18 22:09

@Ivetkaa01 Levanduly zkusim, protože uz opravdu nevim co delat :cert: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.6.18 22:19

Držím palce ať se to nějak povede a zbavíte se jich :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
8.6.18 22:30

@Ivetkaa01 Kdyby ne, tak se stejně do pul roka budeme stěhovat, tak pevně doufam, že se nerozhodnout nas nasledovat. :mrgreen: Jinak moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.6.18 22:59

Tak hlavně žádného nepřibalte sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie