Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky jdu si k Vam pro radu, uz jsem vážně nešťastná. V bytě mame cerné najemniky-MRAVENCE! Nejdriv si udelali hnizdo v ramu okna(okna mame stare),tak jsme okno objeli silikonem na par dni byl pokoj a pak se znovu objevili, ale ne v okně, vubec nevim kde maji hnizdo. Mam je úplně vsude po kuchyni. Vsechny skříňky jsem vyklidila, umyla, potraviny se snazim davat do plastovych dóz, ale stejně k nicemu. Lezou tam ve dne v noci, vcera vecer jsem chtela vynest koš, ten byl samozdrejme plny mravencu, pritom tam nic nebylo… sladké veci vyhazuju hned…tak jsem ho cely umyla, no a rano opet, kolem kose a na lince úplné mraveniště
Zkouseli jsme snad vsechny, babske rady, koupili jsme nejake „domecky“ do kterych vlezou, tak by se meli infikovat jedem, zanest to do hnízda a postupně pochcipat-bez úspěchu. Nemate nejake fakt osvědčene rady. Byla jsem se ptat i v zahradnictvi, tam mi rekli, ze kdyz nenajdu hnizdo tak se jich zbavim tezko. ![]()
@Oliverka28 Najdi kudy chodí a tam to přetři křídou budeš mít klid. Nám se taky nastěhovali po tom co jsme zjistili odkud vychází bylo to z podlahy tak celou lištu jsme pokřídovali a už se neoběvili
@Soňa Zacharová O to se snazime, rozmontovali jsme snad celou kuchyňskou linku, bez úspechu. Uz me opravdu nic nenapada. ![]()
@Oliverka28
Doma jsem je sice nikdy neměl, ale zahradu plnou. V každým koutě a pod každým kamenem. Aplikoval jsem tohle a druhý den ni žádný Ferda. Dodnes čistý svahovky a ni mravence.
https://www.zahrada-domacnost.cz/…100g-1611102
Koupila jsem lepící válečky na šaty a týden jsme likvidovali poctivě každýho mravence. Přejedeš je válečkem, pochytáš je všechny a hned je uklizeno. Žádná chemie. Nejsou pitomí a dřív nebo později zjistí, že se dělnice nevracejí do hnízda a půjdou jinam. Domečky a jedy jsou jen doplněk.
@Janli Moc dekuji, za typ
Ja je strikam jarovou vodou, ale potom to vzdycky musim uklizet.
@Oliverka28 s těmahle nájemníkama jsme bojovali loni na podzim, chodili nám přes větrání od špajzky a přes tuto skříň až na linku
a cestou obsadili všechno sladké co našli. Pomohla skořice nasypaná přes cestičku, aby nechodili aspoň do linky. (to mě vážně vytáčelo, mít ty zmetky u vaření)
A na špajzku, kde nepomáhalo vůbec nic nám nakonec zabraly až mravenčí domečky… Noo a po pár dnech jsem chodila už jen s vysavačem a luxovala popadaný nájemníky a od té doby je klid ![]()
Já je vždycky luxovala, nebo když se zabydleli v květináči s kytkou, tak je vyplavila. Oni po čase zjistili, že u nás moc klid mít nebudou a někam odešli ![]()
@Ivetkaa01 My ty zmetky mame asi obzvláště odolné, skořice u nas nepomohla vůbec.
Kdybych aspoň zjistila kudy k nam lezou, kolikrat je den-dva klid, človek. si mysli že ma vyhrano a pak se zase vyroji.
@Oliverka28 to už jsou teda opravdu odolní
ještě jsem někde četla, že jim nevoní levandule
tak zkusit dát ještě květinu do místnosti… Jinak už vážně nevím, když se nechtějí nabaštit ani v domečku ![]()
@Ivetkaa01 Levanduly zkusim, protože uz opravdu nevim co delat
![]()
@Ivetkaa01 Kdyby ne, tak se stejně do pul roka budeme stěhovat, tak pevně doufam, že se nerozhodnout nas nasledovat.
Jinak moc děkuji ![]()