Jak se zbavit vos

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sao
1827
15.8.13 13:24

Jak se zbavit vos

Jsem už z toho na prášky. Všude na dvoře i na zahradě máme spoustu vos. Nemůžu mít ani otevřené okno, hned mám dvě v baráku… :think: A já je tak nemám ráda, hlavně kvůli dětem! Vím, že teď je těch vos všude plno, ale malého před chvílí jedna píchla, a to jen proto, že si šel s pusou umaštěnou od sladkého hrát na pískoviště. Vos se kolem něho najednou slétlo hned několik, to je prostě děs! Chceme něco jíst venku, a skrz ty vosy nemůžeme dát ani sousto do pusy :cert: Existuje něco, čím by se daly zahnat? Co by je nějak odradilo? Nemáte někdo nějakou radu? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
538
15.8.13 13:28

A co na tom dvoře dělají?
Obecně musíš najít hnízdo a to zničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.8.13 13:32

Tak třeba tohle. Ale taky bych nejdřív hledala hnízdo a zlikvidovala ho.

http://www.mujplan.cz/…ast-na-vosy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
15.8.13 13:33

@anorganička No ale kde mám to hnízdo hledat… Zatím jsem žádné nenašla. Co na dvoře dělají? Lítají. Máme spoustu zvířátek, takže spousta krmení a to je láká. Slétávají se také kolem popelnic, nebo kolem obyčejné skleničky s pitím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.8.13 13:34

@sao to by mi šiblo, mám z nich hrozný strach. Dneska jsem objevila malému v lahvičce, kuva mu tam vlezla :cert:
Asi zlikvidovat hnízdo, strejda si loni někoho zval, měl ho na půdě :think:

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
15.8.13 13:35

Ono to hnízdo někde bude, měl jsem je kdysi na balkoně ve skříni. Tu jsem vystříkal Raidem a od tý doby byl pokoj :)

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
15.8.13 13:35

@Malenka1 Super! Hned jdu na to! Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
15.8.13 13:39

No zaúkoluju manžela ať jde okamžitě hledat hnízdo, a já jdu vyrábět tu past. Ale obávám se, že hledání hnízda nebude tak snadné. Máme velkou zahradu s mnoha stromy a keři (z části hotovej prales), tam to může být kdekoli. A pak milion hospodářských budov, stodolu, a v sousedství opuštěné barabizny, které pomalu vypadají jak v zakletém království, a tam se dostat ani nedá, abychom nějaké hnízdo hledali… Tak snad pomůže alespoň ta past!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
15.8.13 13:59

Vosy potřebují na stavbu hnízda dřevo, takže budou nejspíš pod střechama hospodářských budov, klidně se vmáčknou i pod plechovou stříšku, my je měli v mezeře kastlové okno x zeď. Jinak pokud vám teď dozrává na dvorku u nějaké ovoce, tak se jich stejně nezbavíš. Slétají se za sladkým. Ještě máme hodně vos, pokud je naše broskev obalená mšicemi - též jsou sladké a dokonce tam lítají lovit mouchy. Ve skleníku jsem je úspěšně vyhubila až po 2 letém stříkání biolitem. Být tebou, nastražím pasti - kelímky se sirupem do výšky, ať si je nepodají děti a nechám je v tom topit.
Je sucho, horko a vosy mají rej, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.8.13 14:04

Zřejmě budou někde blízko, my měli hnízdo u vchodových dveří pod omítkou, barák je dlouhý nějakých 8m a z druhé strany je zahrada a tam už byl výskyt mnohem menší. Ale jak byly u vchodu a nad vchodem je hned balkon, tak ten nešel vůbec otevřít, aniž by nějaká vlítla do obýváku.
Další možnost je, že je v okolí víc hnízd.
Vosy mají rády teploučko, proto se často vyskytovali na neodizolovaných půdách, kam když praží sluníčko do střechy, tak je výheň. Ale jakmile je výskyt třeba 5ks vos na metr čtvereční, tak bych tipla, že v okruhu do 10m je hnízdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.8.13 14:05
@jezek1 píše:
Vosy potřebují na stavbu hnízda dřevo, takže budou nejspíš pod střechama hospodářských budov, klidně se vmáčknou i pod plechovou stříšku, my je měli v mezeře kastlové okno x zeď. Jinak pokud vám teď dozrává na dvorku u nějaké ovoce, tak se jich stejně nezbavíš. Slétají se za sladkým. Ještě máme hodně vos, pokud je naše broskev obalená mšicemi - též jsou sladké a dokonce tam lítají lovit mouchy. Ve skleníku jsem je úspěšně vyhubila až po 2 letém stříkání biolitem. Být tebou, nastražím pasti - kelímky se sirupem do výšky, ať si je nepodají děti a nechám je v tom topit.
Je sucho, horko a vosy mají rej, bohužel

ne, to nepotřebují, my je máme každej rok ve skříni u elektroměru. Zděná díra s kovovýma dvířkama. I letos mají na dveřích udělané hnízdo. dřevo nepotřebujou 100% :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.8.13 14:13

Jsem z Brna a ať jdeme kamkoliv na procházku tak narážíme na vosy. Letos se nějak přemnožily :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.8.13 14:13

Naše vosy bydlí někde pod taškama-abych je našla musela bych rozebrat půl střechy(z půdy nejsou vidět) :nevim: No, pokud venku opékáte tak mám dobrej tahák jak jejich zájem odsunout od místa kde sedíte. Dejte jim tam kus syrového masa, budou šťastný a zabere jim spousty času než si ho rozeberou a odtáhnou někam do svého bydlení. Asi jsem moc nepomohla, ale alespoň při opékání budete mít víc klidu než se vám je pomůže najít a přestěhovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
15.8.13 14:14

Hm, teď píchla vosa dalšího mého syna :( Past už jsem nastražila, ale vosy si jí ani nevšimnou. Zdržují se pořád okolo stolu, kde se před chvílí jedlo, a nějaká nádoba se sladkým sirupem je vůbec neláká… Navšimla jsem si, že by jich bylo na některém místě víc, ony se prostě vždycky slétnou tam, kde je něco k snědku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.8.13 14:19

Říkala jsem si, že si na ty procházky budu brát biolit :mrgreen:,ale přítel říkal, že budou jenom víc agresivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný