Jak šetříte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9148
3.2.25 17:43

...

Příspěvek upraven 11.02.25 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9005
3.2.25 18:18

Hned po výplatě pošlu plánovanou část pryč. Umím spočítat plat, který mam každý měsíc jiný, mění mi to prémie, které jsou pokaždé jiné. No a pak dám na konci měsíce to co zbyde..
Denně vařím, sníme toho hodně. Menší dítě a chlap nejí, ale žerou.. :mrgreen: protože studené večeře stojí víc, než když jim uvařím.. hlídám věci v akci. Oblečení kupuji v sekáči, slevy ve Sportisimo, Kik, Lidl, Pepco. Boty tedy kupuji drahé a kvalitní, sobě i dětem. Oba mají nemocné nohy, každý jinak. Jeden růstovou anomálií, druhý po úraze. V létě pěstuji svou zeleninu. Přebytky zpracuji na zimu…
Nechodíme běžné do restaurací a cukráren.
Nakupuji velké nákupy v akci na začátku měsíce.
K holiči chodím každý měsíc. Ale nechodím na nehty, kosmetiku. Na masáže chodím k mámě, protože je masér. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
3.2.25 18:32

Momentálně máme extra šetřící režim. Potřebujeme do dubna nasetrit poměrně vysokou částku, vypocitali jsme kolik to dělá měsíčně a to odesíláme ihned na spořící.
Každý den vařím na večeři a následující den to obedvame v práci, dost jsme omezili i kulturu a návštěvy restauraci/barů. Nakupujeme hodně v akcích, oblečení teď momentalne neřeším, až budou peníze tak obnovim šatník, ale to nehoří. Peníze dáváme na spořící nebo ETF, což generuje další peníze.
Nepodařilo se mi vyrůst z mentality dítěte z chude rodiny, takže i když peníze jsou, jsem schopná byt hodně lowcost. Navíc naše koníčky jsou hodně nizkonakladove. Výlet na hory vlakem je za hubičku, procházky se psem zadara.
Vlastně nejvic mi v šetření pomáhá vědomí toho, že materiální věci mi radost neprinesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 18:33

Úplně v pohodě, je to tu stále dokola…a fakt v obchodě nepočítám za kolik nakoupíme, někdy více někdy méně a vždy za ten měsíc okolo 11tis za jídlo a drogerii, každý měsíc ušetříme okolo 20tis, když jsem na rodičáku. Máme vlastní nový dům, platíme hypo, každý rok ušetříme i na dovču u moře, dovču na horách…děti mají kroužky, výlety, starší tábory, chodíme sportovat, do divadla, jezdíme lyžovat každý týden…máme velký mrazák a spíž, můžeme kupovat větší zásoby toho, co je ve slevě nebo to koupit přímo u zdroje…

• Citovat
  • Upravit
1997
3.2.25 18:35

Toto téma je dobré a proto se zapojím, já když jsem nebyla těhotná tak jsem si dala určitou částku na spořící účet a nechávala na jídlo a zbytek mam trvalým příkazem, teď jsem byla na neschopence a začínám mateřskou tak mám menší peníze, stejnak co dám na spořák tak vždy každý měsíc je třeba zubař, pojištění, kontrola kotle a tak tak to vždy vytahám a nic nezbyde jen ten základ co byl našetřený před otěhotněním co zbylo i po koupi výbavičky, teď se par měsíců plácám jak ušetřit na jídle, dělám si seznamy nákupu a jídla co vařit a stejnak za 2 dospělí lidi projíme měsíčně 10 tis :? je to hodně v téhle době? Myslíte že to jde nějak ztenčit? Samozřejmě jednou měsíčně si skočíme do restaurace ale jinak vařím i tak my to přijde hodně jak to máte vy? Dá se nějak ušetřit na jídle ale né stylem ubrat na kvalitě nebo základních surovin? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 18:46

@Tarjei stačí si dělat na nákupy předem seznam potravin, vybrat, zaplatit a jít a žádnou spolu nepotřebujete. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8296
3.2.25 18:46

Hned jak přijde výplata tak posílám část peněz na spořící učet, pak další peníze posílám do obálek v inter. bankovnictví (pojistky, paušál apod.), pokud na něco konkrétního šetřím, tak si vytvořím další obálku. Zbytek jde na jídlo (vařím si i do práce a nepotřebuji mít každý den čerstvé jidlo), drogerii. Vyjde mi něco i do restaurace/něco na zub/kavárnu, ale na denní bázi to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.2.25 18:47

Mám na to tabulku v Excelu, každej tak třetí měsíc dělám revizi. Mám rozpočítaný kolik platím režie, kolik posílám na spořák, vše posílám hned den po výplatě trvalákem. Dávám si na spořák víc, když nevyjdu, něco málo povyberu.

Do diskuze se zapojuju proto, že sice úplně nejedu v šetřícím módu, ale mohla bych. Vím kde mi lítají peníze a bylo by fajn to omezit. Já třeba dost projim, chodím téměř každej den do restaurace a o víkendu dovoz. Ale máme stravenky. Taky kouřím. Tohle kdyby se mi podařilo odbourat, tak jsem boháč :mrgreen: teď máme dostat prémie, něco požere oprava auta, ale něco zbyde, tak to strčím na spořák, a na jaře pojedu na dovču..to ještě přijdou daně.

Já nejsem extra šetřílek, ale vezmu si tu inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 18:51

@smile_xxx nemáme příjmy dva, mám rodičák…nekupujeme blbosti, nejvíce kupujeme dětem, aby měly…po příchodu rodičáku si posílám na spoření já a každé dítko, investice…manžel po výplatě posílá také na nastavené spoření, investice a polovinu mě a já z toho hradům všechny pevné výdaje…u nás máme nejvíce za benzín a naftu do 2 aut, protože denně logistikujeme školku a dvě malé děti na kroužky, lékaře, návštěvy,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 18:53

@smile_xxx já na ceny koukám a dost, proto ušetříme ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 18:53

To je už x ta diskuse o šetření. Co s tím furt máte, to není žádná věda snad ne?
To neumíte používat účtenky a dívat se na ně, za jaký krávoviny utrácíte?…To se neumíte podívat do své banky, kde máte měsíční přehledy vždyť to tam máte i kategorie, za co jste utratili… Podívám se za co utrácím, začnu si to víc hlídat a co neutratim dám do investic nebo na spořak. Celá věda :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4383
3.2.25 18:57

Každý měsīc si dávám stranou na spořící účet. Píšeme si nákupní seznam jen těch nejnutnějších věcí. Nejsem náročnà, nechodím ke kadeřnici, na mani/pedi, starám se o sebe sama doma. Nepotřebuju každý měsíc nový kousek ale sem tam si něco pořídím. Jinak tahle diskuze je tu po několikáté. Netřeba z toho dělat vědu. Jde hlavně o to umět si určit priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 19:00
@Anonymní píše: Více

S tím souhlasím, proto už jsem poradila laxně…a když nestačí na výdaje, tak se musí zvýšit příjem…a hodně lidí, co vypadá za vodou, rak taky udělají super nákupy na bazarech…s oblečením jsem náročnější, ale občas seženu něco zapomenutého s visačkou, hračky za odvoz nebo z 1500 nehrané za 300, něco do výbavy pro děti jsem dostala nebo mám půjčené od kamarádů, nemusím řešit, co s tím potom…kojím skoro rok a půl, první dceru přes 2 roky…rodiče celý život ekonomové, měla jsem kde koukat co a jak a kdykoliv se s nimi mohu poradit, u nás se o penězích mluvilo a já zase mluvím s dětmi…některé měsíce jsou taky výživné, ale furt vím, že někde se to v určitý čas zase objeví a není vše utraceno :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat