Kolik zálohy na vodu 2025
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik zálohy na vodu 2025
Zdravím všechny, chci se zeptat, kolik si dáváte zálohy na teplou a studenou vodu. Od nového roku se to zase zdražovalo. My pronajímáme byt 4+1, 2 dospělí a brzy se nám narodí děťátko. Za rok 2023 jsme měli velký nedoplatek, protože majitel měl nastavené zálohy 100,– studená voda a 100,– teplá😂, ale ok. Zvyšoval nám pak zálohy na 300,– a 300,–. Teď když se zase zdražovalo, tak se bojím, že je to šíleně málo. Chceme se vyhnout zase velkému nedoplatku, tak zálohy chceme přenastavit, ale nevíme kolik by bylo akorát. Prosím poraďte🙏🏼
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám v bytě nájemnici, je tam sama, a zálohy na vodu teď má 800 na studenou a 1100 na teplou. Vždy má přeplatek. Při dvou dospělých bych dala minimálně tisícovku na obojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rinash tak to přeci záleží i kde žijete
my máme jednu z nejdražších vod v ČR, ohřev máme ale svůj. Takže pro 7 osob mám 2 tis měsíčně
vychází to plus minus s nějakým preplatkem. Ale vodou z řadu napouštíme i bazén
spotřebu máme plus minus stejnou každý rok, jen se vždy podívám, o kolik zdražili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rinash píše: Více
Děsí mě, jak někdo absolutně minul hodiny matematiky na základní škole. A ještě druhá věc, jak je vůbec takový člověk schopen v životě fungovat?
A ještě ani netuší, jak funguje kalkulačka a jak s ní pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
Plzeň. Majitel nám právě to vyúčtování za rok 2023 ještě neukázal, protože dělal nějak na to reklamaci. Řešilo se to dle jeho slov hrozně dlouho, musel je nahánět. Chceme se na to vše právě podívat. Určitě zálohy budeme navyšovat, jen mě zajímalo kolik to mají třeba v jiných rodinách, abysme si udělali trochu obrázek. Žijeme v paneláku, je to asi trochu jiný než v domě. 🤍 Dekuji vám za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius
Jen jsem se zeptala jak to mají ostatní😂 uklidněte se 🤍
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loni jsme platili v novostavbě 1200Kč za 2plus 2…vraceli nám 5500kč a snížili zálohy na 790kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak první věc je, za kolik je u vás voda. Pak spotřeba a od toho se vše odvíjí
Každý žije jinde a v základu má jinou cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle normy se pocita jako bezna spotreba 35 m3 na osobu na rok. Takze si to vynasob poctem lidi v tve domacnosti. A vynasob to cenou za kubik studene vody. Treba v Brne si BVK uctuje v 2025 za 107,73 Kč/m3.
Pro dva lidi tudiz zalohy na studenou vodu cca 630 Kc/mesic, a pro tri lidi uz je to 940 Kc/mesic.
Bacha, je to bezna spotreba, pokud si davate kazdy vecer vanu nebo dlouhe sprchy dennodenne, tak budete i tak doplacet.
S teplou vodou a ohrevem neporadim, na to je tam moc malo informaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rinash no ale přece víš, jakou máš měsíční spotřebu, ne? Pokud ne, tak si zápis stav vodoměrů na začátku a na konci měsíce. A ceny najdeš určitě na netu podle toho, kde bydlíš a jaký je tam poskytovatel. A nezapomeň započítat stočné. Jinak podle mě máte ty zálohy zoufale nízké a bude velký nedoplatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vy nemáte přístup k vodoměrů že nevíš kolik jste spotřebovali vody? Jestli ne tak si teď na začátku měsíce zápis kolik tam je. Má konci opět kolik tam je. Tak zjistíš kolik cca za měsíc spotřebujete…podle toho si pak nastav zálohy…je to hrubé orientační ale aspoň něco pokud nevíš stav vodoměrů při nastěhování. Pokud víš kolik bylo na vodoměrů při nastěhování tak si se koukni kolik je tam teď, viděl počtem měsíců a budeš to mít přesněji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit