Jak si hledáte brigády?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak si hledáte brigády?
Zdravím všechny
mám dotaz. Už pár měsíců jsem na ÚP. hledám si práci na zkrácený úvazek, zatím marně. Chtěla bych chodit alespoň na nějaké brigády, ale když na některou odepíšu tak se nikdo neozve
. Nevím jestli nedělám nějakou chybu, hlásím se na místa, kde splňuji požadavky, většinou se jedná o jednoduchou manuální práci. Co píšete do odpovědí? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Terlas píše:
Zdravím všechnymám dotaz. Už pár měsíců jsem na ÚP. hledám si práci na zkrácený úvazek, zatím marně. Chtěla bych chodit alespoň na nějaké brigády, ale když na některou odepíšu tak se nikdo neozve
. Nevím jestli nedělám nějakou chybu, hlásím se na místa, kde splňuji požadavky, většinou se jedná o jednoduchou manuální práci. Co píšete do odpovědí? díky
Klasický motivační dopis
Ve zkratce zmíníš v čem jsi dobrá atd. Na mnoha místech koukají i na to, jakou to má formu a taky jak vypadá životopis, ne jen obsahem, ale i úpravou atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa píše:
Klasický motivační dopisVe zkratce zmíníš v čem jsi dobrá atd. Na mnoha místech koukají i na to, jakou to má formu a taky jak vypadá životopis, ne jen obsahem, ale i úpravou atd.
OK, dám příklad např. balení balíků do e-shopu. Většinou napíšu, že jsem pečlivá, chychlá, spolehlivá atd. a kde všude jsem předtím pracovala. Mám SŠ, 6 let praxe, obor grafika, takže tam ani většinou životopis nedávám. Na tyhle brigády to ani nevyžadují. S formou problém nemám, tohle si hlídám. Nemůže vadit, že píšu, že jsem na ÚP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil o peníze nepřijdeš, jen se ti posune výplata dávek. Podpora je jen 6 měsíců a pak nazdar bazar. Já už jí právě nedostávám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakuve píše:
A odkud jsi? Nejedna se o region s vysokou nezamestnanosti?
Brno, takže asi nejedná, ale je to fakt bída, byla jsem na výběrovém řízení na brigádu za 70,– hrubého a dveře se tam netrhly
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, odkud jsi, ale možná by pomohlo neomezovat se jen na odpovědi na inzeráty - zkusila bych se možným zaměstnavatelům sama nabídnout. Obesílat maily, obcházet. Třeba se zrovna trefíš, že někoho budou hledat a nestihnou to ještě publikovat
nebo si na tebe pak vzpomenou, až někoho hledat budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se zeptat znamych ja skolu nemam ale vetsinou me vzali… Kdyz sem prisla ja a holka s vyucakem/ maturitou a neumela v hospode kmitat tak vzali me bez skoly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EllaKouskova na různé číšnice atd. se vůbec nehlásím
to vím, že jsem bez šance… Nemůže to být tím, že se hlásím na manuální brigády a v životopisu mám jen tu grafiku??
Většinou napíšu kolik mi je a od kdy do kdy můžu dělat, odkud jsem a jestli jsem už něco podobného dělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S brigadama je to tezke. Je na ne velky previs zadatelu, ostatne jako na klasicka pracovni mista… Nestihaji reagovat vsem. Ja mam dve, jednu jsem nasla pres internet, druhou diky kamaradce. Nejlepsi je to pres zname. Manzelovi jsme hledali praci ted naposledy ctyri mesice. Behem toho mu i vyprsela podpora, takze jsme hledali cokoliv. Neozvali se odnikud, obesla jsem osobne vsechny super hypermarkety v okoli, v albertu jsme vyplnili formular, ze se kdyztak ozvou, v kauflandu zrovna nabirali na inventuru, takze byl nakonec tam - to si ho i vybrali jako staleho brigadnika (vybiraji dle discipliny behem inventury). Behem ctrnacti dnu dostal klasickou praci v jeho oboru a v tu chvili se zacli vsichni hlasit, ze ho chteji na brigadu
Zakon schvalnosti se tomu rika. ![]()
Jinak tedy doporucuji vsechny mozne agentury v okoli - nejen pres zamestnani, ale i brigady, internet, coz asi vyuzivate, no a co se tyce brigad, tak obchazet primo ty spolecnosti, pripadne telefon. Oni nezverejnuji vsechny brigady na internetu, to by kapacitne nezvladli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co ti budu povídat. VŽDYCKY, když měl někdo nějakou dobrou brigádu, tak to bylo přes známost, někdo z rodiny, kamarádů, apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terlas Když jsem hledala brigádu (Ústecký kraj takže katastrofa), vzala jsem štos životopisů a ráno vyrazila do ulic, obešla všechny supermarkety, obchody, třeba i restaurace. Ne jen ty kde měli napsáno, že shánějí, ale všechny. Ve finále jsem dostala brigádu v kauflandu, kde neměli, že přijmou brigádníky. Držím palce ať co nejdříve najdeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terlas pokud nejsi nemocna a jsi sikovna tak do hospod hledaji treba vypomoc pres obedy
mam rocni dceru a ted me sefova nabidla vikendy kdy je pritel dona abych sla mezi lidi a hlavne me prace bavi a co trebba pro reklamku aby ti dali praci domu kdyz mas grafiku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou přes známé a nebo přes agentury, ty sice platí méně, ale práci ti seženou během chvilky, já tam byla jednou a hned mi dali asi 3 nabídky kdy můžu nastoupit hned druhý den. A to jsem z Ostravy, kde je vysoká nezaměstnanost.
Jinak já mám práci taky za 70Kč hrubého, u nás je to docela slušný plat, takže jsem ráda aspoň za to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit