Co vás přesvědčilo vrátit se brzo do práce?

21848
4.3.14 12:38

Co vás přesvědčilo vrátit se brzo do práce?

Dotaz pokládám hlavně těm, které se rozhodly vrátit z rodičáku do práce dřív, než mělo jejich potomstvo rok.

1. Co u vás rozhodlo o takovým kroku?
2. Kdo dítě hlídal?
3. Jaká byla pracovní doba?
4. Kolik bylo dítěti?
5. Litujete toho zpětně? Jestli ano, čeho?

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.3.14 12:43

@Krkael

1. finance, chyběl mi pohyb mezi lidmi
  2. já a nebo babička (moje máma)
  3. indivindy vzhledem k profesi.
  4. poprvé jsem za kšeftem šla, když mu bylo 6 m
  5. nelituju, bylo to fajn :think: hodlám to udělat znovu.

Jen vyjímka fakt v tom, že nemám stanovenou prac. dobu - jak si to udělam, tak to bude :think: a 85 % práce dělám z domova, nebo jsem mladého brala sebou ;)

Příspěvek upraven 04.03.14 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.3.14 12:49

@CokeLady U nás by bylo mládě s tátou/bábou :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30830
4.3.14 12:50

1. chyběl mi sociální kontakt s normálními lidmi, se kterými by se dalo dospěle komunikovat
2. tchýně a částečně soukromá školka (dvě dopoledne týdně)- taky měl dvě odpoledne hlídat manžel, ale tomu to stále nějak nevychází, takže to přehazuje na tchýni
3. 3 dny v týdnu 8h
4. 2 roky
5. Nelituju, věřím, že jsem tím pomohla zachránit svůj zdravý rozum. Co mi jediné „vadí“ je větší vliv tchýně/tchána na chování dcery - že jí cpou čokoládu/nevhodné jídlo a svým odmítáním některých věcí jí přímo vedou k tomu, aby to ona také odmítala aniž by si to zkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.3.14 12:51

1. nemohla jsem to doma s chlapem vydržet (pracoval z domu)
2. soukromé jesle
3. 3× týdně na 8 hodin, po půl roce plný úvazek
4. 1,5
5. ne (vlastně ano, kdybych zůstala doma, tak bych chlapovi zakroutila krkem a byl by dřív klid :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
4.3.14 12:52

1. Skoncila mi materska dovolena. Zde ve Francii je pouhych 16 tydnu (celkem).
2. Tatinek.
3. Oficialne 9-17. Fakticky se radsi ani neptej. Jednalo se o statni vyzkumnou organizaci.
4. 3 mesice.
5. Ano, byla jsem naivni, ale nemela jsem v te dobe moc na vybranou. Zpetne si myslim, ze 6 mesicu doma je absolutni minimum. Leda pokud by matka mohla pracovat alespon castecne z domova nebo mela opravdu volnou pracovni dobu; pak by to snad slo.

Zdejsich deti, ktere chodi uz ve 4 mesicich na cely den do jesli je mi lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
4.3.14 12:52

@Krkael
1. finance a riziko ztráty klientely
2. babička nebo manžel dle situace
3. jezdila jsem jenom akce, takže různá, ale třeba půl dne (výjimečně den) nebo večer 1-2× za 14 dní
4. v podstatě jsem práci nepřerušila, takže jakmile to šlo, začala jsem po porodu zase pracovat
5. nelituji, u druhého to uděláme stejně, pokud to půjde. S malou jsem byla i tak, starala se, vychovávala, těch akcí opravdu nebylo až tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
4.3.14 12:54

1. kde bydlím, je to normální
2. tatínek na rodičovské (do roka a půl, pak školka)
3. 30 hodin týdně, noční 19:00-05:00
4. 8 měsíců
5. nelituji, u druhé dítěte to plánujeme podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
4.3.14 12:56
@Krkael píše:
Dotaz pokládám hlavně těm, které se rozhodly vrátit z rodičáku do práce dřív, než mělo jejich potomstvo rok.

2. Kdo dítě hlídal?
4. Kolik bylo dítěti?

Pokud ti nevadí, že odpovím a syn měl 14 měsíců, tak u nás to bylo více faktorů. Já měla pocit, že zakrňuji, dostala jsem super nabídku, která se neodmítá a zároveň jsme si říkali, že by to mohlo malinko pomoci i našemu rozpočtu.
Pracovní dobu mám dle mě a mých potřeb, ale musím odpracovat 20 hodin týdně. Ale pokud mám urgentní požadavek, či chybu, tak musím reagovat v podstatě skoro okamžitě.
Starší chodí částečně od školky, na 3 dny v týdnu a malý chodí na ty stejné 3 dny k paní na hlídání.

Jestli toho lituji? Někdy jo, už to není taková „volnost“ jako jsem měla, ale celkově ne. Musím lépe plánovat čas a aktivity a během týdne taky nosím více méně počítač pořád s sebou. Jsem moc ráda, že jsem se mohla vrátit do svého oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.3.14 12:58

1. potřeba mít mezi lidmi, něco dělat
2. babička, školka
3. denně 3-5 hodin, polovina toho lze dělat z domova
4. 14m.
5. nelituji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.3.14 12:58

1. zaměstnání, které to umožňuje
2. do 1,5 roku se mnou v kanclu + home office, pak 2× týdně soukromé jesle,
od 2 r a 4 m státní školka
3. volná, důležitá je odvedená práce, nikoliv odsezená doba
4. 0 - pracovala jsem ihned, pracovní telefonáty už i do porodnice (z toho jsem teda odvařená nebyla)
5. nelituju ničeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
4.3.14 12:59

1. Finance, potrebovala jsem mezi lidi
2. Partner, segra, momentalne moje teta
3. Nejdriv od 20:00 - 00:00
4. Devet mesicu
5. Nelituji, dite neni aspon na me zavisle a nemusim resit, kdyz nekam chci jit

Pracovala jsem na dvou brigadach, od 25.mesicu ditete jsem zpet ve zve praci na HPP. Mam ranni i odpoledni a jsem spokojena. Dite taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
4.3.14 13:00

Ahoj já jsem se vrátila do práce pouze na částečný úvazek. Do práce jsem nemusela ale chceme se stěhovat a potřebujeme peníze na zařízení bytu. Hlídá manžel. Myslím že to velmi prospělo našemu vztahu jelikož manžel naprosto chápe že je to doma někdy na palici. Pracovní doba od 11 dopol do 6.Občas mě to mrzí když vím že bychom mohli být všichni někde venku navíc když je hezky ale jinak nelituji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
4.3.14 13:00

1. finance (jsem OSVČ) a velká izolovanost od lidí (rizik. těhotenství, celé proležené doma.., synův první půlrok byla noční můra..)
2. po večerech přítel, přes den moje babi nebo moje máti
3. pracovní doba jen na mě, jak si domluvím schůzky s klienty, ale průměrně dva až tři dny v týdnu cca 6 hodin
4. přesně jeden rok
5. vůbec ne, udělala bych to zas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
4.3.14 13:07
@Krkael píše:

2. Kdo dítě hlídal?
4. Kolik bylo dítěti?

1. Finance a moznost ztraty mista.
2. Tchani plus zbytek rodiny :-)
3. 8.3.-10.30 a 14.00-16.00
4. 20 mesicu
5. Chvilkama ano, ze uz s ni nejsem tak casto, ale moje prac.doba neni tak strasna, takze se o ni stale vetsi merou staram ja. Uzivame se hodne, kdyz jsme spolu, to se pak ode me
ehne ani na chvili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat