Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Odlehčující téma
Vy co máte 35 a víc, jak si líčíte oči? Konkretně spodní linky. Černou tužkou, hnědou tužkou, stínama?
Mně toto téma taky zajímá.. chci se naučit líčit.. i stíny, ale nechci celý obličej makeup apod..
jde to a není nějaké přírodnější líčení?
@citlivaduse píše: Více
A jakou linku používáte? Já mám problém, nevím zda se mi ty oči nějak masti, ale vždy se mi linka rozmaze a obtiskne
Dělám si spodni linky, stiny a řasenku. Bez spodní linky jsem jak vyblity zelí ![]()
Vůbec, jsem sice jak vyblity zelí, ale jak cokoliv napatlám na oči, chytají mě migreny. Kolem mě v okolí má většina kamarádek řasenku a nic víc.
Spodní víčka si většinou nelíčím. Aktuálně si nejčastěji dávám nude stíny plus řasenku. To je takový to běžný denní líčení, jsem na rodičáku, takže když jdu s kočárem, na hřiště nebo do krámu.
Když jdu víc mezi lidi, tak přidám horní linku (někdy tužkou, ale spíš linkama). No a když se mi poštěstí jít večer posedět, do divadla apod., tak to se nebojím třpytek, více barev a tak dále.
Spodní linky nesluší snad nikomu, ty jsem si nikdy nemalovala. Jen na horní víčka. Používám černou linku ve fixu, nejraději mám od dermacolu. Pod to světlý stín a řasenka. Nic víc. Za mně nejlepší líčení. Nic se nerozpatlá, neobtiskne, vydrží perfektní celý den. Tužka se časem rozpije a je potřeba linku přes den opravovat, to u fixu nehrozí.
Ja si teda nerobim dolne linky, ale pouzivam ceruzu - davam jej minimum a linky tesne nad riasy - tu linku ani akoby nebolo vidno, vyhoda ceruzy je v tom, ze sa to da trocha akoby rozmazat a neposobi to prilis tvrdo. Farba je tmavo, ocelovo modra. Zase to nie je na pohlad tak tvrde ako cierna.
Nemalujem sa velmi vyrazne, skor nude.
@Dn0712 píše: Více
Fix od Dermacolu, drží to jak židovská víra, prepudruju víčko (mastí se mi) a v životě se mi to nerozmazalo..
@citlivaduse píše: Více
přesně tak!! nejlepší co jsem kdy měla.
Ja ve spod jen trosku z vnejsiho kraje, jinak vypadam desne. A horni pres cely oko, trochu rasenku. Oboji trochu rozmaznu. A jinak trochu laura geller foundation a jsem hotova. Ja tomu moc nedam. Chci aby to trochu napravilo prirodu, ale vlastne nebylo moc videt (a bylo to rychle hotove!). A laura geller je na to uplne fantasticka.
@Dn0712 píše: Více
Linka se nerozmaže (obzvlášť když je tužkou), když je na suchém podkladu, tak buď stíny či pudr. Já už nejsem nejmladší, tak těch věciček přibývá, aby člověk zamaskoval kdeco ( maluju se asi od prváku), tak používám i make up, pudr, tvářenku, stíny, linky, řasenku, rtěnku/lesk…
Jinak linky používám pár posledních let gelové, drží ještě delší dobu, než fix či tekuté, takže maluju na to určeným (k tomu přibaleným) štětečkem. Prostě tu linku nedávej pouze na krém, ale pod ni ty stíny/pudr..prostě něco sypkého.
Když si dělám linky tak fixou. Nikdy se mi nerozmazaly. Dělám si horní, spodní jak kdy a jen jemně do ztracena