Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, včera jsem z hrůzou zjistila, že léky, které se podávájí k posunutí menstruace se nesmí užívat běhěm kojení. 27.7. odjíždíme na dovču a já jsem na to spoléhala. Nevíte, zda je ještě nějaký způsob jak menstruaci posunout, je mi jedno jestli dopředu nebo dozadu, ale vychází mi přímo na týden dovolené. A u mě je to děs- měním tampón, co hodinu.Antikoncepci neberu. Moc děkuji za rady.
Tak to je škoda,že tu antikoncepci nebereš.To si myslím,že je nejjednodušší způsob.Já po porodu brala antikoncepci azalia a miligest,jestli se nepletu v názvech.Ty se braly bez přestávky a po dobu koení jsem menstruaci neměla vůbec.Byla jsem ze začátku tochu zaskočená,ale doktoři mě ujistily,že je to normální.Horší by prý bylo,kdybych krvácela v kuse.Takže pokud máš ještě čas do odjezdu,zašla bych za gynekologem apoprosila ho o recept.Pokud to nechceš brát pořád,můžeš se potom vymluvit,že ti není po ní dobře nebo ani ni cneříkat.Já si antikoncepční pilulky nemohu vynachválit už od mlada.Srovnala mi menstruační ciklus,ani jsem tolik nekrvácela a nebolelo mě moc břicho.Také délka trvání se zkrátila.Napiš,jak jsi to nakonec vyřešila.Možná,kdyby jsi zavolala lékaři,tak by ti i třeba poradil jinou metodu.
Pokud nebereš antikoncepci,tak si budeš muset asi zajít k doktorovi,aby ti něco poradil.Já jsem hned po šestinedělí začala dostávat injekci depo provera-menstruaci nemám vůbec.
někomu pomáhá na pár dní oddálit citron - větší dávky vitamínu C, příp. trochu oslabí ms
Já po azalii 3 měsíce krvácela pořád…takže letěla do koše…
zajdi za dr.at ti poradí…
Tam jsem právě včera volala, a řekla mi, že mám smůlu, tak mě nenapadá, co dělat. antikoncepci nemůžu kvůli Křečákům. ![]()
to slyším poprvé,že se nemůže kvůli křečákům rát.Já je mám už od střední a nikdo mě nevaroval,že se nesmí brát.A to nohy vidí gynekolog při každé kontrole.
Janč píše:
to slyším poprvé,že se nemůže kvůli křečákům rát.Já je mám už od střední a nikdo mě nevaroval,že se nesmí brát.A to nohy vidí gynekolog při každé kontrole.
záleží na závažnosti a rodinné anamnéze…
1. doktorka to neřešila a napsala mi ji, teď u druhé jsem se zmínila a musela vysadit (důvod byl ještě i jiný) s tím, že mi potom napíše jedině antik. kroužek nebo tělísko (které ona dává až po porodu) ![]()
My máme křečáky v rodině.U prvního dítěte se mi jich objevilo víc a teď u druhého mám obě nohy pomalu fialoví.
mati píše:Janč píše:záleží na závažnosti a rodinné anamnéze…
1. doktorka to neřešila a napsala mi ji, teď u druhé jsem se zmínila a musela vysadit (důvod byl ještě i jiný) s tím, že mi potom napíše jedině antik. kroužek nebo tělísko (které ona dává až po porodu)
jen doplním z toho druhého důvodu (než jsem se znímila o nohách a žílách) mi doporučila jen pauzu a jiný typ tabletek, potom obrátila, že je ochotná mi napsat jedině ten NuvaRing…
Janč píše:
My máme křečáky v rodině.U prvního dítěte se mi jich objevilo víc a teď u druhého mám obě nohy pomalu fialoví.
Já je mám taky v rodině(skoro všichni), moje mamka s nima byla hned po porodu na operaci…
tak HA sama o sobě křečáky prý nevyvolá, „jen“ je může zhoršit plus riziko trombózy zvláště pokud máš k ní dispozice ![]()
No ona, jak je viděla, a to si myslím,že nemám moc hrozný, tak mi nechce předepsat anti. Tak nevím. nakoupím vitamín C a budu zdravá jako rybka. ![]()
Holky díky za rady.
A co myslíte ta injekce na vyvolání MS by se mohla i u kojení?
Ono záleží doktor od doktora - každý má svoji toleranci co ještě jde a co si už nelajzne.
Za ten vitamí C neručím - na každou to nepůsobí jinak, mě ms jen oslabilo, o oddálení nemůžu posoudit - nikdy jsem ji pravidelnou (bez HA) neměla. Nicméně užíváním C nic nezkazíš. Tělo co bude chtít to spotřebuje a zbytek vyloučí
S tou injekcí -
zeptej se přímo svého doktora