Jak si říct o pomoc?

Anonymní
4.10.20 19:42

Jak si říct o pomo c?

Dobrý večer, ve spoustě diskuzí, článcích, příspěvcích různě na internetu se píše, že se člověk nemá bát říct si o pomoc.
Ale jak si o ni říct, když není nikdo ochotný pomoct? Mám tři malé děti, pravděpodobně jsem těhotná a s manželem jsme na to sami; to si nestěžuju, zvládáme to krásně, nic nám, dalo by se říct, nechybí. Jen bychom občas chtěli jít do kina, na večeři, na rande prostě sami dva.
Ale od doby, co se nám narodilo třetí dítě, tak se nikdo z rodiny nezeptal, jestli si nepotřebujeme odpočinout, nikdy nevzali ven ani kočárek nic…
A tak se ptám, jak si říkáte o pomoc?
Pořád mám v živé paměti, jak mi mamka škredě řekla, že oni budou hlídat až tehdy, kdy se jim to bude hodit…to chápu, ale od té doby jsem neměla odvahu se zeptat znova.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
4.10.20 19:48

Prostě se zeptej narovinu.

• Citovat
  • Upravit
34322

Asi se budeš muset normálně zeptat.
Když ti to omlátí o hlavu, aspoň budeš vědět, na čem jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553

Nejlepe konkretne.

Maminko, tatinku, segro, bracho, kamo ( nehodici se skrtnete),
radi bychom sli s manzelem do kina, mohli byste nam pohlidat deti? Kdy by se Vam to nejlepe hodilo?

Jednoduche.

A pokud se to nehodi dotazanym nikdy, je podle me smysluplne prehodnotit svuj postoj k takovym lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899

Takže jsi se nikdy nezeptala ani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132

Nojo maloktery prarodic vam bude hlidat 4 deti. Na to člověk musi myslet, kdyz si porizuje tolik deti, ze proste nejake hlidani nebude na dennim poradku :nevim: muzete si zaplatit chuvu, kdyz sem tam chcete nekam vypadnout no. Me nikdo nehlida ani dve deti najednou, mam celkem mlade rodice (lehce pres 50) a uz se na to neciti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
4.10.20 19:49
@Anonymní píše:
Dobrý večer, ve spoustě diskuzí, článcích, příspěvcích různě na internetu se píše, že se člověk nemá bát říct si o pomoc.
Ale jak si o ni říct, když není nikdo ochotný pomoct? Mám tři malé děti, pravděpodobně jsem těhotná a s manželem jsme na to sami; to si nestěžuju, zvládáme to krásně, nic nám, dalo by se říct, nechybí. Jen bychom občas chtěli jít do kina, na večeři, na rande prostě sami dva.
Ale od doby, co se nám narodilo třetí dítě, tak se nikdo z rodiny nezeptal, jestli si nepotřebujeme odpočinout, nikdy nevzali ven ani kočárek nic…
Pořád mám v živé paměti, jak mi mamka škredě řekla, že oni budou hlídat až tehdy, kdy se jim to bude hodit…to chápu, ale od té doby jsem neměla odvahu se zeptat znova.

Tak já beru říct si o pomoc v nějaké nenadálé situaci, spatné konstelaci, v nějaké nemoci či maléru. Pokud máte tři chtěné děti a čekáte čtvrté, pak nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.10.20 19:49

Normálně zavolám jestli by mohli tehdy a tehdy pohlídat :nevim: nic horšího než že řeknou ne se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
4.10.20 19:50
@Kriss Tina píše:
Nojo maloktery prarodic vam bude hlidat 4 deti. Na to člověk musi myslet, kdyz si porizuje tolik deti, ze proste nejake hlidani nebude na dennim poradku :nevim: muzete si zaplatit chuvu, kdyz sem tam chcete nekam vypadnout no. Me nikdo nehlida ani dve deti najednou, mam celkem mlade rodice (lehce pres 50) a uz se na to neciti.

Přesně, moje máma si taky nelajzne 2 malý děti najednou. Natož 3 nebo 4…a můžou bejt hodný jak chtěj.

• Citovat
  • Upravit
35792
4.10.20 19:50

Udat dvě a víc dětí je problém na hlídání, vy budete mít čvrté. Asi předpokládají, že když si neříkáš, tak nechceš. Ale všech se asi najednou nezbavíte už nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
4.10.20 19:52

Domluvit si paní na hlídání na cca 4 hodinky jednou měsíčně. To vás nezrujnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
4.10.20 19:54

Ahoj, normalne bych za mamkou prisla, zda by nemela chut uzit si vnoucat, ze byste si s manzou chteli udelat po letech pekny vecer… na dalsi stranu, nevim tedy, jak stare mate deti, ale vim, ze spousta mamin hleda partaky pro sve deti, muzete si ratolesti hlidat vzajemne, treba 1× sobotu za vikend - jednou vy jim, podruhe oni vam, nicmene nejidealnejsi je, pokud by vam to nezpusobilo financni ujmu, pomoct nejake studentce, ktera bude rada za nejakou kacku a deti vam pohlida :) a neni nad to, nekomu udelat radost 300kc za vecer za pohlidani deti a ty mit za to pekny vecer s muzem :) pokud ti nepomuze vlastni rodina, obratila bych se na nekoho, kdo za privydelek bude rad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
4.10.20 19:54
@Anonymní píše:
Pořád mám v živé paměti, jak mi mamka škredě řekla, že oni budou hlídat až tehdy, kdy se jim to bude hodit…to chápu, ale od té doby jsem neměla odvahu se zeptat znova.

Ale to je přesně ono… Proč by se měli oni Vás ptát? :zed:

Jestliže něco potřebuješ, prostě se rodičů slušně a věcně zeptej… “Mami, potřebovala bych tak na dvě hodinky hlídání, nejlíp ve středu - hodilo by se Ti to, prosím Tě? Byla bys moc hodná, děkuju”.

Pokud máte dobré vztahy, určitě se domluvíte – a pokud ne, je zbytečné řešit, JAK přesně si o pomoc říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.10.20 19:59

Hele popravdě… Mít tři děti a čtvrté na cestě, ani by mě nenapadlo, ptát se na hlídání. Tolik zodpovědnosti bych po nikom nepožadovala. Já jsem ráda, když mi mamka jedno z dětí pohlídá hodinku, než zajedu na nákup, když jsem u ní. Druhé beru s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
4.10.20 20:00
@Kriss Tina píše: … mam celkem mlade rodice (lehce pres 50) a uz se na to neciti.

To cumim.
Chapu, kdyz je prarodicum pres 70, ze to uvedou jako duvod, ale pred sedesatkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová