Rodinné vztahy u nás

Anonymní
4.10.20 09:28

Rodinné vztahy u nás.

Jde o to, že mamka měla určitý úraz, takže si nemohla dělat vše sama. Nějaký ten nákup jsem ji udělala, jsem bez auta, takže co jsem unesla. Nakupuje ji i ségra, která auto má. Ségra má rodinu, manžela.
Já ji uklidím, uvařím, udělam co potřebuje.
Jenomže tohle mamka jakoby nevidí a pořád je jí dobrá ségra, která pro ni dělá méně.
Když jsem tedy zkusila taktiku ségry, tak mě jen mě mamka řekla, jak se o ní nechci starat apod.. Řekla jsem ji, tak to dělá i sestra, tak mi odpověděla, že se o tom nechce bavit.
Jak byste se zachovaly vy?
Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
4.10.20 09:36

Nj nechce se bavit o něčem co by tvojí sestru pohoršilo, znám to taky…na mojí segru se taky nesmí říct špatný slovo ;) kašli na to,,dělej co musíš mamka si to jednou snad uvědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
4.10.20 09:40

To asi nezměnis, jsou rodiny, kde proste jeden ze sourozenců je na výsluní :nevim: nevim, proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 09:45

@Meleys ta si to těžko uvědomí. Ségra celý týden nehnula ani prstem a já se starala. A kdo je ta nejhorší? Já. Ségru omlouvá, tak ona neměla čas, atd.. A když řeknu, že já taky nemám čas tak jen mlčí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.20 09:47

@Semtex no právě

• Citovat
  • Upravit
37132
4.10.20 09:54

Kasli na to, u nas je to stejne, at udelam cokoliv, tak segra je vždycky lepsi :D musis se nad to povznest, delas to proto, ze mas mamu rada a chces ji pomoct, nebo proto abys překonala segru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
4.10.20 09:55

A nebylo tomu tak u Vás i předtím: že Ty jsi byla ta špatná a sestra ta dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 10:06

@Kriss Tina že ji mám ráda a chci ji pomoct.
@BeaL jo, to je tak u nás pořád už od malička. A když si něco dovolila, tak se to neřešilo.

• Citovat
  • Upravit
9336
4.10.20 10:10
@Anonymní píše:
Jde o to, že mamka měla určitý úraz, takže si nemohla dělat vše sama. Nějaký ten nákup jsem ji udělala, jsem bez auta, takže co jsem unesla. Nakupuje ji i ségra, která auto má. Ségra má rodinu, manžela.
Jenomže tohle mamka jakoby nevidí a pořád je jí dobrá ségra, která pro ni dělá méně.
Když jsem tedy zkusila taktiku ségry, tak mě jen mě mamka řekla, jak se o ní nechci starat apod.. Řekla jsem ji, tak to dělá i sestra, tak mi odpověděla, že se o tom nechce bavit.
Prosim anonym.

Objednejte jí Rohlíka, ne? A o uklízení se dělte. Nějak rozumně. Zase ségra má rodinu, ty ne? Já mám z toho psaní dojem, že nevíš, o co kráčí :think: Ty požadavky vlastní rodiny dost vysávaj a ještě, když je k tomu i vlastní máma nemocná. Nesnaž se být hodná holčička, co musí bejt za každou cenu víc pochválená. Dělej podle toho, co je potřeba, a dej si záležet, aby to bylo vyrovnaný účetnictví hlavně s tvým životem, - aby ses nesedřela, ale taky abys na mámu neházela bobek a na odměnu nehleď. Na ségru se neohlížej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
4.10.20 10:13
@Anonymní píše:
Prosim anonym.

U nás je to stejné sestřička je ta nejlepší a taky největší chudinka. Horší je že si v tom libuje a využívá toho, jak se říká je vyčuraná jak díra do sněhu. Takže já jsem se naučila dělat jen do možnosti svých sil a rodiny svojí.

• Citovat
  • Upravit
1844
4.10.20 10:44
@Anonymní píše:
@BeaL jo, to je tak u nás pořád už od malička. A když si něco dovolila, tak se to neřešilo.

Já myslela, že tak odpovíš. Bohužel, musím Tě zklamat: bude se to jen zhoršovat. A možná to v budoucnu (myslím léta, deset let a tak) vyvrcholí nějakým velikým podrazem od matky vůči Tobě, ze kterého se budeš dlouze vzpamatovávat. Přesně tak jako Ty jsem to v Tvém věku chápala i já, na její urážky a ponižování jsem nereagovala, pomáhala jsem se zahradou… Jsem o hodně starší než Ty a pouze nedávno přišlo procitnutí a nesmírná bolest způsobena matkou a sestrou (její postavení stejné jako u Tvé sestry: ona, vždy ta super)… A ještě jsem se z toho nevzpamatovala, strašně to bolí…
Bohužel, až tehdy jsem zjistila, že matka i sestra jsou manipulátorky, matka také hysterka (histriónska osobnost), tj. mají psychopatickou poruchu. V Angl. by už byly označeny za psychopatky. Tuhle tzv. temnou triádu (patří do ní i narcistická osobnost) prostě nezměníš.
Nevím, co Ti poradit. Nastuduj si to na internetu, absolvuj pár sezení u psychologa (aby ses ujistila, že je nezměníš, věkem se to jen zhoršuje) a připravuj si budoucnost, ve které nebude mít matka místo (maximálně občasní telefonáty), nejlépe dost daleko od ní, jinak Tě bude psychicky dál ničit.
Pokud je sestra stejná jako Tvoje matka, platí to i pro ni. Život máš před sebou, to je Tvoje devíza. :D Tak hodně štěstí!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 10:45

@Takyjedna mám už velké děti. Děkuji za radu. :) :kytka:
@Mrs. S jo, dělat jen do možnosti svých sil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.20 10:55

@BeaL mrzí mě že sis tím musela projít. Snad se dáš brzy do kupy bude jen líp. :hug: Děkuji za příspěvek. Něco na tom může být, nestraš 8o :? A děkuji, taky ti přeji hodně štěstí ať se už jen daří. :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25897
4.10.20 11:13

Vykašlat se na mámu bych asi nedokázala, ale rozhodně bych servis dost omezila. Pokud se s tebou o tom, že sestra pouze nakoupí nechce bavit, tak ať se nebaví a zaplatí si pomocnici do domácnosti. A jak píše @BeaL, bude hůř. A ty máš snad taky svou rodinu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.10.20 11:14

@BeaL Matka dala všechen majetek sestře, že ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová