Rodinné vztahy u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1849
4.10.20 11:30
@divine woman píše:
@BeaL Matka dala všechen majetek sestře, že ano?
Ne, něco citového. Ale u těchhle „lidí“ to hrozí, v knihách jsem se dočetla, že tímhle zajistí, aby škodili i po smrti. Já myslím, že i tohle mi hrozí a jelikož se jedná o rod. dům postavený za jejich života, takže ne starý…
@Anonymní píše:
@Takyjedna mám už velké děti. Děkuji za radu. :) :kytka:
Tak to jsme potom, zakladatelko, asi stejně staré (mladé). :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.10.20 11:50

@BeaL
Tak ony některé matky dokáží rozeštvat celou rodinu. Jedna z přízně měla 3 dcery a chalupu. A dala ji nejstaršímu vnoučeti, sestry se pak několik let vůbec nebavily. Nejvíc to zasáhlo tu, která s mužem chalupu roky opravovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
4.10.20 12:50
@Meleys píše:
kašli na to,,dělej co musíš mamka si to jednou snad uvědomí…

Tohle povazuji za velice spatnou radu.
Bude to spis jeste horsi.
Bud maminka prehodnoti situaci ( pokud vubec chce, vetsinou je to tak, ze role deti uz jsou davno rozdeleny a hybat se stim proste nebude) a nebo bych pomoc omezil.
Vetsinou, kdyz se clovek nepostavi, se jeho sitauce zhorsuje a zhorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
4.10.20 12:53
@BeaL píše: … matka také hysterka (histriónska osobnost), tj. mají psychopatickou poruchu. V Angl. by už byly označeny za psychopatky. Tuhle tzv. temnou triádu (patří do ní i narcistická osobnost) prostě nezměníš.

Pokud se zakladatelka bude timto tematem zabyvat, s nejvetsi pravdepodobnosti zjisti, ze je to tak i u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 13:09

Holky další perlička. Chtěla jsem se domluvit s mamkou, že pojedeme se ségrou na půl. Že se o ní budu starat já i ona. To jsem ji předtím navrhla. Odpověděla mi, že jo.
Ale… O vše říká jenom mě, s úklidem, vařením, nakupem menším. Ségra ji se tam nakoupí větší nákup 1krat za měsíc.
O něco řekla mě, to už byla věc další z mnoha a rekla jsem ji:tak tohle řekni i Simoně-ségře. Rekla mi, že ji řekne.
No a dnes jsem se jí ptala co ségra na to, když s ní mluvila. Tak mě mamka odpověděla, já sem zapomněla ji o tom říct.
Kdyz něco potřebuje vždy řekne jen mě, ségře neřekne s tím, že potom mi poví já jsem ji to zapomněla říct. U mě nezapomíná, u mě je hodně uvedomělá, když něco potřebuje. To jsem ji i řekla a odpověděla mi:ty si tak strašně zlá, vyčítáš mi, že zapomínám.
Holky já už nemůžu :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
10030
4.10.20 13:29
@Anonymní píše:
Holky další perlička. Chtěla jsem se domluvit s mamkou, že pojedeme se ségrou na půl. Že se o ní budu starat já i ona. To jsem ji předtím navrhla. Odpověděla mi, že jo.
Ale… O vše říká jenom mě, s úklidem, vařením, nakupem menším. Ségra ji se tam nakoupí větší nákup 1krat za měsíc.
O něco řekla mě, to už byla věc další z mnoha a rekla jsem ji:tak tohle řekni i Simoně-ségře. Rekla mi, že ji řekne.
No a dnes jsem se jí ptala co ségra na to, když s ní mluvila. Tak mě mamka odpověděla, já sem zapomněla ji o tom říct.
Kdyz něco potřebuje vždy řekne jen mě, ségře neřekne s tím, že potom mi poví já jsem ji to zapomněla říct. U mě nezapomíná, u mě je hodně uvedomělá, když něco potřebuje. To jsem ji i řekla a odpověděla mi:ty si tak strašně zlá, vyčítáš mi, že zapomínám.
Holky já už nemůžu :,( :,(

Přestaň se o ní tak starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
4.10.20 13:32
@Anonymní píše:

Co to nastavit důsledně na střídačku, pak místo odmítnutí prostě můžeš odpovídat, že teď je na řadě sestra.

• Citovat
  • Upravit
1553
4.10.20 13:33
@Wani píše:
Přestaň se o ní tak starat.

Nebo to starani aspon omez.
To jsou tve jedine dve moznosti, ktere vidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 13:33

@Wani jo, to ona umí říct ani se o mě nechceš starat jako o mamku, asi ti na mě tolik nezáleží.

• Citovat
  • Upravit
10030
4.10.20 13:36
@Anonymní píše:
@Wani jo, to ona umí říct ani se o mě nechceš starat jako o mamku, asi ti na mě tolik nezáleží.

Trapné citové vydirani, nauč se to ignorovat. Tchyně taky neustále chtěla po mém manželovi pomoct (fyzicky i financne) a jeho bratrovi ještě sama pomáhala, a když po něm něco chtěla, tak si to nechal zaplatit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 13:37

@aquarian to už proběhlo. Zapomněla ji o něco říct. Zapomněla, že je teď vlastně řada na ségře, že už je z toho zmatená. Hledá okliky, jak říkat jen mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.20 13:39

@Wani to je taky hrozně, ale jak se má člověk proti tomu vymezit :think:

• Citovat
  • Upravit
aquarian
4.10.20 13:47
@Anonymní píše:
jo, to ona umí říct ani se o mě nechceš starat jako o mamku, asi ti na mě tolik nezáleží.

Na dálku se to lehce radí, ale můžeš odpovídat, že Ti na ní záleží stejně jako sestře.
A ani tím nevyjadřuješ, jak moc nebo málo vlastně.

• Citovat
  • Upravit
2181
4.10.20 13:47
@Anonymní píše:

až bude zas něco chtít jen po tobě tak taky řekni že jsi zapomněla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.20 13:53

@aquarian děkuji, řeknu jí, záleží mi na tobě jak sestře. To je taky dobré :palec:
@Bafonek děkuji, to taky můžu říct. Jinak to asi nepůjde :think:
Mi přijde, že čím víc pro ni dělám, tím jsem horší. Na ségru se nesmí nic říct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová