Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nám kdysi sbormistryně doporučovala česnek. Teď abych nekecala, ale snad požvýkala stroužek česneku (nebo několik???
už je to dlouho
) a šla spát. Ráno sice prý dech brutální, ale pomohlo… Jestli nejsi žlučníkářka nebo upír, tak za zkoušku nic nedáš ![]()
Ja zas preferuju jitrocelovy sirup, ten mi na hlasivky pomohl. Dela mi zle cigaretovy kour, kdyz v nem travim vecer, pak druhy dech chraptim, tohle mi pomaha.
He upír nejsem,ale nevím jestli na to moje pískání
česnek zabere,to by mě nenapadlo
![]()
Mě by to též nenapadlo, ale říkala to…
Pak ještě kamarádka, co má problémy s hlasivkama doporučovala hlasový klid
Ale s malým dítětem si to moc neumím představit
![]()
Ještě mě napadá, že třeba na chrapot mi pomáhá horké mléko s medem a máslem, ale taky nevím, jestli to zabere u tebe. Prý se to teď nedoporučuje, že mléko zahleňuje a tak, ale mně to pomáhá… ![]()
Angu-nojo to mlíko jsem právě už zkoušela a nic ![]()
Asi zkusím tu Vincentku,páč u nás hlasový klid vážně nehrozí
![]()
Hezký večer,
tak na hlasivky je nejlepší hlasový klid, což u vás asi nebude možné.
Proto doporučuji panthenolové pastilky na cumlání,Priznicův obkal a nebo si zajít na ORL na obstřik.
Je to nepříjemné,ale účinné.
Hlavně nešeptejte,to stav ještě zhoršuje!!!!
S tím šeptáním je to pravda,vidíš to mě nenapadlo.Mám problémy s hlasivkama a když se mi to zhoršila tak mi dr právě říkala hlavně nešeptat. ![]()
Pracovala jsem 4 roky na ORL tak nějaké zkušenosti mám.Sama na to netrpím,ale věřím,že je to nepříjemné.
Tak držím palce ať to rychle přejde… ![]()
Mně se osvědčilo dát do čaje na kolečka zázvor (cca 4 kolečka), nechat vyluhovat, vypít několik čajů za den, za dva dny bylo po problému. Kdysi jsem tip na čerstvý zázvor do čaje našla právě na emiminu. ![]()
A čaj nabral grády, když jsem na něj zapomněla a i se zázvorem přihřála v mikrovlnce, pak to lehce pálí do krku, ale fakt pomáhá.
Slézový čaj. Sléz obsahuje nějaký sliz, to má nějak hlasivky obalit, či co. Mě to doporučili kdysi dávno na ORL v Hradci Králové a opravdu to pomohlo. ale součástí léčby byl i týdenní hlasový klid - to u tebe možné nebude:(
(Taky jsem zažila dlouhotrvající bezhlas coby máma dvou dětí - a ten pocit bezmoci, když je nemůžeš ani slovně kočírovat, byl hroznej:( )
Mně pomáhá ohřáté mléko s medem, majoránkou a vymačkanou cibulí, brrr
. K tomu hlasový klid, hlavně nešeptat. Prostě tak, jak už psaly holky výš.
Vím, že je to těžké, ale ten hlasový klid je na tom snad nejdůležitější
.
Holky dííky všem ![]()
V lékárně mi daly ty Panthenolový pastilky-prej to chutná jak omítka
a mám zkusit tu Vincentku,tak to postupně vyzkouším všechno a snad už něco zabere ![]()
Nj,ale hlasový klid vážně nehrozí..
![]()
Popíjej Vincentku a k tomu cucej Vincentka pastilky a určitě nešeptej, tím se namáhají ještě víc !
Ahoj,
a jelikož jsem s malou sama,tak ho dost potřebuju
už jsem zkusila kde co a nic nezabírá,co vám stopro a rychle zabralo??dííky za tipy 
užmám tři dny hroznej chrapot,jsem téměř bez hlasu