Jak si rychle vrátit hlas?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Rose-k
29.6.10 22:26

Jak si rychle vrátit hlas??

Ahoj,
užmám tři dny hroznej chrapot,jsem téměř bez hlasu :roll: a jelikož jsem s malou sama,tak ho dost potřebuju :-) už jsem zkusila kde co a nic nezabírá,co vám stopro a rychle zabralo??dííky za tipy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
29.6.10 22:28

Nám kdysi sbormistryně doporučovala česnek. Teď abych nekecala, ale snad požvýkala stroužek česneku (nebo několik??? :oops: už je to dlouho :roll: ) a šla spát. Ráno sice prý dech brutální, ale pomohlo… Jestli nejsi žlučníkářka nebo upír, tak za zkoušku nic nedáš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
29.6.10 22:30

Ja zas preferuju jitrocelovy sirup, ten mi na hlasivky pomohl. Dela mi zle cigaretovy kour, kdyz v nem travim vecer, pak druhy dech chraptim, tohle mi pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
29.6.10 22:31

He upír nejsem,ale nevím jestli na to moje pískání :roll: česnek zabere,to by mě nenapadlo :think: :-)

• Citovat
  • Upravit
7805
29.6.10 22:33

zkus ohřát a vykloktat Vincentku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.6.10 22:39

Mě by to též nenapadlo, ale říkala to…

Pak ještě kamarádka, co má problémy s hlasivkama doporučovala hlasový klid :lol: Ale s malým dítětem si to moc neumím představit :lol: :lol: :lol:

Ještě mě napadá, že třeba na chrapot mi pomáhá horké mléko s medem a máslem, ale taky nevím, jestli to zabere u tebe. Prý se to teď nedoporučuje, že mléko zahleňuje a tak, ale mně to pomáhá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
29.6.10 22:46

Angu-nojo to mlíko jsem právě už zkoušela a nic :-?

Asi zkusím tu Vincentku,páč u nás hlasový klid vážně nehrozí :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
6
29.6.10 22:59

Hezký večer,
tak na hlasivky je nejlepší hlasový klid, což u vás asi nebude možné.
Proto doporučuji panthenolové pastilky na cumlání,Priznicův obkal a nebo si zajít na ORL na obstřik.
Je to nepříjemné,ale účinné.
Hlavně nešeptejte,to stav ještě zhoršuje!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
29.6.10 23:14

S tím šeptáním je to pravda,vidíš to mě nenapadlo.Mám problémy s hlasivkama a když se mi to zhoršila tak mi dr právě říkala hlavně nešeptat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.6.10 23:18

Pracovala jsem 4 roky na ORL tak nějaké zkušenosti mám.Sama na to netrpím,ale věřím,že je to nepříjemné.
Tak držím palce ať to rychle přejde… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.6.10 23:46

Mně se osvědčilo dát do čaje na kolečka zázvor (cca 4 kolečka), nechat vyluhovat, vypít několik čajů za den, za dva dny bylo po problému. Kdysi jsem tip na čerstvý zázvor do čaje našla právě na emiminu. :-D
A čaj nabral grády, když jsem na něj zapomněla a i se zázvorem přihřála v mikrovlnce, pak to lehce pálí do krku, ale fakt pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
30.6.10 00:07

Slézový čaj. Sléz obsahuje nějaký sliz, to má nějak hlasivky obalit, či co. Mě to doporučili kdysi dávno na ORL v Hradci Králové a opravdu to pomohlo. ale součástí léčby byl i týdenní hlasový klid - to u tebe možné nebude:(
(Taky jsem zažila dlouhotrvající bezhlas coby máma dvou dětí - a ten pocit bezmoci, když je nemůžeš ani slovně kočírovat, byl hroznej:( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
30.6.10 08:16

Mně pomáhá ohřáté mléko s medem, majoránkou a vymačkanou cibulí, brrr :lol: . K tomu hlasový klid, hlavně nešeptat. Prostě tak, jak už psaly holky výš.
Vím, že je to těžké, ale ten hlasový klid je na tom snad nejdůležitější :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
30.6.10 12:52

Holky dííky všem :kytka:

V lékárně mi daly ty Panthenolový pastilky-prej to chutná jak omítka :roll: :lol: a mám zkusit tu Vincentku,tak to postupně vyzkouším všechno a snad už něco zabere :-)

Nj,ale hlasový klid vážně nehrozí.. :-? :nevim: :-)

• Citovat
  • Upravit
5714
30.6.10 19:55

Popíjej Vincentku a k tomu cucej Vincentka pastilky a určitě nešeptej, tím se namáhají ještě víc !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí