Skřípnutý nerv mezi žebry - přejde to samo?

276
29.6.10 08:53

skřípnutý nerv

Chtěla bych poprosit o radu co se skřípnutým nervem?musím k mudr.nebo to samo za čas přejde?v sobotu jsem se vybourala na kole a od neděle mám s tímto problém.mám to skřipnuté někde mezi žebry,je to nepříjemné při pohybu a při dýchání.k mudr. se z práce teď neutrhnu a v pátek máme odjíždět na dovolenou,tak nevím co mám dělat.děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
29.6.10 09:14

Teď jsem měla totéž. Deset dní jsem se snažila to „rozchodit“, ale nepodařilo se :o(. Zašla jsem k MUDr., dostala injekci a prášky na uvolnění svalů a prakticky druhý až třetí den po problému ani památky. Před dovolenou bych určitě řešila s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
29.6.10 11:24

Asi mi fakt nic jiného nezbyde :cry: bolí to jak čert,dneska obzvlášť,zdá se mi to čím dál horší.pořád jsem věřila,že se to nějak zvládne,ale asi fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.6.10 18:13

k dr nemusíš (když bolest vznikla až den po úraze), přejde to nejspíš samo. můžeš běžné léky na bolest a s výhodou by byla myorelaxancia (napr. myolastan, dorsiflex), ale ty má doma jen ten, kdo na to trpí - volně prodejný je jen poměrně slabý guajacuran tbl - toho můžeš brát klidně 3×2 tablety, je to fakt slabota. nesmí se s tím řídit.
Jinak držet v teple ale vysloveně raděj nenahřívat (někdy se zhorší), v klidu, nic netahat.
Dlouhé hrkání v autě může příznaky zhoršit, ale nejde o nic vážnýho, pokud nejedeš vysloveně mimo civilizaci, v nejhorším ti injekci píchnou všude.

ale samozřejmě obstříkat to by nejspíš ponohlo daleko rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.6.10 07:40

ahojky,děkuji moc za radu.dnes už je to daleko lepší,myslím,že do pátku než pojedeme to bude v pohodě,snad.včera mi pomohlo napustit plnou vanu teplejší vody a trošku to polevilo,můžu říct,že jsem se konečně vyspala a necítila jsem tu bolest.dneska zajdu do lékárny a koupím si ty léky jak píšeš,zkusím to.včera mi v lékárně poradili natírat a masírovat Voltarenem,ale nezdá se mi,že by to pomohlo,ale třeba to chce čas.ta vana pomohla hned,už se těším na večer jak se tam zase naložím.Myslíš,že bych měla zkusít třeba nějaké protahovací cviky?třeba by se to uvolnilo.je to blbé,že je to v takovém blbém místě,mezi žebry(jakoby pod prsem),takže dýchání je děs,nemluvím o kašlání :-( .snad mi brzo zmiznou i ty modřiny,je to docela děs,vypadám jak dalmatin :mrgreen: ,no takhle určitě nikdo v plavkách vypadat nebude :mrgreen: Ale kašlu na to,říkám si,že tam stejně nikoho neznám,a že ten bourák mohl dopadnout daleko hůř,kor když jsem neměla helmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.6.10 09:11

Voltaren si kup zobaci, to je docela ucinne - akorat muzes brat 2 tablety naraz, mam dojem, ze volne prodejna sila je 25 mg a muzes brat 3× denne 50 mg. Pokud teda nemas zaludecni vredy.

Protahovani ti muze pomoci, dobrej napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.6.10 10:40

jasnačka,odpoledne to vyzkouším.děkuji moc.teď jsem si dala Ibalgin,tak uvidím co to se mnou udělá.můžu se zeptat,Ty seš sestřička?že máš takovej přehled.už minule jsme si psaly ohledně GNF.můžu říct,že máme jen pozitivní zprávy.za čtyři měsíce se to zlepšilo moc,říkala mudr.že tak jak u někoho třeba za rok.myslím,že je to těmi homeopatiky,fakt si je nemůžu vynachválit.jsme už ve stádiu kdy čekáme ještě na vyjádření nefroložky,ale dle dětské mudr.můžeme vysadit veškeré léky,které musel užívat.tak jsem moc ráda,že je to lepší,i když u této nemoci není nikdy vyhráno a může se pry kdykoliv zhoršit,ale snad nás to nepotká.děkuji moooooc za rady,jsem moc ráda.měj se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.6.10 11:51

neuroložka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.6.10 12:30

jeee,tož to je super.když by bylo zase potřeba,můžu se obrátit o radu? :wink:děkuji mooooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.6.10 13:40

no problemo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
strážce pokladu
28.9.10 11:28

asi nerv

Prosím o radu. manžela bolí přední strana stehna. u lékaře dostal obstřik a má mazat fastem atd.Prý je to od operace kýly porušený nerv.(byla před 5-ti lety). Noc prochodí,nemůže sedět. Na bolest bere tramal ale dojíždí každý den do práce,tak to není ideální.Je nějaka alternativní forma léčby? Díky za radu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2
10.11.10 12:57

Nerv

Dobri den chtel jsem se zeptat dneska rano jsem vztal s postele . a sel si delat svacinu do prace . pak jsem si vsim ze jak hybu pravou lopatkou tak me zacne bolet cela prava strana . ale citim to jak by to nejvic bolelo pot lopatkou .. nevite co to muze byt ? podle me jak bych si tam na nerv nebo neco tlacil lopatkou .. jak se nehybu je to bez bolestne jen citim malou bolest pod lopatkou ale jak chci vztat spostele jen to dost velka bolest . diky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.11.10 23:48

Dobrý večer, tedy spíš teď už noc, mám 14 letou dceru..asi před měsícem začala mít bolesti pod pravou lopatkou vystřelující do ramene a pod žebra s bolestivým nadechováním. Lékařka nám moc neporadila, prý to se někdy stává. Dneska ale přišla z tréninku-hraje basket…a nemůže se hýbat, nadechnout, prostě strašná bolest ramene, pod lopatkou vystřelující do krku až do prstů u ruky…lékařka předepsala dorsiflex, který jsem jí dala ale moc nepomáhá, dostala šálu a vmasírovali jsme jí tam mast…ale víceméně účinek minimální…poradíte? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.11.10 23:13

ano

tak primo tohle se stalo i mne .. pavlo999 .. nevim je to fakt velka bolest … 12 dnu od toho co sem to sem psal a porad me to jeste boli nekdy .. po prudkym pohybu .. byl jsem kvuli tomu minuly rok v nemocnici … ale nezjistili co to je .. a opet to mam .. nevim jestli to neni kvuli rustu mam 202 cm .. 18 let … kdyby jste vedeli v cem je chyba tak prosim o radu diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MRÁZOVÁ BARBORA
5.2.11 10:07

JÁ MÁM MYOLASTAN JESTLI MÁTE JEŠTĚ ZÁJEM PROSÍM ODEPIŠTE

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat