Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den přejí všem. Jsem sportovně založený muž. Pravidelně cvičím a jezdím na kole. Jednou jsem při sjezdu přeletěl přes kolo a dopadl jsem na zem. Až na odřena kolena a pár šrámu bez problému. Po několika dní jsem ale zjistil, bolest krční páteře a hlavně při předklonu mě začne nepříjemně brnět pravá ruka
Bohužel bolest přetrvává. Snažím se ruku minimálně zatěžovat, sice s 2-letým synem to moc nejde… Co mám dělat? K doktorce se mi moc nechce. Děkuji za všechny rady.
Tento web je úplně na ****.. ![]()
edit admin - odstraněn vulgarismus
OBNOVUJI DISKUZI
Moc prosím o radu- jakoukoli!!!
Před cca 2 měsíci ještě v době těhotenství se mi při kýchnutí nejspíš skřípnul nerv, nebo sval pod lopatkou, nebo mezi žebry. (píchání cítím v hrudníku spíše pod lopatkovou kostí)
Teď po porodu je to ještě mnohem horší. Jak se skláním k malému, kojím atd…
Zašla jsem se na doporučení obvodní doktorky k rehabilitační lékařce, která mi udělala mobilizaci a píchla plynové injekce.
Jakmile jsem odešla z ordinace, udělalo se mi zle a slabo. Celý den jsem se skoro nemohla hnout…
Den ode dne je to horší a horší. Předevčírem mě tam píchlo tak, že jsem se nemohla pořádně nadechnout a pohnout. Vytryskli mi slzy.
Mamka mě opět odvezla k rehabilitační a ta mi opět jen píchla plynovky.
Další den(včera) jsem nemohla vstát z postele!! Dýchat jsem mohla jen povrchně a každý pohyb příšerně bolel. Pravou rukou jsem nemoha pohnout a tak jsem šla k obvoďačce. Píchla mi něco na bolest, předepsala diclofenac s tím, že po víkendu začnu ambulantně dojíždět na kapačky. V čekárně při oblíkání bundy mi pod tou lopatkou tak strašně píchlo, že jsem přestala vidět, slyšet…polil mě studený pot a složila jsem se tam.
Dnes se nemůžu pořádně nadechnout a prosila jsem taťku, aby mě odvezl do porodnice!!! Pod lopatkou se mi sval při každém povrchním nadechnutí stahoval jako při kontrakci!!! Opravdu jsem brečela bolestí a nemohla se ani pohnout. Půl hodiny jsem seděla v předklonu, než zabral prášek. Teď ležím, relativně už se můžu hnout, ale dýchám stále dost povrchně a každý pohyb bolí…ale můžu mluvit a dokonce jsem se i převlékla.
Takže odjezd do nemocnice odložím…přeci jen mám doma 7mi týdenní miminko.
Poradíte mi někdo, co dělat?? Co mi pomůže? Nikdo mi neřekl diagnozu, nikdo neviděl můj rentgen…
Jsem zoufalá a dnes už jsem vážně myslela, že to nerozchodím a nenadechnu se
Mne byla dopoucena razova vlna, jen to nesmi byt aplikovano na pater, ale to by s tebou rehabilitacni zkonzultoval(a)
@ncc1701 píše:
Mne byla dopoucena razova vlna, jen to nesmi byt aplikovano na pater, ale to by s tebou rehabilitacni zkonzultoval(a)
Mě rehabilitační akorát řekla, že mi píchla plynovky a napsala rehabky a víc se mnou dělat nemůže.
Asi bych zasla na neurologii. Mozna to chce nejake podrobnedjsi vysetreni.
@mroe píše:
Asi bych zasla na neurologii. Mozna to chce nejake podrobnedjsi vysetreni.
V ondělí si tam asi zavolám, pokud ovšem do té doby nebudu ve špitále. Bolest opravdu šílená- ten pocit bezmocnosti, když se nemůžete nadechnout a tečou slzy bolestí ![]()
Tak jsem přišla na to, že jakmile si lehnu na víc jak 3 hodiny, je to vše zpátky. Opět nemůžu dýchat, ani se hýbat…Ty svaly asi ztuhnut, nebo co… Nevím teda co dělat ![]()
No vic toho asi nepujde - kapacky jsou krajni mozkost, jeste bych cekala obstriky - to ti ale na rehabilitaci neudelaji, to musis na neurologii. na kapacky se da dochazet ambulantne. s kapackama uz nebudes moci kojit.
Ahoj, mám problém. Byla jsem u neurologa, píchalo mě u srdce, špatně se mi dýchalo(jako bych měla infarkt) a zjistil mi skříplý mezižeberní nerv(konkr bolestivá místa na páteři),předepsal mi myolastan a poslal mě domu ať doma cvičím. Pár dní to šlo, cvičím několikrát denně, chvíli je to ok, pak zase nesnesytelné píchání u srdce, nemůžu nic dělat, furt se to nějak projevuje, pícháním tlakem u srdce a hrudníku. Poradí mi někdo prosím? Budu ráda za jakoukoli radu
To znám. Začalo to asi měsíc po porodu. Bylo to tím jak jsem ležela u kojení nebo jak jsem malou nosila. Začalo to pícháním uprostřed hrudníku přidýchání a během chvíle ta bolest byla příšerná. Trochu mi ulevila teplá voda ale jak jsem vylezla bylo to zase děs. Byla jsem na pohotovosti a tam byl supr doktor který mi promasíroval záda a bolest přestala. Ale každej den se vracela. Neurolog mi napsal Dorsiflex. Na kojení nic jinýho ani brát nejde. Uvolní svalstvo ale nejlepší je kombinovat to s masáží. Jakmile cítím náznak bolesti, manžel mi prolupe páteř a trochu promasíruje a dobrý(občas si vezmu i ten prášek) hlavně vydrž. časem to přejde. ještě mi doktor doporučil cvičit a zavěsit se za ruce a vyset v luftě aby se páteř natáhla. Zkus aby tě manžel namasíroval
@qvana píše:
To znám. Začalo to asi měsíc po porodu. Bylo to tím jak jsem ležela u kojení nebo jak jsem malou nosila. Začalo to pícháním uprostřed hrudníku přidýchání a během chvíle ta bolest byla příšerná. Trochu mi ulevila teplá voda ale jak jsem vylezla bylo to zase děs. Byla jsem na pohotovosti a tam byl supr doktor který mi promasíroval záda a bolest přestala. Ale každej den se vracela. Neurolog mi napsal Dorsiflex. Na kojení nic jinýho ani brát nejde. Uvolní svalstvo ale nejlepší je kombinovat to s masáží. Jakmile cítím náznak bolesti, manžel mi prolupe páteř a trochu promasíruje a dobrý(občas si vezmu i ten prášek) hlavně vydrž. časem to přejde. ještě mi doktor doporučil cvičit a zavěsit se za ruce a vyset v luftě aby se páteř natáhla. Zkus aby tě manžel namasíroval
díky moc.Jak dlouho to trvalo, než to odeznělo a dalo se tak nějak fungovat?
Na pohotovosti jsem byla dvakrát. podruhé mi opíchál záda ale bez účinku. Musím přiznat že asi tři měsíce mě to chytalo obden ale to prolupání mi opravdu zabíralo a manžel mě záda promačkává občas ještě dnes. Když jsem cítila že to začíná bolet, okamžitě jsem brečela protože jsem věděla že se nezvládám starat o malou. Po tom prášku jsem si lehla a pořád se převalovala protože to nešlo vydržet a najednou jsem cítila jak mi v páteři trochu luplo a bolest okamžitě zmizela. byla to bždy úleva.
Dobrý den asi před dvěma měsíci mi ruplo v zádech, ale záda mě nebolí cítím bolest jako kdyby v kyčlích a vystřeluje to až do lýtek doktor mi dal prášky na uvolnění svalu a po týdnu žadny zlepšení dnes mi známej doporučil mast dolgit prej to má vyskoušeno tak uvidím a napíšu jak to zabralo.