Skřípnutý nerv mezi žebry - přejde to samo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sojka55
27.7.12 16:58

Dobrý den asi před dvěma měsíci mi ruplo v zádech, ale záda mě nebolí cítím bolest jako kdyby v kyčlích a vystřeluje to až do lýtek doktor mi dal prášky na uvolnění svalu a po týdnu žadny zlepšení dnes mi známej doporučil mast dolgit prej to má vyskoušeno tak uvidím a napíšu jak to zabralo.

• Citovat
  • Upravit
Lukáš1985
20.8.12 07:59

Skříply nerv?

Dobrý den přejí všem. Jsem sportovně založený muž. Pravidelně cvičím a jezdím na kole. Jednou jsem při sjezdu přeletěl přes kolo a dopadl jsem na zem. Až na odřena kolena a pár šrámu bez problému. Po několika dní jsem ale zjistil, bolest krční páteře a hlavně při předklonu mě začne nepříjemně brnět pravá ruka :( Bohužel bolest přetrvává. Snažím se ruku minimálně zatěžovat, sice s 2-letým synem to moc nejde… Co mám dělat? K doktorce se mi moc nechce. Děkuji za všechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.12 08:26

Tento web je úplně na ****.. :zed:

edit admin - odstraněn vulgarismus

• Citovat
  • Upravit
5957
2.2.13 08:52

OBNOVUJI DISKUZI

Moc prosím o radu- jakoukoli!!!
Před cca 2 měsíci ještě v době těhotenství se mi při kýchnutí nejspíš skřípnul nerv, nebo sval pod lopatkou, nebo mezi žebry. (píchání cítím v hrudníku spíše pod lopatkovou kostí)
Teď po porodu je to ještě mnohem horší. Jak se skláním k malému, kojím atd…
Zašla jsem se na doporučení obvodní doktorky k rehabilitační lékařce, která mi udělala mobilizaci a píchla plynové injekce.
Jakmile jsem odešla z ordinace, udělalo se mi zle a slabo. Celý den jsem se skoro nemohla hnout…
Den ode dne je to horší a horší. Předevčírem mě tam píchlo tak, že jsem se nemohla pořádně nadechnout a pohnout. Vytryskli mi slzy.
Mamka mě opět odvezla k rehabilitační a ta mi opět jen píchla plynovky.
Další den(včera) jsem nemohla vstát z postele!! Dýchat jsem mohla jen povrchně a každý pohyb příšerně bolel. Pravou rukou jsem nemoha pohnout a tak jsem šla k obvoďačce. Píchla mi něco na bolest, předepsala diclofenac s tím, že po víkendu začnu ambulantně dojíždět na kapačky. V čekárně při oblíkání bundy mi pod tou lopatkou tak strašně píchlo, že jsem přestala vidět, slyšet…polil mě studený pot a složila jsem se tam.
Dnes se nemůžu pořádně nadechnout a prosila jsem taťku, aby mě odvezl do porodnice!!! Pod lopatkou se mi sval při každém povrchním nadechnutí stahoval jako při kontrakci!!! Opravdu jsem brečela bolestí a nemohla se ani pohnout. Půl hodiny jsem seděla v předklonu, než zabral prášek. Teď ležím, relativně už se můžu hnout, ale dýchám stále dost povrchně a každý pohyb bolí…ale můžu mluvit a dokonce jsem se i převlékla.
Takže odjezd do nemocnice odložím…přeci jen mám doma 7mi týdenní miminko.
Poradíte mi někdo, co dělat?? Co mi pomůže? Nikdo mi neřekl diagnozu, nikdo neviděl můj rentgen…
Jsem zoufalá a dnes už jsem vážně myslela, že to nerozchodím a nenadechnu se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.2.13 08:58

Mne byla dopoucena razova vlna, jen to nesmi byt aplikovano na pater, ale to by s tebou rehabilitacni zkonzultoval(a)

• Citovat
  • Upravit
5957
2.2.13 09:00
@ncc1701 píše:
Mne byla dopoucena razova vlna, jen to nesmi byt aplikovano na pater, ale to by s tebou rehabilitacni zkonzultoval(a)

Mě rehabilitační akorát řekla, že mi píchla plynovky a napsala rehabky a víc se mnou dělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
2.2.13 09:02

Asi bych zasla na neurologii. Mozna to chce nejake podrobnedjsi vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
2.2.13 09:08
@mroe píše:
Asi bych zasla na neurologii. Mozna to chce nejake podrobnedjsi vysetreni.

V ondělí si tam asi zavolám, pokud ovšem do té doby nebudu ve špitále. Bolest opravdu šílená- ten pocit bezmocnosti, když se nemůžete nadechnout a tečou slzy bolestí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
2.2.13 11:14

Tak jsem přišla na to, že jakmile si lehnu na víc jak 3 hodiny, je to vše zpátky. Opět nemůžu dýchat, ani se hýbat…Ty svaly asi ztuhnut, nebo co… Nevím teda co dělat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43061
2.2.13 17:50

No vic toho asi nepujde - kapacky jsou krajni mozkost, jeste bych cekala obstriky - to ti ale na rehabilitaci neudelaji, to musis na neurologii. na kapacky se da dochazet ambulantne. s kapackama uz nebudes moci kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kapacky
24.3.13 23:59

Na kapacky chodim uz tyden a ucinek zadny
:,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.13 14:27

Ahoj, mám problém. Byla jsem u neurologa, píchalo mě u srdce, špatně se mi dýchalo(jako bych měla infarkt) a zjistil mi skříplý mezižeberní nerv(konkr bolestivá místa na páteři),předepsal mi myolastan a poslal mě domu ať doma cvičím. Pár dní to šlo, cvičím několikrát denně, chvíli je to ok, pak zase nesnesytelné píchání u srdce, nemůžu nic dělat, furt se to nějak projevuje, pícháním tlakem u srdce a hrudníku. Poradí mi někdo prosím? Budu ráda za jakoukoli radu

• Citovat
  • Upravit
176
8.4.13 15:43

To znám. Začalo to asi měsíc po porodu. Bylo to tím jak jsem ležela u kojení nebo jak jsem malou nosila. Začalo to pícháním uprostřed hrudníku přidýchání a během chvíle ta bolest byla příšerná. Trochu mi ulevila teplá voda ale jak jsem vylezla bylo to zase děs. Byla jsem na pohotovosti a tam byl supr doktor který mi promasíroval záda a bolest přestala. Ale každej den se vracela. Neurolog mi napsal Dorsiflex. Na kojení nic jinýho ani brát nejde. Uvolní svalstvo ale nejlepší je kombinovat to s masáží. Jakmile cítím náznak bolesti, manžel mi prolupe páteř a trochu promasíruje a dobrý(občas si vezmu i ten prášek) hlavně vydrž. časem to přejde. ještě mi doktor doporučil cvičit a zavěsit se za ruce a vyset v luftě aby se páteř natáhla. Zkus aby tě manžel namasíroval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.13 17:03
@qvana píše:
To znám. Začalo to asi měsíc po porodu. Bylo to tím jak jsem ležela u kojení nebo jak jsem malou nosila. Začalo to pícháním uprostřed hrudníku přidýchání a během chvíle ta bolest byla příšerná. Trochu mi ulevila teplá voda ale jak jsem vylezla bylo to zase děs. Byla jsem na pohotovosti a tam byl supr doktor který mi promasíroval záda a bolest přestala. Ale každej den se vracela. Neurolog mi napsal Dorsiflex. Na kojení nic jinýho ani brát nejde. Uvolní svalstvo ale nejlepší je kombinovat to s masáží. Jakmile cítím náznak bolesti, manžel mi prolupe páteř a trochu promasíruje a dobrý(občas si vezmu i ten prášek) hlavně vydrž. časem to přejde. ještě mi doktor doporučil cvičit a zavěsit se za ruce a vyset v luftě aby se páteř natáhla. Zkus aby tě manžel namasíroval

díky moc.Jak dlouho to trvalo, než to odeznělo a dalo se tak nějak fungovat?

• Citovat
  • Upravit
176
8.4.13 17:32

Na pohotovosti jsem byla dvakrát. podruhé mi opíchál záda ale bez účinku. Musím přiznat že asi tři měsíce mě to chytalo obden ale to prolupání mi opravdu zabíralo a manžel mě záda promačkává občas ještě dnes. Když jsem cítila že to začíná bolet, okamžitě jsem brečela protože jsem věděla že se nezvládám starat o malou. Po tom prášku jsem si lehla a pořád se převalovala protože to nešlo vydržet a najednou jsem cítila jak mi v páteři trochu luplo a bolest okamžitě zmizela. byla to bždy úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí