Jak si to vyložit? Pořádání charity

Anonymní
12.12.13 13:09

jak si to vyložit

Ahoj nechci nikoho zbytečně obviňovat nebo očerňovat, na to nemám právo, ale následující situaci nerozumím a tak trochu mě mrzí. Možná je to jen v mojí hlavě nevím… Téměř 30 let žiji ve své rodné vesnici, kde se s každým znám. Letos jsem se rozhodla udělat předvánoční charitativní projekt pro opuštěná zvířátka formou výstavy. Akci jsem si již na počátku září dohodla s obecním úřadem, který mi ji schválil. Zároveň jsem ještě v půlce obeslala lidičky, kteří se starají o kulturní akce v naší obci, zda neplánují nějakou akci kolem Mikuláše, protože hned druhý den jsem měla mít výstavu. Nikdo mi neodpověděl tak jsem myslela, že to znamená že se nic konat nebude. S kamarádkou jsme se několikrát i viděly a o plánované výstavě mluvily několik týdnů dopředu.

3 dny před samotnou výstavou mi volala tato kamarádka, že v místě konání výstavy chtějí v předvečer mikulášskou akci s diskotékou. Jelikož jsem blbá a neumím se bránit řekla jsem, že to nějak uděláme, ač mi bylo jasné že z časových důvodů to nebude jednoduché protože příprava, nazdobení místnosti a instalace výstavy zabere nemálo času. Doma jsem se poradila s našima bylo vysvětleno, že průnik těchto dvou akci není možný a že Mikuláš se bude muset konat jinde. Mikuláš byl nakonec přesunutý jinam, kde prostory nebyly taky špatné. Musela jsem dát našim za pravdu, že samotná hrubá příprava nebyla nic jednoduchého a časově velmi náročná (musela jsem chystat den předem, protože z pracovních důvodů to jinak možné nebylo jezdíme ráno a vracíváme se večer každý den). V následujících dnech mi ze skupinky lidí, chystajících kulturní akce v naší obci nikdo nepřišel. Letáčky byly roznešené týden do předu každému do schránky a akce byla několikrát hlášena obecním výborem. Nevím jestli se neurazili a nepřišli naschvál, nebo byli někde pryč z jiného důvodu, či nemocní. Možná jsem paranoidní, ale docela mě to mrzí, protože je považuji za kamarády, na jejich akce chodím běžně. Chápu že ke zvířatům i k charitě má každý jiný vztah, který závisí jen na nich a svobodné vůli, ale nemuseli si nic kupovat mohli se jen tak přijít podívat, popovídat si.

Příšla mi méně než jedna čtvrtina naší obce a přespolní, ale byla to jedna čtvrtina velice příjemná a už z dřívější doby sympatická. Byli to lidé, kteří vás berou takoví jací jste a na té úrovni se s vámi baví, s kterými si máte co říct a jste rádi že je občas můžete potkat. Díky této skupince lidí považuji akci za vydařenou a děkuji jí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
12.12.13 13:18

Tak a teď nechápu co si máš jak vyložit?

Hold když někdo na něco nechce tak tam nepřijde… Nikdo se nutit nedá a kor když se pracuje takhle s charitou tak je to tuplem risk s tím, že až do konce nemůžeš vědět jak to dopadne.. :nevim: a jestli v ten samý den byla někde Mikulášská tak si myslím, že většina lidí radši půjde tam, než na charitativní výstavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 13:20

Tak jestli je považuješ za kamarády, tak se normálně lidsky zeptat: „Ahoj, proč jsi nedorazil/a na výstavu? Stalo se s tebou něco?“ :nevim: Jasně, buď řeknou přímo, že jim něco vadilo, nebo se vymluví a bude to „jasná“ výmluva, nebo někdo prostě v předvánočním čase raději věnuje volný čas k pečení, nákupům, úklidu, kór pokud nemá ke zvířatům kladný vztah. Asi bych to vztáhla na ten předvánoční shon a víc to extra neřešila, já taky nechodím v tomto čase po výstavách (bydlím na vesnici a pořád tu jsou nějaké akce)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
12.12.13 13:21

A není to třeba taky tím, že poslední dobou mají lidi čím dál tím hloub do kapsy. Kolem Mikuláše je před výplatou(takže ani já nemám na zbyt) a tak nikam moc nelezu, když nemohu nic koupit) navíc je celkově před Vánocema a já osobně přepočítávám jak můžu abych koupila vše co jsem si naplánovala. :oops: I když je to čas ve kterým by si lidé měli pomáhat tak odemne nikdo kolem Vánoc prostě nic čekat nemůže. Nemám-nedám :nevim:
Ale i když to svádí brát si to osobně-myslím, že bych to tak neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
12.12.13 13:31

A proto nebydlím na vesnici, přestože bych tam bývala měla pozemek zadarmo ;)
To je přesně moje dětství někdo s někým proti někomu. S námi se nebavila celá vesnice, protože si děda nenechal vyvlastnit zahradu, která se jedné paní z úřadu líbila na parcelu. Že si mohla postavit na vlastní zahradě větší než jsme měli my, darmo mluvit. Ale uměla to „prodat“ a tak jsme špatní byli my. A žabomyší války i kvůli křivému pohledu, tak to na vesnici bylo, je a bude :nevim:

Jak je to je ve tvém případě, my asi těžko posoudíme. Může za tím být nedostatek času před vánocemi, ale také osobní zášť, protože jsou lidi ukřivdění, že Mikulášská nebyla v stejných prostorech jako jindy :nevim:
Každopádně budu držet palce, aby tě to od dalších charitativních akcí neodradilo, jsou potřeba :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.12.13 13:32

@Uju
Ano, to je taky relevantní důvod. Je doba před výplatou a ještě před Vánocemi (i ty suroviny na cukroví dost stojí), k tomu i kdo slaví Silvestra si musí započítat nějaké to pohoštění… :nevim: Je to tak. Osobně na charitu nemám nazbyt (to bych musela podporovat všechny. Spravedlnost mi tak velí. Když přispěju na slepé, tak si zaslouží i děti v DD, nebo hluší, nebo důchodci, nebo vozíčkáři…buď všichni nebo nikdo. Přece nebudu dávat jen proto, že je mi nějaký výběrčí sympatitější než druhý. A pro všechny nemám. Taky nemůžu za to, že stát blbě přerozděluje daně :jazyk:. A ke zvířatům nijak zvlášť netíhnu.). I když zakladatelka chtěla jen, aby ji lidi přišli, třeba bez příspěvku. Tak bych to viděla na ten shon, nedostatek času, možná i stud (přece jen vesnice), že nemám na to, abych přispěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.13 13:43

Je to možné že to tak je, ale žádné drahé ceny jsem tam nedávala nejnižší byla 5 Kč a nejvyšší 120Kč za vystavený výrobek. 14 dní před tím se konala výstava a přišlo lidí spousta.

• Citovat
  • Upravit
5455
12.12.13 14:04
@Anonymní píše:
Je to možné že to tak je, ale žádné drahé ceny jsem tam nedávala nejnižší byla 5 Kč a nejvyšší 120Kč za vystavený výrobek. 14 dní před tím se konala výstava a přišlo lidí spousta.

Aha, tak bych to spíše viděla na předvánoční shon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
12.12.13 16:00

Já jen nechápu když je považuješ za kamarády, proč jsi to s těma spolkama řešila tak oficiálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
12.12.13 17:19

Bagheera? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie