Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak a teď nechápu co si máš jak vyložit?
Hold když někdo na něco nechce tak tam nepřijde… Nikdo se nutit nedá a kor když se pracuje takhle s charitou tak je to tuplem risk s tím, že až do konce nemůžeš vědět jak to dopadne..
a jestli v ten samý den byla někde Mikulášská tak si myslím, že většina lidí radši půjde tam, než na charitativní výstavu
Tak jestli je považuješ za kamarády, tak se normálně lidsky zeptat: „Ahoj, proč jsi nedorazil/a na výstavu? Stalo se s tebou něco?“
Jasně, buď řeknou přímo, že jim něco vadilo, nebo se vymluví a bude to „jasná“ výmluva, nebo někdo prostě v předvánočním čase raději věnuje volný čas k pečení, nákupům, úklidu, kór pokud nemá ke zvířatům kladný vztah. Asi bych to vztáhla na ten předvánoční shon a víc to extra neřešila, já taky nechodím v tomto čase po výstavách (bydlím na vesnici a pořád tu jsou nějaké akce)…
A není to třeba taky tím, že poslední dobou mají lidi čím dál tím hloub do kapsy. Kolem Mikuláše je před výplatou(takže ani já nemám na zbyt) a tak nikam moc nelezu, když nemohu nic koupit) navíc je celkově před Vánocema a já osobně přepočítávám jak můžu abych koupila vše co jsem si naplánovala.
I když je to čas ve kterým by si lidé měli pomáhat tak odemne nikdo kolem Vánoc prostě nic čekat nemůže. Nemám-nedám ![]()
Ale i když to svádí brát si to osobně-myslím, že bych to tak neviděla.
A proto nebydlím na vesnici, přestože bych tam bývala měla pozemek zadarmo ![]()
To je přesně moje dětství někdo s někým proti někomu. S námi se nebavila celá vesnice, protože si děda nenechal vyvlastnit zahradu, která se jedné paní z úřadu líbila na parcelu. Že si mohla postavit na vlastní zahradě větší než jsme měli my, darmo mluvit. Ale uměla to „prodat“ a tak jsme špatní byli my. A žabomyší války i kvůli křivému pohledu, tak to na vesnici bylo, je a bude ![]()
Jak je to je ve tvém případě, my asi těžko posoudíme. Může za tím být nedostatek času před vánocemi, ale také osobní zášť, protože jsou lidi ukřivdění, že Mikulášská nebyla v stejných prostorech jako jindy ![]()
Každopádně budu držet palce, aby tě to od dalších charitativních akcí neodradilo, jsou potřeba
![]()
@Uju
Ano, to je taky relevantní důvod. Je doba před výplatou a ještě před Vánocemi (i ty suroviny na cukroví dost stojí), k tomu i kdo slaví Silvestra si musí započítat nějaké to pohoštění…
Je to tak. Osobně na charitu nemám nazbyt (to bych musela podporovat všechny. Spravedlnost mi tak velí. Když přispěju na slepé, tak si zaslouží i děti v DD, nebo hluší, nebo důchodci, nebo vozíčkáři…buď všichni nebo nikdo. Přece nebudu dávat jen proto, že je mi nějaký výběrčí sympatitější než druhý. A pro všechny nemám. Taky nemůžu za to, že stát blbě přerozděluje daně
. A ke zvířatům nijak zvlášť netíhnu.). I když zakladatelka chtěla jen, aby ji lidi přišli, třeba bez příspěvku. Tak bych to viděla na ten shon, nedostatek času, možná i stud (přece jen vesnice), že nemám na to, abych přispěla…
Je to možné že to tak je, ale žádné drahé ceny jsem tam nedávala nejnižší byla 5 Kč a nejvyšší 120Kč za vystavený výrobek. 14 dní před tím se konala výstava a přišlo lidí spousta.
@Anonymní píše:
Je to možné že to tak je, ale žádné drahé ceny jsem tam nedávala nejnižší byla 5 Kč a nejvyšší 120Kč za vystavený výrobek. 14 dní před tím se konala výstava a přišlo lidí spousta.
Aha, tak bych to spíše viděla na předvánoční shon.
Já jen nechápu když je považuješ za kamarády, proč jsi to s těma spolkama řešila tak oficiálně?
Ahoj nechci nikoho zbytečně obviňovat nebo očerňovat, na to nemám právo, ale následující situaci nerozumím a tak trochu mě mrzí. Možná je to jen v mojí hlavě nevím… Téměř 30 let žiji ve své rodné vesnici, kde se s každým znám. Letos jsem se rozhodla udělat předvánoční charitativní projekt pro opuštěná zvířátka formou výstavy. Akci jsem si již na počátku září dohodla s obecním úřadem, který mi ji schválil. Zároveň jsem ještě v půlce obeslala lidičky, kteří se starají o kulturní akce v naší obci, zda neplánují nějakou akci kolem Mikuláše, protože hned druhý den jsem měla mít výstavu. Nikdo mi neodpověděl tak jsem myslela, že to znamená že se nic konat nebude. S kamarádkou jsme se několikrát i viděly a o plánované výstavě mluvily několik týdnů dopředu.
3 dny před samotnou výstavou mi volala tato kamarádka, že v místě konání výstavy chtějí v předvečer mikulášskou akci s diskotékou. Jelikož jsem blbá a neumím se bránit řekla jsem, že to nějak uděláme, ač mi bylo jasné že z časových důvodů to nebude jednoduché protože příprava, nazdobení místnosti a instalace výstavy zabere nemálo času. Doma jsem se poradila s našima bylo vysvětleno, že průnik těchto dvou akci není možný a že Mikuláš se bude muset konat jinde. Mikuláš byl nakonec přesunutý jinam, kde prostory nebyly taky špatné. Musela jsem dát našim za pravdu, že samotná hrubá příprava nebyla nic jednoduchého a časově velmi náročná (musela jsem chystat den předem, protože z pracovních důvodů to jinak možné nebylo jezdíme ráno a vracíváme se večer každý den). V následujících dnech mi ze skupinky lidí, chystajících kulturní akce v naší obci nikdo nepřišel. Letáčky byly roznešené týden do předu každému do schránky a akce byla několikrát hlášena obecním výborem. Nevím jestli se neurazili a nepřišli naschvál, nebo byli někde pryč z jiného důvodu, či nemocní. Možná jsem paranoidní, ale docela mě to mrzí, protože je považuji za kamarády, na jejich akce chodím běžně. Chápu že ke zvířatům i k charitě má každý jiný vztah, který závisí jen na nich a svobodné vůli, ale nemuseli si nic kupovat mohli se jen tak přijít podívat, popovídat si.
Příšla mi méně než jedna čtvrtina naší obce a přespolní, ale byla to jedna čtvrtina velice příjemná a už z dřívější doby sympatická. Byli to lidé, kteří vás berou takoví jací jste a na té úrovni se s vámi baví, s kterými si máte co říct a jste rádi že je občas můžete potkat. Díky této skupince lidí považuji akci za vydařenou a děkuji jí.