Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj muž chodí do práce, peníze nosí domů. Umí mě pochválit, pohladit. Když jdu na víno s kamarádkou, zamkne mě ráno v ložnici aby mě děti nerušuly a připraví všem snídani. Umí uvařit, umí mi říct, že mě miluje. Co se týče dětí, tak mě zastoupí na 100%. Vždy si pamatuje, když mu řeknu, že se mi něco líbí a při nejbližší příležitosti to dostanu. ![]()
Neumí uklízet, nádobí místo do myčky dává do dřezu, trvá mu půl roku, než přivrtá políčku. Ponožky nechává u gauče. Všude chodí pozdě ![]()
Měnit ho ani po 13 letech nehodlám ![]()
@pajisek90 Mám úplně to samé doma
. Taky bych ho nevymenila za nic na světě. I když mě někdy dokáže vytočit do běla
.
Stará se o nás všechny tím, že nosí peníze a pěstuje ovoce/zeleninu na zahrádce. Na narozeniny a svátky (mám dvě jména) dostávám květinky. Často mě vyzvedává z posilovny ![]()
@me57h píše:
Stará se o nás všechny tím, že nosí peníze a pěstuje ovoce/zeleninu na zahrádce. Na narozeniny a svátky (mám dvě jména) dostávám květinky. Často mě vyzvedává z posilovny
posiluješ, aby jsi přeprala své dcery, až jim dojde trpělivost?
Můj partner se hodně zajímá a stará se, tak nejvíc pociťuji že mě opravdu miluje - např. ráno mu napíšu jaká je venku zima a on už mi píše zda jsem pořádně oblečená a zda nepotřebuji koupit teplejší kabát, že půjdeme a koupíme ho. Nejedná se vždy ale pouze o hmotné veci. Když dřív ráno vstane, připraví mi můj oblíbený čaj a snídani. Nosí mi občas květiny. Každý den mi asi 20× napíše jak moc mě miluje. Je ochotný pro mě přijet o půl 3 ráno, když jdu s kamarádama na víno. O dítě se stará - uvaří, obleče, učeše, věnujeme se klidně celý den. On je ale pozorný ke všem, i k jeho rodičům, takže to má přirozené… ![]()
Koupi mi moji milovanou tlacenku, když je u řezníka. Nakreslí mi obrázek (je ilustrátor). Všude vozí autem celou moji rodinu. Jednou týdne spí u miminka a vstává k němu v noci a ráno. ![]()
Nikdy si neustele. Dává hrnek s nedopitym kafem k mycce. Nikdy to kafe nevylije a hrnek nedá do myčky. Nikdy si nedá boty do botniku. Nikdy nevyluxuje a nevytre podlahy. Zásadně si stříhá vousy po tom, co jsem uklidila koupelnu ![]()
@stinga píše:
posiluješ, aby jsi přeprala své dcery, až jim dojde trpělivost?
Cože? Ne. Posiluji, abych vypadala dobře.
Muj manzel pomaha v domacnosti, uklidi, vynese kos, nakoupi. Co se nakupu tyce, prinese z obchodu vsechny moje oblibene potraviny, vi z ceho varim a co v lednicce chybi. Do prace chodi, penize poctive nosi domu, nechlasta a netravi cas po hospodach.
Jako velky projev lasky a obetavosti rodine povazuju fakt, ze od urciteho veku vstava v noci k decku jenom on. Ja jsem sice na materske, ale vseobecne spatne spim a kdyz me jeste do toho budi dite, jsem unavou a vycerpanim nepricetna.
Taky je velice od nej mile, ze kdyz zacnu varit a zjistim, ze jsem neco zapomela koupit, nebo to uz neni v pouzitelnem stavu, vyskoci na kolo a dojede pro to do obchodu. Bez reci a neuveritelne rychle je zase zpatky.
Obcas me prekvapi kytkou nebo kouskem dortu. Kazdou stredu mi kupuje hruskovy frgal na trhu, vi jak moc to mam rada.
Skoro kazdy vecer mi na gauci masiruje slapky u nohou, silene to miluju, vubec si nedokazu predstavit bez toho zit.
Mouchy samozrejme ma. Jedna se predevsim o udrzovani poradku, vsude mi pohazuje nejake kramy, kudy chodi, tudy trousi bordylek. Uklid tohoto bordelu znemoznuje jeho selektivni slepota. Dale je chaoticky a zapometlivy a neni mozne mu vysvetlit, ze kdyz mame doma batole, nesmi nechavat cistici prostredky a noze v jejim dosahu ci otevrene okno dokoran v detskem pokoji. Proste na to nema bunky.
Vydělává solidní peníze, opravuje pro nás barák (a ptá se mě, jak bych to chtěla JÁ!
), ujme se dětí a zabaví je na celé odpoledne a často domů kupuje víno. Ne, neměnila bych
![]()
Partner dělá, co mi na očích vidí. Musím si přát opatrně, protože jinak by se taky mohlo stát, že se nám bude promenádovat na zahradě třeba slon ( mám ráda zvířátka). Nedává city najevo slovy, ale hlavně činy. Když nadnesu, že by bylo potřeba udělat tohle, tak příjdu domů a ono je to hotové. Dost často mi taky přinese nějaké pamlsky, co mám ráda. Nedávno přinesl pugét růží. Na dotaz, co se děje, tak prý, že jenom tak pro radost. Nebo hodně nosí kytičky v květináčích, protože ví, že mám radši, když se může kytka zasadit, než když pak uschne. Když přijdu dost unavená z práce a bolí mě hlava, ujme se mých bolavých zad a dá mi třeba masáž nebo mi uvaří čaj/kafe, někdy dokonce upeče buchtu. Miluje cestování a vandrování po horách nadivoko, ale když jsme byli na poslední dovolené a vyděl mě, jak jsem po dvou týdnech vcelku k. o., tak aniž bych cokoli říkala nebo prosila, pravil, že příště půjdeme nalehko někam s přespáváním na chatě. Když něco nechci nebo nemůžu, rád vymyslí kompromis a nevadí mu to. Toho ti všichni ostatní před ním, co mi čtyřikrát denně předhazovali, jak mě šíleně milují, schopni nebyli…
@Anonymní píše:
Zdravímzajímalo by mě jak si vás váš partner hýčká a jak vám vlastně dokazuje lásku, co dělá pro to aby vám udělal radost nebo vás jen potěšil?
A co nedělá a naopak byste ocenily kdyby dělal?
Anonymně prosím, kdybych v příspěvcích zmiňovala něco o svem vztahu
Hezký den všem
Neustale mi rika ze me miluje, je i gentleman.Dost casto kdyz jede do obchodu koupi to co mám ráda. Chvali muj vzhled
Co by delat nemusel? nemusel by kourit a taky krotit svou nekdy vznetlivou povahu
A co na nem miluji ze neustale voni coz u chlapu neni zvykem…
@Anonymní píše:
Partner dělá, co mi na očích vidí. Musím si přát opatrně, protože jinak by se taky mohlo stát, že se nám bude promenádovat na zahradě třeba slon ( mám ráda zvířátka). Nedává city najevo slovy, ale hlavně činy. Když nadnesu, že by bylo potřeba udělat tohle, tak příjdu domů a ono je to hotové. Dost často mi taky přinese nějaké pamlsky, co mám ráda. Nedávno přinesl pugét růží. Na dotaz, co se děje, tak prý, že jenom tak pro radost. Nebo hodně nosí kytičky v květináčích, protože ví, že mám radši, když se může kytka zasadit, než když pak uschne. Když přijdu dost unavená z práce a bolí mě hlava, ujme se mých bolavých zad a dá mi třeba masáž nebo mi uvaří čaj/kafe, někdy dokonce upeče buchtu. Miluje cestování a vandrování po horách nadivoko, ale když jsme byli na poslední dovolené a vyděl mě, jak jsem po dvou týdnech vcelku k. o., tak aniž bych cokoli říkala nebo prosila, pravil, že příště půjdeme nalehko někam s přespáváním na chatě. Když něco nechci nebo nemůžu, rád vymyslí kompromis a nevadí mu to. Toho ti všichni ostatní před ním, co mi čtyřikrát denně předhazovali, jak mě šíleně milují, schopni nebyli…
Jezis, jak mi z duse mluvis. Jako mlada jsem nemela doopravdy pedstavu, jak by mel spravny funkcni vztah vypadat. Dlouhe roky jsem se placala ve vztazich, ktere nefungovaly a fungovat ani nemohly, panove podle mne nebyli zamilovani a podle toho se i chovali, i kdyz o lasce dokazali mluvit dlouho a casto.
Podle mne jedna z veci, na ktere se pozna, jestli muz zenu miluje je ta, ze mu zalezi na tom, aby zena byla stastna a tak ji vedome nebude delat veci, ktere ji vadi a naopak se bude snazit pro ni delat veci, ktere ji cini stastnou.
Ne ze si sobecky jede svoji lajnu. zije si svuj zivot jak mu to vyhovuje a systematicky zapomina ci ignoruje potreby a pocity jeho partnerky.
Zdravím
zajímalo by mě jak si vás váš partner hýčká a jak vám vlastně dokazuje lásku, co dělá pro to aby vám udělal radost nebo vás jen potěšil?
A co nedělá a naopak byste ocenily kdyby dělal?
Anonymně prosím, kdybych v příspěvcích zmiňovala něco o svem vztahu
Hezký den všem