Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, my jsme s manželem po 3 letech vztahu začali bydlet spolu, vzali se a automaticky se začali snažit o dítě. Pět let mi připadá jako dost dlouhá doba se pořádně poznat a vědět, jestli spolu chcete mít rodinu a být spolu. Navíc jestli podle doktora nemáš už moc času, tak šup šup do toho, promluvte si a zkuste IVF, než bude pozdě. ![]()
Tak počkej ještě 15 let, když se ti 5 let zdá brzy, pak už bude pozdě určitě ![]()
i ta adopce nějaký ten rok trvá, tak nevím na co chceš ještě čekat
Po pětiletém vztahu ve 33 letech fakt není brzy řešit děti… Zdá se mi, že je to spíš pozdě…
Za me brzo určitě neni. My.jsme po 5 letech měli jedno dítě na světě a druhé v břiše. Spíš se divím, že s tvým problémy a věkem čekáte tak dlouho.
Já jsem myslela, že vám je třeba 25… Po pěti letech vztahu byste tyhle věci už měli mít probrané a rozhodnuté, kor v tomhle věku. Proč myslíte, že byste působila jako stíhačka? I adopce vám zabere tak dva roky, než si dítě vezmete domu. A i to ivf není často žádná rychlovka. Hlavně, pokud u vás jde o počet vajíček, ale na dítě se ještě necítíte, nechte si vajíčka odebrat a zamrazit na později.
Tak já teda nevím, ale mám pocit, že zakladatelka se neptala na to, zda je brzo po 5 letech vztahu řešit děti. ![]()
brzo jo? Zrovna nejmladší nejsi když víš že přirozeně to nejde a když on to ví tak se ho zeptej kdy by chtěl dítě
Ty ten čas bohužel nemáš ![]()
@Labuť19 píše:
Tak já teda nevím, ale mám pocit, že zakladatelka se neptala na to, zda je brzo po 5 letech vztahu řešit děti.
ne? a na co teda se ptala podle tebe?
jaké bude zítra počasí?
@Markéta80 Musim se zeptat, nedelate sestricku v Plzni v ivf centru? Holcicka na profilovce je strasne podobna te sestricce, tak sem si rikala jestli nahodou, ta podoba je obrovska.. ![]()
Brzo? Jako fakt? My jsme spolu 4,5 roku a děti máme tři
![]()
Prostě si udělejte hezkej večer u vína a řekni mu to tak jak si to napsala sem
sama píšeš, že ví o co jde a ví to od začátku, tvůj věk zná taky, tak co… Překvapenej určitě nebude ![]()
Ty budes v zivote asi dost ustrasena, ze jo? ![]()
Ne, po 5letech vztahu opravdu NENI brzo resit dite. Zvlast jestli jste se uz o tom bavili. Znam pripady kdy tohle tema zenska vytahne hned na druhem rande, jeste pred sexem, jak to planuje s ditetem, coz je teda na muj vkus brzo, ale trochu dokazu pochopit, ze nekdy neni cas ztracet cas. ![]()
To vám to bez hádky vydrželo tak dlouho proto, že spolu nemluvíte a nic neřešíte, ne?
Tak uz chapu ten vztah bez jedine hadky, kdyz se bojis jak krize se partnera po peti letech vztahu zeptat na deti i pres to, ze ty jsi na hranici pruseru ![]()
Jinak ne, partneri si o takovych vecech normalne povidaji ![]()
Krásný den přeji. Zajímal by mne spíše pohled plachých mužů, co se týče mého problému, ale vzhledem k tomu, že se na těchto stránkách pohybuje hlavně ženské pokolení, budu ráda i za jejich názory. Problém se má takto. Vzhledem ke své diagnóze nemohu mít děti přirozenou cestou. Partner o tom už od začátku ví. Za nedlouho oslavíme páté výročí vztahu, z toho rok společného bydlení bez jediné hádky a jediného problému. Ťuk ťuk na pracovní stůl, ale nejspíš nám to snad klape. Vím, že řešit otázku dětí po necelých 5 letech vztahu je nejspíš celkem brzo. Na mě by asi bylo, i když se svým partnerem bych se ničeho nebála, je to hodný a spolehlivý muž. Jenomže jsme poněkud v nestandartní situaci či jak bych to jinak nazvala. Před dvěma roky mi řekl doktor, že děti jedině s IVF a pokud možno do tří let a že ve 35 už bude dle mých výsledku AMH pozdě. Vše jsem tenkrát příteli vysvětlila a jemu by nevadila ani představa si děti adoptovat, v podstatě tu informaci sebral líp jak já. Ani mně by nevadila adopce, ale říkám si, že když už je tu možnost alespoň IVF a partner by to chtěl třeba zkusit, tak proč toho nevyužít. Bude mi už 33 a nejspíš už je teď pozdě, ale ráda bych se partnera zeptala, jestli by tu variantu nechtěl přeci jenom vyzkoušet a že jestli ano, tak už je čas. Pro mě za mě, já si klidně počkám na adopci, nemám s tím problém, ale zajímalo by mne, jak se k tomu momentálně staví partner. Dlouho jsme se o tom nebavili a já mám trochu obavy, abych pak nevypadala jako vysokotoňážní stíhačka, když se ho začnu ptát po 5 letech na děti. Zkrátka tak nějak, abych ho nevyděsila.