Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže když,,nemůžeš,, otěhotnět přirozeně nepoužíváš žádnou antikoncepci? Jestli jo, tak se domluv s mužem na vysazení, počkejte pár mesíců a když nic, tak samo vyplyně, že to zkusíte s pomocí ![]()
Zakladatelko ty máš dost. ![]()
Můžu za chlapy říct, že po 5ti letech by mě tvá otázka na početí vůbec nepřekvapila. Nechodíš před ním v předklonu? To přece jinak není možný tohle ![]()
@Akinee píše:
Taky mě to šokovaloTa dnešní doba je fakt zvrácená.
Nooo my jsme v lete meli s pritelem petilete vyroci a dceri jsou tri ![]()
@Veru1987 píše:
Nooo my jsme v lete meli s pritelem petilete vyroci a dceri jsou tri
Tak je to přirozené. To dnešní našlapování po špičkách, jestli chlapa nevyděsí svatba nebo děcko, mě fascinuje.
Brzy to mela znama. Do Ivf sla po pul roce od seznameni s chlapem. Do roka byla vdana a tehotna. To je brzy. Ja chtela dite po 8 letech vztahu a chlapovi se to zdalo brzy. Bylo nam pres 30… oznamila jsem, ze prestavam brat HA, at se zaridi. No jednou mu to ujelo a ditko uz nam chodi na ZS.
@Akinee píše:
Tak je to přirozené. To dnešní našlapování po špičkách, jestli chlapa nevyděsí svatba nebo děcko, mě fascinuje.
Svoji jsme tri mesice ![]()
@Lumius píše:
Zakladatelko ty máš dost.Můžu za chlapy říct, že po 5ti letech by mě tvá otázka na početí vůbec nepřekvapila. Nechodíš před ním v předklonu? To přece jinak není možný tohle
No když my jsme oba takový zpomalení v jistých ohledech. To kdybyste viděl naše začátky v seznamování a oťukávání, to byste měl teprve dost
Ale jo, je mi jasné, že moje otázka vyzněla poněkud úsměvně a vidím to tak, že si uděláme s přítelem hezký večer a proberem to. Už jsem měla chuť to naťuknout včera, ale když jsem ho viděla v jakém stavu přišel z práce po dvanáctce a ještě nás navštívila maminka, tak se mi to nezdálo úplně vhodné.
My se teda hádáme, takže možná proto jsem byla držka držková a zeptala se chlapa po půl roce, kdy se vezmeme. Takže po pěti letech od začátku vztahu jsme měli za sebou svatbu a dvě děti.
Normálně se ho zeptej, po pěti letech vztahu fakt není brzo na děti, zvlášť když ti je přes 30. ![]()
No, rozhodně bych nepořizovala dítě s partnerem, který se vyděsí, když začnu po pětiletém vztahu řešit potomstvo. Upřímně, toto se řeší mnohem dříve (pokud vám teda není 15).
@Anonymní píše:
Krásný den přeji. Zajímal by mne spíše pohled plachých mužů, co se týče mého problému, ale vzhledem k tomu, že se na těchto stránkách pohybuje hlavně ženské pokolení, budu ráda i za jejich názory. Problém se má takto. Vzhledem ke své diagnóze nemohu mít děti přirozenou cestou. Partner o tom už od začátku ví. Za nedlouho oslavíme páté výročí vztahu, z toho rok společného bydlení bez jediné hádky a jediného problému. Ťuk ťuk na pracovní stůl, ale nejspíš nám to snad klape. Vím, že řešit otázku dětí po necelých 5 letech vztahu je nejspíš celkem brzo. Na mě by asi bylo, i když se svým partnerem bych se ničeho nebála, je to hodný a spolehlivý muž. Jenomže jsme poněkud v nestandartní situaci či jak bych to jinak nazvala. Před dvěma roky mi řekl doktor, že děti jedině s IVF a pokud možno do tří let a že ve 35 už bude dle mých výsledku AMH pozdě. Vše jsem tenkrát příteli vysvětlila a jemu by nevadila ani představa si děti adoptovat, v podstatě tu informaci sebral líp jak já. Ani mně by nevadila adopce, ale říkám si, že když už je tu možnost alespoň IVF a partner by to chtěl třeba zkusit, tak proč toho nevyužít. Bude mi už 33 a nejspíš už je teď pozdě, ale ráda bych se partnera zeptala, jestli by tu variantu nechtěl přeci jenom vyzkoušet a že jestli ano, tak už je čas. Pro mě za mě, já si klidně počkám na adopci, nemám s tím problém, ale zajímalo by mne, jak se k tomu momentálně staví partner. Dlouho jsme se o tom nebavili a já mám trochu obavy, abych pak nevypadala jako vysokotoňážní stíhačka, když se ho začnu ptát po 5 letech na děti. Zkrátka tak nějak, abych ho nevyděsila.
Ty jediná znáš svého partnera. Adopce je možné řešení. Ale pořád tu jsou chlapy, kteří se doma rádi postarají o svoji těhuli, která je pro ně bohyní:)… On ví, že ty máš problém, tohle asi nebylo lehké říct. A to, že je možná nějaké řešení se říct bojíš? Udělej večeři a hurá do diskuse.)