Jak sladit pokojíček

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3686
18.8.12 22:02

Jak sladit pokojíček

Začínáme zařizovat pokojíček pro holčičku, bude tam už od narození a prostě nevím jak na to, aby nevznikla nějaká přeplácaná zrůdnost… Na internetu jsem toho prošla tolik, i fotky zde a spousta věcí se mi líbí, ale nikdy ne celý celek. Tak by mě zajímalo, od těch, co mají na rozdíl ode mne vkus a cit pro design, jak se postupuje? Od barev zdí nebo se začíná nábytkem nebo naopak doplňky neno si mám najít nějaké jednotící téma/motiv (např. krtečka…)?? Bojím se že buď na mě bude ze všech koutů koukat medvídek pů (líbí se mi bordura na zdech, pěnové nálepky i záclony s dětským motivem :mrgreen: :mrgreen: ) nebo si vyberu výmalbu zdí a pak se mi k barvě nebudou hodit nálepky na zdi které se mi líbí nebo já nevím. Prostě si s tím nevím rady, tak potřebuju pomoct jak se postupuje a co s čím se ladí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13335
18.8.12 22:11

Já to teď právě řeším, ale malý už je krapítko větší a budeme ho osamostatňovat, takže jsem začala - mám komodu, k tomu postel, mám, k tomu mám sladěné židličky, přemaluju stůl - nemá lak, takže pohoda, k tomu koberec, komodu na hračky asi vyměním s mamkou - maj stejnou, ale jinak barevně :oops: a pak budu postupovat zdma, jak to uvidím, chci jednobarevné a k tomu nějakou vymalbu - asi vyhraje strom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
18.8.12 22:16

Nábytek mi moc starost nedělá, ten vyberu v jednom setu, pokud možno ten rostoucí. Spíš jak to pak sladit s tím ostatním… Výmalba, koberec, záclona, světla, povlečení, výzdoba zdí,.. Nevím jestli se mám držet jednoho motivu a s tím nakoupit všechno, to zas bude strašně přeplácaný… :think: Bych potřebovala, aby mi to někdo nakreslil anebo ten pokojík komplet obšlehnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
18.8.12 22:21
@Kapaz píše:
Nábytek mi moc starost nedělá, ten vyberu v jednom setu, pokud možno ten rostoucí. Spíš jak to pak sladit s tím ostatním… Výmalba, koberec, záclona, světla, povlečení, výzdoba zdí,.. Nevím jestli se mám držet jednoho motivu a s tím nakoupit všechno, to zas bude strašně přeplácaný… :think: Bych potřebovala, aby mi to někdo nakreslil anebo ten pokojík komplet obšlehnout. :mrgreen:

jo to jsem si taky říkala :lol: ale rozhodla jsem se to dělat postupně, ať vidím, kdy to bude moc. Pokud se ti líbí Pů, což mě taky, ale držím se raději od něj dál, je to moc komerční a jak v tom bude prtě růst, navíc malý je divočák, než na takové ty dětské motivy. Tak udělej něco s Pů a pak 3věci třeba jen jednobarevných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
18.8.12 23:23

@Kapaz :lol: Chápu.. :lol:
Ale vážně - děti mají jinou módu než dospělí, uvědom si, že malé mimi v prvních týdnech života jako první barvu vnímá ostře červenou a pak dál, ať je to holka nebo kluk - cca do 3 let, než pochytí z okolí, že je divnej (když je to kluk) miluje výrazné jásavé barvy, jako oranžová, žlutá, růžová, červená, jasně zelená..
Takže je v první řadě dobré rozmyslet si, zda to bude pokojíček „výstavní“ pro chlubení se návštěvám, či skutečně dětský, přizpůsobený jejich vkusu..
Pak bych postupovala následovně - podle toho, jaké máš možnosti, tak nejdřív vybrat nábytek - buď bude barevný se zvířátky, nebo já osobně bych volila bílý, či neutrální dřevěný - kdykoli se dá došperkovat peřinkami, samolepkami… Pak k tomu podlaha a stěny - podlaha = jakou tam máte, či jakou chceš? Ta většinou už bývá hotová (tudíž pak i nábytek s ní sladit..), no a ve finále ty stěny, tam bych osobně nešetřila a udělala je opravdu hezky barevné, klidně cukrově růžovou se žlutou, nebo limetově zelenou.. Proč ne? A na ni veliké barevné obrázky a světýlka - z toho bude mimi prvních pár měsíců nadšené (pokud ti to přijde přehnané, tak stěny bílé/béžové, ale za obrázky a světýlky si stojím - např. IKEA má různé berušky a lístečky a tak.. s tlumeným světlem..) a zbytek se doplní hračkami..
Osobní zkušenost - moje mrně od porodu nejvíc zasáhly ostře barevné hračky Lamaze, jediná, kterou ocenil až cca před týdnem (kdy objevil její tlačítka a kroutítka a šustítka), do té doby ho nebavila, je tyrkysová chobotnice, která je sice zespodu taky barevná, ale oproti ostatním hračkám ne tolik..
Takže - za mě, jednoznačně výrazný barevný cirkus - mimi bude absolutně nadšené :dance: :dance: :dance:
A „dyzajn“ si „vystajluj“ v ostatních, dospěláckých pokojích ;)

• Citovat
  • Upravit
14535
18.8.12 23:28

My jsme zařizovali první pokojíček spíše jemně, aby nám tam bylo příjemně a trošku to jako pokojíček vypadalo, i když tam budeme všichni 3. Už dopředu jsme věděli, že bude jen na chvíli a pak pořídímě další zase na pár let. V té fázi jsme právě teď a už vím, že třeba všechno ladit do jednoho motivu je hezký, ale to nadšení ti víc jak 2 roky nevydrží, prostě se to okouká. Hlavně jak začnou děti chodit a zkoumat, tak spousta pěnových dekorací začne pomalu mizet :lol:. Takže přesto, že se nám pokojíček líbí i dnes, teď už budem pokjík zařizovat univerzálněji, aby se pomocí doplňku dal pokojík kdykoliv změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.8.12 06:40

Ja bych vybrala nejakou barvu/barvy do ktere to budu ladit, ten nabytek a pak az nejake dokorace a ty s rozmyslem. Tady se hodne snadno sklouzne ke kyci. S nalepkama fakt opatrne. To chce si hodne dobre promyslet. I zavesy bych volila jednobarevny, treba s puntiky.
Ja teda nejsem moc priznivcem medvidku Pu a krtecku na zdech. Taky bych s tim mozna i pockala a dala zatim na zed jen nejaky vyrazne barevny obrazek na koukani k prebalovaku a nalepky a tak resila pozdeji a nechala dceru si treba vybrat, nebo podle toho co bude v oblibe (pes, auta, vlaky, panenky…). S timhle bych nespechala.

Nejdulezitejsi jsou stejne hracky a ty mnohdy dekoruji samy o sobe. V pozdejsim veku je pak treba dobra velka tabule na zed na malovani (jen doporucuju kridy na pridel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.8.12 06:52

Dam ti sem nejake inspiracni odkazy, ja mam moc rada treba tyhle nalepky: http://www.fler.cz/zbozi?…

http://www.fler.cz/zbozi?… bohuzel je nemame kam dat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.8.12 08:07

Tak my mame „holcici pokojicek“ malovan do jemne oranzove barvy, k tomu jasne oranzovy koberec s tlapickama a nabytek dreveny (tedy pokus o drevo = IKEA). Barevne tam mame jeste korpus s barevnymi plastovymi krabicemi http://www.ikea.com/…ts/80063673/ (pestrobarevne krabice maji uspech a jsou i prakticke) a dekorace mame drevene. Viz: http://www.drevene-hracky-dekorace.cz/…-nabytek.htm . Na stene mame velke drevene slunicko, do toho namalovane mraky, nalepene ptacky, na ostatnich stenach i nabytku zviratka, kyticky… A vypada to moooc hezky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.12 22:58

Já bych hlavně a rozhodně nestrkala ubohé dítě do samostatnéh pokojíčku od narození. Můžete mu ho klidně vytapetovat zlatem, ale stýskat se mu tam bude stejně. Samostatnou místnost na hraní ocení nejdřív!!! tak po druhém roce a i to jsem asi docela optimistická. Dítě patří k rodičům. Do zvláštního pokoje si dejte rybičky. Těm to vadit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.8.12 23:06

My teda zařizovali pokojíček holce asi ve 2 letech, protože máme pokojíky v patře, ale ona byla ulítla na růžovou a barbíny teď jí je 9 let a růžovou nesnáší tak jí příští rok stěhujeme do nynější pracovny a malému bude 2 roky a pokuj mu přemalujeme. Já byt tebou jdu pro novorozeně do bílé a jen doplňky lehce přizdobit. Jednak se mi to líbí a jednak za pár let to budete stejně předělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.8.12 23:12
@Šílená Sonja píše:
Já bych hlavně a rozhodně nestrkala ubohé dítě do samostatnéh pokojíčku od narození. Můžete mu ho klidně vytapetovat zlatem, ale stýskat se mu tam bude stejně. Samostatnou místnost na hraní ocení nejdřív!!! tak po druhém roce a i to jsem asi docela optimistická. Dítě patří k rodičům. Do zvláštního pokoje si dejte rybičky. Těm to vadit nebude.

podle mého názoru já teda dítě mám v postýlce v ložnici a chodí spát v 19.30hod. a my s manželem až tak kolem 23,oohod. takže stejně je tam samo a stávat k němu stejně musí potom, ale nemá vliv jestli je samo v pokoji nebo ne. Zaleží hlavně kde má pokojíček jak daleko ať každé 3hoďky nemusí běhat do patra a přes celý barák, ale i to je řešení to záleží na každém jak si to vyřeší. Ale v noci aby se mu stýskalo :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.12 23:24

No to je jedno. Mě prostě přijde nenormální strčit miminko, které se mnou žilo devět měsíců v mém těle, cítilo mě každou minutu svého života, strčit ho do nějakého kamrlíku. Byť krásného. Já nevím, co se mele měsíčnímu dítěti v hlavičce a srdci, ale jsem přesvědčená, že se mu určitě nelíbí a ani mu neprospívá, být kdekoli sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
26.8.12 23:48

Já si na styl příliš nepotrpím a dítko myslím taky ne…
abych měla přesně vystylovaný pokojík, na to mi podle mě malej hodí tak akorát bobek a možná bych se s ním mohla tak maximálně chlubit před…nevim kym… :mrgreen:

takže já mám v plánu v pokojíku klasický nábytek ze světlého dřeva (postel už sem si našla krásnou dřevěnou, trochu vyvýšenou s úložným prostorem ve stylu šuplíků), na zem půjde koberec v tom, co malej zrovna bude chtít, tak jestli autíčka? a nejlíp aby byl tmavomodrej, ten leccos snese. Stěny jsou v pokojíku už vymalované sluníčkově žlutou…
a o zbytek dekorací se postará hromada hraček ;)
ale na to je času dost, zatim neplánuju dávat malýho do vlastního pokojíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
27.8.12 00:17

Taky si nad tim trochu lamu hlavu, mame plovoucku a vestavenou skrin v pokojicku, jednu zed zelenkavou a na druhou jsem nakreslila zatim dve pohadkove postavicky - ted jsem objednala postel a budu premyslet dal postupne, ale dcerce budou tri roky a jeji potreby se vyviji a nechci pokojicek nejak preplacat, casem chci dokoupit stul apod.
osobne nejsem priznivcem barevneho nabytku - ten se neda kombinovat a myslim, ze treba hezke povleceni s kombinaci peknych zaclon a ruzne poskladanych hracek udela sve
ja ted hledam nejake reseni, jak poskladat mraky hracek, knizek apod. - to reseni z ikea se priznam se mi moc nelibi a ani se nam to sem moc nehodi - mate nekdo nejaky typ? (idealne treba s fotem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný