Poraďte bezpečnostní zábranu

304
18.8.12 15:24

poraďte bezpečnostní zábranu

Ahoj holky, předělávali jsme teď v domě hořejší patro, ve kterém ted budeme bydlet a všechno už prakticky máme dotaženo do konce, jen vzhledem k tomu, že jsme v patře a dolů jsou otevřené schody, chci nějakou ale opravdu dobrou zábranu na ně…koukám na heuréce na ně, ale nejsou tam moc recenze…budu ráda za nějakou radu…každopádně máme hlavně takový docela atypický rozměr, potřebujeme šířku až 112 cm…a to sem koukala že se teda moc nedělá…ani nevim jaký materiál by byl lepší, jestli dřevěná a nebo kovová? moc děkuju za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
18.8.12 15:37

Tak ja ti napisu svuj nazor. My mame zabranu mezi kuchyni a zbytkem bytu. Funguje v pohode, deti to neotevrou. Ale nad schody, bych tu klasickou zabranu nikdy nedala. Deti zkousi leccos, stavi k tomu stupatko, houpaciho kone atd. a snazi se to prelezt. Pokud mi z toho spadnou do kuchyne, tak to snad neni zadna tragedie, ale pokud to prelezou nad schodama, tak je to pad ze schodu navyseny o vysku te zabrany. Budu tohle resit cca za pul roku a dospela jsem k nazoru, ze zabranu bud zadnou (coz je v nasem pripade nesmysl, schody prudke a deti dost divoke) nebo jedine neco na miru od truhlare, ukotvit do podlahy i stropu, aby to bylo pevne, nejaky mechanismus, aby se dala v pripade stehovani nabytku snadno oddelat. Vysku samotne zabrany chci minimalne 120cm.
Tot inspirace ode me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.8.12 15:41

Jee, to teď taky řešíme, tak ti moc neporadím a spíš budu čekat, co kdo poradí :-) ale na to rozšíření existují prodlužovací díly, znám to třeba z Lidlu, tam je mají každou chvíli v akci a jsou oproti jiným (zábranám a spol.) za dobrou cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
18.8.12 15:47

Já sem teďka koukala od chicca a že to jde dokoupit na prodloužení…a jinak teda sem nad truhlářem taky přemýšlela…ono nejde o to že bych malýho nechala lozit samotnýho dobu po chodbě spíš jen o ty okamžiky kdy se prostě rozběhne a šup je na druhý půlce bytu tak než bych k němu došla…to by neměl moc času na nějaký vynálezy…ale prostě chci ať to je kvalitní a pořádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
18.8.12 16:21

@wildcat8
Ahoj, sháněli jsme něco podobného už asi před šesti lety, taky nad schody a taky do většího otvoru. V dnešní nabídce se tedy už moc nevyznám, ale vím že jsme tenkrát museli koupit zábranu a k tomu rozšiřující díl.
Máme asi něco takového : http://www.detske-zabrany.cz/…ov-65535.htm
Klikni si vedle Popisu na Rozšíření k zábranám, budeš si to muset změřit a koupit i ten rozšiřující díl.
A fungovalo to dobře, nebyl s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
18.8.12 16:53

Jo jo to jsem taky nedávno řešila…
(Než jsem zábranu objednala a než přišla, tak malý zrovna z těch schodů spadl,,, takže radím pořídit raději dřív než později) Ale to odbočuji, takže k dotazu. Také jsem hledala hodně v recenzích…Nejdříve mě také zaujala ta od Chicca, ale pak jsem na ni našla nějako špatnou recenzi, jako že není moc kvalitní a ustoupila jsem od ní. Přemýšlela jsem i nad dražšími, ale potřebovala jsem dvě jednu nahoru a jednu dolů, tak jsem nakonec i podle poměru cena/kvalita - našla jsem na ni dost dobrých recenzí zvolia babypoint porta. Dělá se k ní i prodlužující nástavec, ale mě stačil ten menší a ten větší už nešel sehnat tenkrát. Takže pro tebe to asi nebude. No ale když mi přišli, tak po namontování byla a je jedna zábrana super a dobře slouží a druhá je zrovna nějaká kazová a nefunguje uplně jak má. Takže asi taky zas záleží na štěstí na co zrovna narazíš…
Jinak jsme ještě tenkrát uvažovala nad touto
http://www.detskyraj.cz/…ana-stribrna
je sice dražší, ale po dokoupení prodlužovacích nástavců možno rozšířit až na 138 cm! Tak třeba ti to pomůže. Vypadá celkem pevně, ale na ni jsme tenkrát skoro žádné recenze nenašla, takže nemůžu posoudit kvalitu.
Jo a ještě jsem měla několik podmínek - aby se dala otvírat na obě strany, sama se zavírala a měla 3 bezpečnostní prvky proti otevření, ale zároveň se dala otevří dobře jednou rukou, což se tedy hodí, když v jedné neseš prcka. TAk snad ti to trochu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
18.8.12 18:20

Nám nejvíc vyhovovaly zábrany z Tesca, jsou za cca 1000,– + rozšíření a píďa je neměl šanci přelézt, myslím že jsou vysoké 110 cm :) A jsou jen rozpěrné, bez šroubování, což bylo plus. A ani dospělák jí vší silou z futer nevyrval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
18.8.12 18:28

Teda bude to asi orisek…jeste se poradim taky s chlapem, at pak zase nedostanu vycineno ze sem poridila spatne…ale teda ze delaji i v tescu to slysim prvne…asi ale jen v tech vetsich tesco, tady u nas sem si vubec nevsimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
18.8.12 18:42
@wildcat8 píše:
Teda bude to asi orisek…jeste se poradim taky s chlapem, at pak zase nedostanu vycineno ze sem poridila spatne…ale teda ze delaji i v tescu to slysim prvne…asi ale jen v tech vetsich tesco, tady u nas sem si vubec nevsimla…

Mají, tady v obouch EXTRA i v OD :) Já jí raději přeměřím :mrgreen: Hm, tak to jsem si myslela špatně, je vysoká jen 75cm :think: A vypadá skoro stejně jako ta od @IvaX, jen je od Lindamu. http://www.detske-zabrany.cz/…ov-65534.htm Našla jsem jí na netu a to teda o dost levnější než za kolik jsem jí v Tescu kupovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
18.8.12 19:02

A co takhle dát si jí udělat u nějakého truhláře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
18.8.12 20:39
socina píše: