Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtela jsem se vas zeptat, jak slavite narozeniny? Delate oslavy kazdy rok nebo treba jen kulate? Plno znamych co znam, to slavi sice kazdy rok, ale treba rodice slavili jen kulate a me i prijde, ze to staci.Ja na to moc nejsem, vsechno slavit.Jako darky se daji, popreje se, ale je nutne, kvuli tomu delat porad oslavy? Jak to mate vy?
U nás se slavi i svátky v bližším rodinnem okruhu, tj. že se všichni na chvíli sejdeme a předají se dárky. Nicméně já jako nefanousek kteréhokoli slavení bych se vybodl na vse, ale držím rodinnou tradici.
V práci jsme zvyklí, že slavíme společně každý rok. To je příjemné zpestření. A doma v kruhu blízké rodiny si taky uděláme slavnostnější den.
Ať si každý udělá vše po svém. My jsme slavíci rodina. Máme rádi i různé speciální dny mimo narozeniny a svátky, které třeba jiné iritují. Je mi šumák, jak to mají jiné rodiny. My to máme takhle.
Neslavime vůbec, jen detske a i to jen občas. Ano dame si dort a dárek, ale nějaké rodinné oslavy nevedeme
Když jsem byla dítě slavilo se u nás úplně všechno, svátky, narozeniny, pokud přijel někdo z daleka. Dělali se víkendové obědy pro všechny kdo chtěl příjet. Pak to upadlo.
Sama teď nechci slavit nic. Už to postrádá náboj, chuť, účel. Lidí se tváří jako, že musí. Doma je pořád binec. Okolo návštěvy se běhá a debaty spadnou na aktuální témata. Tj UK, covid, zima, nedostatek doktorů, úřední Šiml… V horším případě rodinné křivdy. Tak proč dělat velké oslavy?
docela se bojím narozenin naší dcery. Spousta rodinných příslušníků spolu nemluví
. Oslava na 10jrat
![]()
Já neslavím, nesnáším to.
Takže jen osobně či skrze doručovatele přijímám dary a případně posílám poděkování, což mi nevadí.
Dárky mám ráda, žranice a plkání nesnáším, takže by to pro mě byly zkažené narozky. Celkem blbě snáším i oslavy v práci, dřív jsem si strategicky brala sick-days, ale ukázalo se, že to je na nic, protože kolegové jsou očividně ochotní slavit i mimo termín.
Takže to nějak přetrpím, udělám pohoštění nebo zamluvím podnik, poděkuju a šlus. ![]()
Každý rok… Nevidím důvod neslavit, každý rok že žiju, protože nikdo nikdy neví. ![]()
Rodinný kruh, pokecáme, nacpeme se.. mám to ráda. ![]()
Neslavime, jen si s uzkou rodinou poprejeme, chvili posedime a nazdar. Slavime jenom kulaty a to uz je zahradni party, kde se sjede i sirsi rodina a je to fakt fajn, mam to rada… Ale slavit takhle kazdej tok, to by mi taky asi jeblo ![]()
Uprimne… to je porad neco. X narozenin do roka, Vanoce, ruzna vyroci. Nejradeji bych to vse omezila jen na ty Vanoce, a narozeniny jen v kruhu nejuzsim - rodice a deti.
Slavíme svátky i narozeniny, buď zajdeme na oběd nebo uděláme oslavu s obědem a posezením doma. Slavíme s rodinou, mamkou. Někdy i se sestrou a neteří s jejich rodinami. Ale s těmi si většinou jen popřejeme a dárky si pak dáváme příležitostně při návštěvách. Se svými dvěma bratranci se vídávám u příležitosti každých narozenin, zejména jeden z nich má rád společnost, rád se stará o návštěvy, tak se tam vždy vidím se širší rodinou. Dárky dávám spíš pochutinové, někdy nějakou drobnost. Mám to tak jen s některými členy rodiny a ty oslavy máme rádi.
@Seky11111 Nejlépe nijak
Já na to nejsem, svoje narozeniny slavit nepotřebuju, ale děti a manžel mi vždycky něco nachystají.. Jinak slavíme narozeniny jen v úzkém kruhu rodiny, posedimé, dáme se něco dobrého, nějaký ten dárek, nic extra.. Něco jiného jsou oslavy dětí, těm poradám dětskou párty, opět ne že bych já to musela, ale dcera to musí mít ![]()
U nás každý rok, ve smyslu, že se sejdu třeba se ségrou, mamkou atak, prostě takové posezeni, dáme si kafe, zákusek, menší dárek. Kulatiny se pak slaví víc, to se pozve třeba i širší rodina, kamarádi, hodně jídla, něco se popije, koupi se hodnotnější dárek app.
Detske ve velkem, nase nic moc. Nemame rodinu uplne pobliz, takze se to tak nejak oslavi, az se sejdeme. Letos jsem mela kulatiny a taky zadna mega akce, kdysi jsme jich delavali vic, ale moji rodice i starsi bratr meli ted kulatiny v covidu a nejak to upadlo uplne
Mne osobne to vubec nevadi, narozky me prestaly bavit nekdy v 18. Takze doma mi manzel a deti poprali, zbytek rodiny mi potrasl packou az jsme se o par tydnu sesli (ale divod byl letni prazdniny, ne narozky
), snedli jsme dort a bylo. Za me ideal ![]()
Příspěvek upraven 25.09.22 v 15:12
Slavím dítě a to ještě decentně, sama mám narozky těsně po novém roce a to jsem ráda, že nemusím hnout prstem natož slavit. To si spíš užiju letní každoroční rodinnou sešlost, kdy se sleze širší rodina a grilujeme a krafeme ![]()