Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem poprvé těhotná, přibližně 8 týden. Docela špatně to snáším. Je mi pořád zle, v podstatě celý den, zvracím, přibližně dvakrát denně,ale zle mi je pořád. Všechno mě bolí, nic se mi nechce, celý víkend jsem proležela. Do toho mě začala bolet hlava, což přisuzuju tomu zvracení a hlavně mám pořád dole nějaký zánět. Svědí to, pálí to, i při čůrání. Mám nějaké globule a tak, ale přijde mi, že to moc nepomáhá. Prostě si připadám totálně nepoužitelná. A to jsem byla tak aktivní člověk…představa, že mám ráno vstát a jít do práce mě úplně děsí, protože v práci sedím a hlava nefunguje
Moc by mi pomohly Vaše zkušenosti a rady díky.
Já jediné co jsem pociťovala, byla únava. Jinak mi zle nebylo a není a dokud mimčo nezačlo kopat, ani jsem „nevěděla“ že jsem těhotná. S těmi záněty to ale není zrovna sranda, co ti na to řekl doktor?
Mě bylo první 3 měsíce taky strašně zle
ale snažila jsem se nezvracet, hodně jsem pila čistou vodu. nemohla jsem ani cítit maso, ryby, parfemy a všechno co mělo silné aroma
ale pak to přestalo a naopak mě začaqly strašně bolet záda v kříži. A bolí mě to teď už pořád. Jinak nic víc napociťuji, akorát jen kopanečky miminka. ![]()
Takže Vegisko neměj strach, to zvracení přejde… a co se týče problému se spodkem, mě se to zhoršilo v 20 týdnu a Mudr. mi předepsala takové kuličky 1× týdně se zavádí a myslím, že se to zase upraví. Takže to jen řekni na další kontrole, co ti to dělá. prý je i normální mít zánět močocého měchýře. Já na něj trpím cca 4× ročně, ale ted co jsem těhotná jsem naopak ještě zánět neměla. ![]()
No já na to trpěla i před tím…doktroka říkala, že to nebezpečné není pro miminko, že je to v těhotenství běžné…teď mi ale vzala stěry jestli to nemůže být nějaká bakterie, ale stejně říkala, že i kdyby, že se s tím nedá moc dělat, že stejně v těhotenství se moc léků dávat nemůže
Katka LEE a co jsi měla dole za potíže? Já mám svědění, ale to mě svědí jako by dole všude a pak cítím pálení v pochvě. Někdy je to lepší, někdy horší
Příspěvek upraven 02.01.11 v 12:28
No moc toho brát opravdu nemůžeš, ale pokud je Mudr. rozumná, měla by ti předepsat něco co ti neuškodí. mě nechala na recept napsat takové složky, aby to bylo šetrné a pomohlo to. Kuličky mi míchali přímo v lékárně ![]()
Vegisko, pálení jsem neměla, ale dostala jsem výtok apíš takový vodnatý..... kterej jsem předtím neměla, ale Mudr. říkala, že je úplně normální že se v těhu tyto věci zhorší. Pokud tě to ale pálí, myslím, že to bude mít souvislost s těmi močovýmni cestami.
rozhodně jí o tom řekni.
já naposledy dostala CANDIBENE tablety, vzala jsem si jednu a ta mě dole pálila jako čert, teĎ už se bojím vzít další
![]()
Ahoj
tak já si poměrně na začátku těhu asi tak ten měsíc a půl užívala..
nevolnost, zvracení, nechutenství k jídlu a hlavně jsem nemohla jíst maso - hrozná představa to strčit do pusy
dělala mi problém jen pouhá voda, hned zvracení.. ale pak se to uklidnilo a bylo fajn
takže buď v pohodě ono to snad bude mít konce ![]()
Vegisko, já měla taky potíže. Zvracela jsem i vodu. Nebyla jsem se schopná najíst, okamžitě jsem běžela na záchod a někdy i nestíhala. Doktorka mne nechala doma od 8 týdne. Pořád jsem ležela a když jsem náhodou někam šla, tak jsem obhodila co se dalo. Dojíždění do práce by byl pro mne horor. Jinak zánět jsem měla taky. Dostala jsem nějakou mastičku a taky jsem pila urologický čaj.
Tak já jsem teď ve 13. týdnu a nevolnosti mne už úplně přešly. Od 9. týdne jsem na neschopence, protože jsem zvracela i 4× denně, všechno mne bolelo, únava hrozná, no taky totálně nepoužitelná. Takže fakt doporučuju hodit se na chvilku marod, a potom jít do práce. Já už teď půjdu a nemůžu se dočkat. Jsem odpočatá a plná elánu. Takže neboj, bude líp. Měla jsem to taky hrozné a už jsem někdy ani nevěřila, že bych mohla zas normálně fungovat.
ahoj, tak já o těhu vůbec nevěděla, jen jsem tušila, protože potvora nedorazila a nechtělo se mi věřit, že to šlo tak rychle, občas mi bylo nevolno, hlavně večer když jsem šla z práce, ale to mi bývalo i když jsem těhu nebyla, únava nic, až pak rostoucí břicho a pohyby, jinak jsem do konce nevěděla, že bych těhu byla i když teda ke konci jsem natýkala jak blázen. To svědění jsem měla taky, dr. mi napsal Candibene, ale krém a po tom to bylo úplně v pohodě.
ahoj
přesně to co popisuješ jsem měla já.nebyla jsem schopana normálně fungovat,bylo mi zle celý dny.doma mám 5letého kluka a chudák semnou trpěl protože jsem se mu nemohla vůbec věnovat.začalo to ustávat asi okolo 12 tt a ted jsem 15tt a už je to v pohodě akorát občas mě pálí žáha a někdy i ten žaludek malinko zazlobí ale už je to ok..počkej a vydrž,přejde to.a ty záněty,snad ti to přejde,já to měla u prvního těhu a bylo to něco.-ale přešlo to i tělo si samo snad nějak poradí.vadit by to snad nemělo..úplně s tebou soucítím ale přejde to,.a hod si maroda,doktor ti to i napíše,když je ti tak zle.
Tak já jsem asi jedna z mála, co je relativně v pohodě (ťuk,tuk). Nevolnosti nevím co to je, spíš mi bývalo kolem dvanáctého týdne strašně slabo v místech s větší koncentrací lidí, což přisuzuju nižšímu tlaku a ze začátku jsem bývala naprosto příšerně utahaná, což mě se čtvrtým měsícem přešlo. Teď hodně trpím na migrény, což teda musím přetrpět, je to hold jeden z těhotenských neduhů, ale pomáhají procházky na čerstvém vzduchu a příšerné nadýmání. Od čtvrtého měsíce do práce nechodím díky hematomu na placentě a mám rizikové těhu.
Nastys píše:
Ahojtak já si poměrně na začátku těhu asi tak ten měsíc a půl užívala..
nevolnost, zvracení, nechutenství k jídlu a hlavně jsem nemohla jíst maso - hrozná představa to strčit do pusy
dělala mi problém jen pouhá voda, hned zvracení.. ale pak se to uklidnilo a bylo fajn
takže buď v pohodě ono to snad bude mít konce
ahojky a kd to tak přestava ty nevolnosti?????