Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ,když jsem v 17.tydnu mužu si dat vanu nebo se musim jen sprchovat? někde sem četla že vana škodi miinku
Ahojky, vanu si dát klíďo můžeš, já se koupala i 3× denně až do posledního dne, když jsem byla těhotná, taky teď čekám vyúčtování za vodu
jen by ta voda neměla být teplejší než 37stupňů..
děkuju ja sem se od začatku jenom sprchovala a vana mi dost chyběla tak ted už vim že si ji mužu dat bez problemu ![]()
Anička 17 píše:
děkuju ja sem se od začatku jenom sprchovala a vana mi dost chyběla tak ted už vim že si ji mužu dat bez problemu
To víš že jo, já si těhu bez vany nedokázala představit - navíc se tam hezky uvolníš, takže klidně vanuj ![]()
Tak to já bych bez skoro vařící vany nevydržela a doktor proti tomu nic nenamítal…já tam teda stejně nikdy dlouho nevydržím, tak 5min max…ale bez toho tepla nežiju ![]()
Já taky myslím, že vanu dát můžeš. To co se nedoporučuje je horká voda (ať už ve vaně či ve sprše). Já se tedy jen sprchuji, ale musím se přiznat, že mám ráda fakt horkou vodu.
Tak se snažím aspoň nesprchovat příliš dlouho a na bříšku jen fofrem…
No ale se zvyšujícím se stupněm těhotenství asi s tou teplou vodou přece jen uberu. Jen nevím, proč se to nedoporučuje? Něco se mi plete, že to zvyšuje riziko předčasného porodu? ![]()
Wiolla píše:
Já taky myslím, že vanu dát můžeš. To co se nedoporučuje je horká voda (ať už ve vaně či ve sprše). Já se tedy jen sprchuji, ale musím se přiznat, že mám ráda fakt horkou vodu.Tak se snažím aspoň nesprchovat příliš dlouho a na bříšku jen fofrem…
No ale se zvyšujícím se stupněm těhotenství asi s tou teplou vodou přece jen uberu. Jen nevím, proč se to nedoporučuje? Něco se mi plete, že to zvyšuje riziko předčasného porodu?
Jo, ta teplá voda se pak dává třeba na přípravce před porodem, mě dávali horkou sprchu i horkou vanu v porodnici, vyvolává to porod. Taky se horká voda v raném stadiu těhotenství nedoporučuje z možného poškození mozku dítěte, když ještě plod není plně vyvinut - to jsem četla.. ![]()
Úplně bez problémů! Cákej se jak dlouho můžeš, mimísku to neublíží a ty si to užiješ, protože potom, až si ho přivezeš domu, budeš mít možná čas jen na krátké sprchy…
![]()
Tak já jsem se koupala ve vaně při obouch těhu. Byla to pro mě výborná relaxace. Jen jsem zmírnila teplotu vody, normálně ji mívám skoro vařící.
Hodně horká voda prej zadělává na rozštěpy páteře. Jestli v ní nejseš naložená hodinu každej den, ráchej se bez obav.
donaga píše:PetaP píše:Já myslela, že horká voda kontrakce mírníWiolla píše:Jo, ta teplá voda se pak dává třeba na přípravce před porodem, mě dávali horkou sprchu i horkou vanu v porodnici, vyvolává to porod. Taky se horká voda v raném stadiu těhotenství nedoporučuje z možného poškození mozku dítěte, když ještě plod není plně vyvinut - to jsem četla..
Já taky myslím, že vanu dát můžeš. To co se nedoporučuje je horká voda (ať už ve vaně či ve sprše). Já se tedy jen sprchuji, ale musím se přiznat, že mám ráda fakt horkou vodu.Tak se snažím aspoň nesprchovat příliš dlouho a na bříšku jen fofrem…
No ale se zvyšujícím se stupněm těhotenství asi s tou teplou vodou přece jen uberu. Jen nevím, proč se to nedoporučuje? Něco se mi plete, že to zvyšuje riziko předčasného porodu?
Aspoň mě to tak přišlo, když jsem si při porodu dávala horkou sprchu a dost mi to mírnilo bolesti.
aha, vidíš, já to špatně napsala
![]()
Určitě můžeš
s tím co se v těhu nesmí, se to nesmí přehánět ![]()
Jinak já taky ráda hodně teplou vodu do vany, ale všimla jsem si, že v těhotenství mi byla ta hodně teplá nepříjemná a dávala jsem si ji chladnější… takže tělo si to reguluje samo.
Ahojky,tak ja tak do 36 tydne jsem si napustila vanu jednou tydne a byla jsem v ni tak hodku a vse v pohode,od toho 36 tydne jsem se otevirala,tak jsem se radeji jen sprchovala
Ahojky, klidne se koupej, za chvili prestanes, protoze se z te vany sama nezvednes
Jen to moc neprehanej s teplotou ![]()