Jak spite s dvěma dětmi?

128
25.8.21 23:23

Jak spite s dvěma dětmi?

Prosím, jak doma spite při dvou malých dětech? Naše dcery - 1 rok a 3 a půl. Donedávna spaly obě holčičky se mnou v jedné ložnici a manžel spal ve vedlejším pokoji - pohodlí a kojící se dcera ho budila. Poslední asi 2 měsíce starší začala usínat s taťkou při pohádce a ke mě už se na noc nevrátila… jsem ráda, že mají pouto, ale zároveň mi starší dcera chybí. Mladší je strašný zavislak, pořád si mne vynucuje a tak mi přijde, že prostě ať chci nebo ne, mladší má více me pozornosti…milovala jsem nase večery se starší, kdy jsme si cetly pohádku s baterkou když už miminko spinkalo a já si ji mohla po celém dni vymazlit a aspoň na chvíli s ní být "sama ". Teď mi ty naše večery chybí. Každopádně dcera je s tatínkem evidentně spokojená a je pravda, že aspoň v noci a hlavně ráno se holky neruší/nebudi… nicméně za chvíli jde starší do školky a budu ji mít ještě o to méně… mám pocit, že od narození mladší mi starší (se kterou jsem do té doby byly nerozlučné) proplouva mezi prsty. :( mladší chce stále mou náruč, starší už je super parťák, babičky rády hlídají tatínek s ní dělá spoustu aktivit. S mladší mi nepomůžou, protože ta chce prso a "mamu " jenže já je miluji obě stejně a ten čas a blízkost se starší mi prostě chybí… zkušenější maminky, jak to je/bylo u vás? Spaní, trávení času atd… chtěla bych, ať mi mladší dá trošku více prostoru na starší. Naštěstí starší svou sestřičku miluje, hezký si hrají, mají se rády, ale když si pomazlim starší, mladší často dělá scény a starší odstrkuke :( starší to naštěstí nedělá a reaguje sportovně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.8.21 23:29

S dvěma dětmi nespíme, spíme s mužem spolu.. :think: nerozumím asi. Ale kdy se taky věnuje a mazlis s mužem?

• Citovat
  • Upravit
2558
25.8.21 23:31

Spíme s přítelem spolu a děti ve svym,… nevim proč by to mělo být jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
25.8.21 23:39

Spíme s manželem v ložnici a deti spí v pokoji. Někdy někdo v noci přijde, někdy někdy se nekdo vzbudi brzy, tak se jde dospat k nám, ale standardně spíme každý ve svém, dospělí spolu a deti spolu. Až odrostou, budou i oni mít vlastní pokoje a soukromí. Teď zatím chtějí být spolu, jen prostřední má choutky na samostatné usínání, tak mu to začínáme budovat, uvidíme, co z toho vzejde. Mazlení a povídání si užíváme před spaním jako součást vecerniho rituálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
25.8.21 23:40

Starsimu jsem se venovala, kdyz mladsi dite po obede spalo. Mladsimu, kdyz starsi byl dopo ve skolce. Deti spi kazdou chvili jinak. Vetsinou mladsi dite v noci prijde a manzel se presouva jinam. Ber veci, tak jak pridou. Vse se meni. Zadny zavazny problem nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
25.8.21 23:44

Normálně jsme spali s mužem plus mladsi prcek, kterého jsem kojila. Starší spal ve své posteli, kterou měl u nás v ložnici, ale většinou si v noci stejně přelezl k nám takže jsme spali všichni spolu. Teď už spí ve svém pokojíčku, je jim 5 a skoro 3. Starší je mamanek, v noci za mnou většinou přijde a spí tu až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
25.8.21 23:50

Dcera 4,5 a syn 1,5 spi s nami v posteli. Mladší ma prirazenou postylku, jsme takhle spokojeni všichni 8)
Edit:děti maji svůj pokojíček, kde mají i postel, ale chtějí byt s námi. Dcera se bojí sama a syn je ještě malý a kojený, tak ten by vydržel max do půlnoci a pak bych si ho musela vzit k sobě. Tak to neřešíme, je nám jasné, že do puberty s nama nebudou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.21 00:11

Vysli mladsi v kocaru ven s muzem nebo babickou a uzijes si starsi.
Do skolky taky nemusi na vsechny dny v tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
26.8.21 00:14

U nas spí mladsi kojene dítě (rok) v naši ložnici, dcera (3) má vlastní pokojíček a spí tam, večer se stridame v uspavani děti, jeden uspava malého, druhy čte starší. Starší dcera občas v noci přijde nebo když se vzbudi a pláče, jde jeden z nas za ni. Plánujeme, ze mladsi by šel kolem těch dvou let také do dětského pokojicku. Času o samotě se starší mam také málo, obě děti chodí spat zhruba ve stejnou dobu a malý odpoledne skoro nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.8.21 00:22

Od narození jsem spala s dětmi v jejich pokojíku. Manžel měl klid v ložnici a já prostor na noční kojení, uspávání a pochodování po pokoji. Ložnice zůstala jen pro mě a pro manžela a když jsem se postupně začala vytrácet z pokojíku do ložnice, tak s tím děti byly naprosto v pohodě, protože tam byly zvyklý spát a bylo to jejich místo.. Starší holčička měla kolem tří let období, kdy taky spala s tátou. Během pár měsíců ji to přešlo.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
26.8.21 06:06
@Anonymní píše:
S dvěma dětmi nespíme, spíme s mužem spolu.. :think: nerozumím asi. Ale kdy se taky věnuje a mazlis s mužem?

Mám stejný názor.
Děti prostě nebudou maminčina miminka napořád, a maminka jejich středobod vesmiru…

• Citovat
  • Upravit
85544
26.8.21 06:32

Zvyknes si, bud rada. Na kazdou zmenu se musi zvyknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 06:46

Ahojky já mám 5 letou a 5 měsíční mimi a spí oba u mě a manžel na gauči

• Citovat
  • Upravit
1709
26.8.21 07:28

Spíme s manželem a děti v pokoji. Děti si užiju přes den, v noci chci být s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.8.21 07:29

Ty dva starší mají v pokoji svoje postele..Někdy tam spí a nebo je starší v obýváku na rozkládacím gauči s manželem (protože s tátou může dýl koukat na telku:-)) a holka je se mnou a s ročním nejmenším v ložnici. Na mazlení s manželem tedy máme k dispozici to, co nechají děti volné:-) buď jejich postele nebo obývák. Manžela aspoň nebudí ten nejmenší celou noc a vyspí se do práce a protože chodí spát někdy později, neruší mne a nejmenšího když spíme. Mazlit se stíhám dejme tomu se všemi. Nejstaršího si nejvíc užijí ráno, protože je to ranní ptáče, tak se mazlíme u pohádky na gauči a večer když mladší dva usnout, jdu pomazlit ještě nejstaršího..prostřední malá je závisláček a leze po mě pořád a nejmenšího si mazlím při kojení a uspávání také celkem často :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí