Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jsem kuchař samouk a mám pocit, že jsem se naučila špatné postupy. Dám příklad, jak jsem to dělala. Játra nebo maso na kostky jsem zprudka zatáhla ve woku na trošce oleje, přidala jsem sůl (u jater až nakonec), koření, … Zalila vařící vodou, přiklopila a dusila do měka. Pak dále dochucovala, zahušťovala,…
Ale chtěla jsem si pořídit větší wok (měla jsem od tefalu) a zjistila jsem, že v teflonu by se dlouhodobě dusit dělat nemělo. Ale pokud takto vařím v hrnci (mám nerezové), tak se mi to hned na začátku začne připalovat a přichytávat. Tak jak zatáhnout maso a pak dusit? V hrnci? Nerez, smalt? Kolik dát oleje? Plyn naplno nebo na půl? Potřebovala bych postup „pro blbečky“. ![]()
Delam v hrnci, musi mit poradne tluste dno. Takze obyc smaltak a nerezy za par kacek mam na dne trochu „chyceny“, ale nijak extra, jeden kvalitni nerez s tlustym dnem je v cajku a nepripaluje se hnedka.
Já maso osmahnu nejdřív na teflonové pánvi, pak přendám do nerezového hrnce, podleju vodou apod. a dusím tam, pak už se to nijak výrazně nepřichytává. Myslím, že nepotřebuješ postup pro blbečky, prostě ten nerez na to osmažení není vhodný
.
V nerez hrnci se to napřed chytne a pak pustí, ne? ![]()
Nebo můžeš osmahnout v tom woku a pak přesypat do hrnce a rovnou zalít.
Dusim tak na trojku, kdyz to budes delat naplno bude se palit. Pokud nemas cas (ja dusim klidne hovezi i tri hodiny) tak papinak, ale neni to ono. To zatazeni na zacatku skoro naplno, ono se to pak po zaliti odvari.
Příspěvek upraven 09.12.14 v 22:34
@fialína píše:
Já maso osmahnu nejdřív na teflonové pánvi, pak přendám do nerezového hrnce, podleju vodou apod. a dusím tam, pak už se to nijak výrazně nepřichytává. Myslím, že nepotřebuješ postup pro blbečky, prostě ten nerez na to osmažení není vhodný.
Dělám to stejně. Papiňák jsem od té doby, co máme indukci nepoužila, není ho treba.
Hlavně kontroluj ať ti nevyvře voda. Plyn na minimum - podle toho, aby to trochu bublalo, ale nevřelo
@Ukulina píše:
Dělám to stejně. Papiňák jsem od té doby, co máme indukci nepoužila, není ho treba.
A já si koupila nové papiňáky na indukci a jsem spokojená.
Já si maso vždycky prvně osmahnu na teflonové pánvi, zprudka jen aby se zatáhlo a pak přendám do hrnce, kde už mám nachystaný cibulový nebo jiný základ, podliju to vodou/vývarem a dusím
A používám teda vždycky papiňák, z něj je maso nejlepší ![]()
@blecha72 píše:
A já si koupila nové papiňáky na indukci a jsem spokojená.
Už jsem si zvykla.
Fakt ho nepostrádám. Potřebuju pořádnou pánev. Teď jsem po letech smažila bramboráky. A smutně jsem vzpomínala na ty prachobyčejné pánve mého dětství, kdy bramborák byl křupavý a ne gumový. ![]()
Naší babi jednou papiňák buchnul, takže se ho bojím, ať jsou teď vymakané, jak chtí ![]()