Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky se mi nejvíc osvědčil papinák, hlavně na hovězí a vepřové, je to rychlé ![]()
@Ukulina píše:
Už jsem si zvykla.Fakt ho nepostrádám. Potřebuju pořádnou pánev. Teď jsem po letech smažila bramboráky. A smutně jsem vzpomínala na ty prachobyčejné pánve mého dětství, kdy bramborák byl křupavý a ne gumový.
Pánve na indukci by u nás vydaly na román. Osvědčily se nám tefal inngenio, ale máme i železňáky po babičce.
@Knihomyš píše:
V nerez hrnci se to napřed chytne a pak pustí, ne?
Nebo můžeš osmahnout v tom woku a pak přesypat do hrnce a rovnou zalít.
aha, to jsem nezkoušela. Hned to míchám.
@MUFICE Já v tom vařím i brambory. Nastavím si čas 3-4 minuty po zavaření.
@leonarda ehm, netusim, rodice si kdysi koupili sadu nerez hrncu kvalitnich a pred par lety se mi jeden zadrel za drap
Jsou to klasicke nerezove se sklenenymi poklicemi, drzatka na hrnci i poklici jakoby zlata. Ale hlavne je to poznat vahou hrnce, ta je nekde jinde jak plechace z hypermarketu, navic jde dno ozkouset poklepem.
Dělám v hrnci s tlustým dnem, nechám zatáhnout maso, pak podliju vodou a dusím na mírnějším ohni (mám indukci, takže v mém případě na nižší výkon
), maso nejsmíš zalít celé, jinak nedusíš, ale vaříš. Maso zalej tak, aby ho půlka čouhala ven, jen podlít prostě:)
A hovezi maso treba na gulas delam v pomalem hrnci, na ten se mi jinak obcas prasi, ale na hovezi nebo treba na kureci srdce je jeste lepsi jak papinak. Tam se nic nepripali, nevyvari a maso je mekkea zaroven plne chuti
@Ukulina Obyčejné pánve se pořád prodávají. Např. de Buyer (ocel) nebo Skeppshult (litina). Chci dát pryč z kuchyně teflon, tak to teď zkoumám. Ale ta litina je strašně drahá.
@Lejaa Aha, tak to jsem taky dělala blbě. Vždy jsem zalila přes. ![]()
Jeden papiňák mám ve skříni - Tefal modulo. Je úplně nový - dárek od tchýně. Ale jak už jsem psala, mám z toho hrůzu. Ale ty hrnce vypadají opravdu hodně solidně, tak přemýšlím, že bych koupila univerzální pokličku a zkusila to v tom.
@leonarda píše:
@Lejaa Aha, tak to jsem taky dělala blbě. Vždy jsem zalila přes.
Taky zalevam cele, abych nemusela resit spravne se ma maso podlit jen trochu, dusit, az se vydusi pod nim voda, tak zase trochu, a cele znovu a znovu, dokud neni mekke. Ale tento postup bych byla ochotna praktikovat maximalne u prave svickove
@leonarda píše:
@Ukulina Obyčejné pánve se pořád prodávají. Např. de Buyer (ocel) nebo Skeppshult (litina). Chci dát pryč z kuchyně teflon, tak to teď zkoumám. Ale ta litina je strašně drahá.
Ano, je to o té ceně… Koupili jsme Tefal titanovou, ale má ten nepřilnavý povrch. Na ty nešťastné bramboráky jsem měla plotýnku na 9, první strana ok, ale jak jsem bramborák obrátila, změkl.
@leonarda Hrůzu z papiňáku netřeba. Naliju olej, podusím s odkrytou poklicí cibuli, vložím maso (stále odkrytá poklice), až se zatáhne, oko(na indukci na 4), dusím 30 minut (vepřové), nebo 45 minut (hovězí), kuřecí ještě kratší dobu. Zaliju vývarem/vodou.
@Ukulina píše:
Ano, je to o té ceně… Koupili jsme Tefal titanovou, ale má ten nepřilnavý povrch. Na ty nešťastné bramboráky jsem měla plotýnku na 9, první strana ok, ale jak jsem bramborák obrátila, změkl.
Jakou máte plotnu? Na indukci dávám 6
@Bibi239
mě se to teda dusí pořád v té jedné a té samé vodě
déle jak hodinu jsem nikdy nedusila, takže není potřeba dolévat.. když je hrnec zakrytý, voda se jen tak neodpaří