Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Len tot nedavno som sa dozvedela o pridavani tejto latky dokonca aj do smotany, a akurat som sa vratila rozhodena z obchodu, pretoze tam ‚cistu‘ smotanu nemali. Pravda, bola som len malom kramku, nechcelo sa mi skrz kelimok smotany tahat do mesta. Viete mi poradit po ktorej znacke cielene ist, aby som nemusela zmurit na tie pidi pismenka?
A ked na smotane nie je uvedene zlozenie, mozem tomu verit, ze je bez karagenanu?
Moravia - taková červená. Jinak třeba „kauflanďácká“ a nebo i z Lidlu - všechny jsou v tetra packu.
@Bábi Zlopočasná to mne take zajima, chodim i do velkych obchodu a zatim jsem nenasla takovou smetanu, mozna nejaka BIO?
Kupuji červenou Tesco Value: http://nakup.itesco.cz/…001016554394
@fatin diky, mozna to bude tim tetrapackem? vzdycky jsem koukala po tech v kelimkach.
A jinak ještě červená Kaufland, tam není taky. Taky ji občas beru.
@Bábi Zlopočasná píše:
Len tot nedavno som sa dozvedela o pridavani tejto latky dokonca aj do smotany, a akurat som sa vratila rozhodena z obchodu, pretoze tam ‚cistu‘ smotanu nemali. Pravda, bola som len malom kramku, nechcelo sa mi skrz kelimok smotany tahat do mesta. Viete mi poradit po ktorej znacke cielene ist, aby som nemusela zmurit na tie pidi pismenka?
A ked na smotane nie je uvedene zlozenie, mozem tomu verit, ze je bez karagenanu?
Myslím, že tyhle jsou bez karagenů: http://www.webtrziste.cz/…smetana.html
Pokud to karage obsahuje, musí to být na smetaně napsané.
@Vrkulíšek píše:
@fatin diky, mozna to bude tim tetrapackem? vzdycky jsem koukala po tech v kelimkach.
Ty v tetrapacku dlouho trvanlivé karagenan mívají. Nemají ho ty v jak jsem dávala v odkazu výš, jsou vždy v chlaďáku moc dlouho nevydrží.
@Vrkulíšek píše:
Ja som mala dnes v rukach dve 10% na varenie v tetrapacku, jedna karagenan mala, druha pre istotu nemala zlozenie.
Vdaka, tak jak kupujem kyslu smotanu takmer len v Lidlu, tak asi prejdem aj na sladku.
Nikdy by ma ale nebolo napadlo, ze dokazu klamat aj ‚jednozlozkove‘ potraviny. A ja sa babrem s jedlom od zakladnych surovin, aby som sa tym dryakom vyhla ![]()
Mušíš koupit 33% A ani privátní značka albert ji neobsahuje, kupuji pouze v tetrapacku
@Bábi Zlopočasná @Vrkulíšek Já na to právě narazila, když jsem si chtěla udělat „domácí“ máslo - skoro vše mělo karagenan. Takže od té doby kupuju šlehačku v tetrapacku a zkoumám. Nevím teda, jak je to se sladkou smetanou - přijde mi výhodnější koupit šlehačku a pak rozředit…