Ktora smotana neobsahuje karagenan?

9.12.14 14:09

Ktora smotana neobsahuje karagenan?

Len tot nedavno som sa dozvedela o pridavani tejto latky dokonca aj do smotany, a akurat som sa vratila rozhodena z obchodu, pretoze tam ‚cistu‘ smotanu nemali. Pravda, bola som len malom kramku, nechcelo sa mi skrz kelimok smotany tahat do mesta. Viete mi poradit po ktorej znacke cielene ist, aby som nemusela zmurit na tie pidi pismenka?
A ked na smotane nie je uvedene zlozenie, mozem tomu verit, ze je bez karagenanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
9.12.14 14:12

Moravia - taková červená. Jinak třeba „kauflanďácká“ a nebo i z Lidlu - všechny jsou v tetra packu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
9.12.14 14:12

@Bábi Zlopočasná to mne take zajima, chodim i do velkych obchodu a zatim jsem nenasla takovou smetanu, mozna nejaka BIO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.14 14:13

Kupuji červenou Tesco Value: http://nakup.itesco.cz/…001016554394

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
9.12.14 14:13

@fatin diky, mozna to bude tim tetrapackem? vzdycky jsem koukala po tech v kelimkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.12.14 14:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.14 14:15

A jinak ještě červená Kaufland, tam není taky. Taky ji občas beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.12.14 14:19
@Bábi Zlopočasná píše:
Len tot nedavno som sa dozvedela o pridavani tejto latky dokonca aj do smotany, a akurat som sa vratila rozhodena z obchodu, pretoze tam ‚cistu‘ smotanu nemali. Pravda, bola som len malom kramku, nechcelo sa mi skrz kelimok smotany tahat do mesta. Viete mi poradit po ktorej znacke cielene ist, aby som nemusela zmurit na tie pidi pismenka?
A ked na smotane nie je uvedene zlozenie, mozem tomu verit, ze je bez karagenanu?

Myslím, že tyhle jsou bez karagenů: http://www.webtrziste.cz/…smetana.html
Pokud to karage obsahuje, musí to být na smetaně napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.12.14 14:19

Jo a globusova (ta jejich značka). Taky v tetrapaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.12.14 14:20
@Vrkulíšek píše:
@fatin diky, mozna to bude tim tetrapackem? vzdycky jsem koukala po tech v kelimkach.

Ty v tetrapacku dlouho trvanlivé karagenan mívají. Nemají ho ty v jak jsem dávala v odkazu výš, jsou vždy v chlaďáku moc dlouho nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
9.12.14 14:21

Urcite Lidl;) a myslim, ze i ta nejlevnejsi v kauflandu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.14 14:23
@Vrkulíšek píše:

Ja som mala dnes v rukach dve 10% na varenie v tetrapacku, jedna karagenan mala, druha pre istotu nemala zlozenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.14 14:26

Vdaka, tak jak kupujem kyslu smotanu takmer len v Lidlu, tak asi prejdem aj na sladku.
Nikdy by ma ale nebolo napadlo, ze dokazu klamat aj ‚jednozlozkove‘ potraviny. A ja sa babrem s jedlom od zakladnych surovin, aby som sa tym dryakom vyhla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
9.12.14 14:36

Mušíš koupit 33% A ani privátní značka albert ji neobsahuje, kupuji pouze v tetrapacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
9.12.14 14:36

@Bábi Zlopočasná @Vrkulíšek Já na to právě narazila, když jsem si chtěla udělat „domácí“ máslo - skoro vše mělo karagenan. Takže od té doby kupuju šlehačku v tetrapacku a zkoumám. Nevím teda, jak je to se sladkou smetanou - přijde mi výhodnější koupit šlehačku a pak rozředit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí