Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Potřebuji udělat zábal na krk, ale vím, že když se neudělá dobře, tak můžu spíš uškodit. Prosím zkušené jak přesně na to, jestli i s tím igelitem…děkuji.
U nás doma se to dělá od jakživa mokrý kapesník (namočený ve studené vodě) a přes to ručník nebo utěrka…a pak znovu namočit a ten ručník nebo utěrku vyměnit za suchý.
Ahoj,no moje mamka je zdravotní sestra dělala nám to takto-mokrý kapesník ve studené vodě,jak budeš mít přeloženej ten kapesník,tak dej do něj ještě igelitový sáček a teplou šálu. ![]()
Mokrý studený kapesník, na to igelit (sáček) a teprve na to šátek. Právě ten igelit tam má onen Priessnitzův efekt
Mi tento zábal zabral vždy 100%. (ale nesnáším to, brrrr) ![]()
U nás se dělal pressnitz - mokrý kapesník ve studené vodě, mokrý kapesník v teplé vodě, igeliťák a ručník. Už jsem to praktikovala i na Matyáše a zabírá to ![]()
Správně je to mokré a studené, igelit a suchá vrstva. Nejlépší k použití jsou pleny, protože nechávají krk vcelku volný například oproti ručníku. ![]()
U nas je to takhle - smerem od krku - namocenej velkej kapesnik ve studeny vode, igelitak, suchej kapesnik nebo plinka a satek.
Ahojky,my ho v práci dělali takhle:Mokrá plenka namočená v teplé!!! vodě,na to igelitový pytlík a přes něj suchý šátek,nenechávat dýl jak 20 minut.Koukla jsem pro jistotu do učebnice a je to tak ![]()
Tohle sem nasla: http://voda-a-hydratace.zdrave.cz/…ovy-obklady/
teplá voda? Co je to za sprominutím hovadinu? Měla by být studená,aby to mělo nějaký efekt.. přeci když děláš děcku zábaly, tak také ne teplým obkladem
díky moc ![]()
jen taková otázečka a asi hovadina
a neni jedno jakou vodou? tedy když namočím něco teplou a pak s tim mavnu nebo jen skladam, tak to je stejne za chvilku studený. Nebo to furt neni tak studeny jako když se to namočí studenou
no nic. Ještě jsem četla o namočení do slívky apodobně ale to asi nemám delat ročnímu díteti že
![]()