Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak stříháte děti ? Ted mám za sebou šílený zážitek ![]()
Můj dvouletý prcek už měl pěkné háro, tak jsem mu to chtěla vzít strojkem trochu postranách a co ten u toho dělal za divadlo… hrůza,chvílema nedýchal, jak řval.
Manžel ho nemohl ani udržet, takže místo postraně, jsem strojkem zajelo přímo do prostřed ![]()
Tak už jsem to vzala rovnou celý dohola.
Nevím jak to udělat příště, zkoušela jsem ho zabavit ale nešlo to, jen hrubou silou, že ho tatik držel, ale bylo to fakt šílené.
Jak na to, pro příště, máte nějakou radu, aby to nebyl pro nás všechny takový stres ?
@terak píše:
A proc nejdes k holicce?
prorože se bojí,že bude szejně vyvádět,když vyvádí bez holičky tak nedokázu si prdstavit,jak by řval s holičkou
![]()
Te jak u nás, holič nehrozí - to by byl ještě větší hysterák. Ve spánku jsem to taky zkoušela, jakmile uslyší zvuk nůžek je probuzenej raz dva, takže tak to taky nejde.
Necháváme vlasy růst a pak prostě časem na sílu no…manžel ho chytne, syn řve a já rychle stříhám - strojkem už nesjíždím.
A ostříhalo se někdy vaše dítě samo?
Si pamatuji, že když jsem byla malá, tak jsem našla nůžky a vystříhala si ofinu na pár milimetrů a prostě jak to šlo. Mamka mě pak myslím vzala dohola, jak to bylo strašný. Tohle si pamatuji i u sester a bratrů, že když viděli příležitost, tak se sami ostříhali, ale když je má stříhat někdo jinej, tak řvou. ![]()
Chodíme ke kadeřnici. Nosíme mu s sebou jeho oblíbenou pohádku na dvd ![]()
Malej se stříhá při krtkovi, neprotestuje … ale bez krtka by to bylo určitě se řevem …
Náš syn se taky bojí a křičí.Tak já ho obejmu ve stoje
a přítel holí strojkem.
táta jezdí klukovi každáý den po puse strojkem na holení, když se sám holí. strojkem si nechá v pohodě vzít i vlasy. nůžkama ne.
Zkoušeli jsme taky u pohádky, ale vůbec to nezabralo. Nůžky to samé.
Do kadeřnictví jsem chtěla prcka vzít, ale měla jsem strach jak bude vyvádět, myslím, že kdyby ho stříhal někdo jiný, bude to ještě horší.
Tak nás to čeká zas za měsíc, třeba mu už pak dojde, že to není taková hrůza a bude vyvádět mín a mín, doufám ![]()
tak náš malý u stříhání drží jako přikovaný a vůbec neprotestuje,ještě se u toho směje jak trdlo
![]()
Dcerka si teď hrála na holičku a ostříhala si nůžkama ofinu, vypadá jak.....
ale co,jsou to jen vlasy,to doroste ![]()
Chodime ke kadernici. Poprve oba rvali ale kdyz prisli na to,ze se tam po strihani rozdavaji bonbony tak od te doby se tesi a drzi jak prikovani
. Poprve byli strihani kolem roku.
Stříhám přibližně od roka oba strojkem. Už dlouhou dobu pravidelně každý měsíc a v pohodě. Myslím, že je to hodně o zvyku. Když vytáhneš strojek jednou za půl roku, tak neví o co jde a třeba se i bojí. Fakt si myslím, že když budeš stříhat pravidelně a samozřejmě s pořádnou dávkou okecávání dopředu zvykne si.