Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá má pecičky z hellu, ty kuličky z bioplastu, které standardně dávají, a nemužu je zaboha sundat. Nemužu se tam akorát dovolat, tak jsem si říkala, jestli neví někdo odsud. Nejdou od sebe, nejdou šroubovat… takže nevím na jaký pohyb se zaměřit. A teda ráda bych to měla rychle:D plánuju to udělat až malá usne…
@Niemeyer Dcera tam byla na piercingu lalůčku a chrupavky v uchu. Oboje bylo šroubovací a absolutně to nešlo povolit. Nakonec pomohlo vzít si ty tenké gumové chirurgické rukavicel, pak ta kulička neklouzala mezi prsty a nakonec to nějak povolilo. Ale byl to boj.
Opravdu se neotáčí ani jedna kulička? Většinou se tyhle věci šroubují. Nemám zkušenost, jen koukám na stránky a je to první co mě napadlo. Dcerka měla jiné, se zapínáním vepředu, takové visící, no prostě klasické dětské náušničky, ale taky jsem u toho kvetla, než jsem přišla na to, jak to funguje ![]()
Mne to u dcerky odsroubovat slo, snadno; kdyztak by melo jit prestrihnout i to bioplastove mezi (ta tycinka), ale tim ty nausnicky znicis ![]()
@Helca83 to odstřižení je vlastně i dobrý nápad, když mi to nepůjde. já fakt rvala vší silou, ale možná na špatnou stranu. A šroubuje se ta vzadu za uchem, že? ne ta přední.
@ivašot. jo, zaboha to nejde. točím s tím, ale prokluzuje to. Ty chirurgické rukavice jsou super nápad. Zkusím! ![]()
Tak pro všechny ostatní: gumové chirurgické rukavice pomohly!
@Niemeyer Taky se tam chystáme, v kolika šla vaše malá? A proběhlo to v pohodě? Má ty dírky hezky? Já když vidím, jak mají některé holčičky nastřelené ty dírky ošklivě, tak mám trochu nervy a vsázím právě na hell.
@Lil Kitkatt ja s dovolenim odpovim, sli jsme nejak okolo pul roku, doporucuje se po prvnim povinnem ocku, ale zasahla nam do toho corona tak jsme museli pozdeji (jaro 2020), provedli to precizne, meli i manaska aby decko zabavili, nasledne hned at jdem pryc at pan piercer decko nestresuje (aby na nej nemuselo koukat dele nez nutno… maji to vymakane), mili, hojeni super, doporucuji.
@Niemeyer hlavne ze se povedlo s rukavicemi! Mam dojem ze by mely jit sroubovat obe, aspon u nas to tak bylo, snad to nezmenili.
Taky nam neslo sundat, nakonec s pomoci malejch kombinacek jsme to povolili
a nebo zkusit poprosit v nejakem zlatnictvi, tam maji tyhle nastroje ![]()
@Lil Kitkatt na ouska jsou nejlepsi! Rychly, presny, precizni
my byli s malou na pul roce a bylo to fakt bez problemu ![]()
Tak ja bych to s dovolením oživila. Má někdo nějaký zaručený tip na sundání těch titanových náušnic z Hell, byla dcerka loni cca ořed rokem a chtěla bych udělat výměnu. Zatím se nedaří (ani s rukavicema). Když nic tak nic, holt počkám až povyroste nebo prostě budu pořád zkoušet…
Ale za každy tip budu ráda.
@Fifinka1111! povedlo se nějak? taky máme titanové, vůbec nevím, jestli zkoušet točit tím šperkem nebo tím za uchem
Kdyžtak si zítra zavolám do Hellu
@Katerinkaaa92 můžu se zeptat, jestli se vám povedlo náušnice sundat? Nám jedna povolila, ale druhou za boha nemůžeme povolit, ani v rukavicích 🙄